Erős karácsonyi meglepetés lenne!? "Korosodó" szülők, ti hogyan reagálnátok?
A szüleimmel igen jó volt a kapcsolatom mindig is, amióta külföldön élek/élünk a párommal, azóta meg pláne igyekszünk minél szorosabban tartani ezt a kapcsolatot.
Sajnos mindeddig úgy nézett ki, nem tudunk hazautazni karácsonyra, sőt egyáltalán semmikor, majd csak valamikor kora tavasszal. A szüleim szomorúak voltak, ugyanakkor megértették, mi pedig megterveztük már a kinti kis unalmas ünnepünket.
Most úgy néz ki még is hazatudnánk menni, de vagy csak 23-án éjszaka érnénk Budapestre, vagy 24-én valamikor napközben. Arra gondoltam, mennyire lenne jó meglepetés, ha csak úgy 24-én beállítanánk az ünnepi vacsora kellős közepére!? :)
Szólhatunk előre is és akkor megtudjuk oldani, hogy még 23-án haza is tudjunk cuccolni anyuékhoz, de egyelőre nem tudok dönteni. Komolyan az sem érdekelne, ha nem számolnának ránk a halászlével (bár kizártnak tartom hogy ne jutna, amennyit főzni szoktak), vagy bármivel és az is biztos, hogy anyuéknak és a nagyimnak mi lennénk a legszebb karácsonyi ajándék, nagyon örülnének, de azért kellemetlen helyzetbe sem akarunk senkit hozni, vagy esetleg azt hogy egyenesen szívinfarktust kapjon anyu, vagy a nagyim a meglepettségtől. (ahhoz elég messze élünk, hogy bármikor csak úgy hazaállítsunk)
Ergo nyitott a kérdés, ti mennyire örülnétek, ha a gyereketek ilyen váratlanul betoppanna? Szóljunk inkább előre, hogy még is megyünk?
Egészen biztos, hogy örülnének, pláne ha jóban vagytok és szeretitek egymást, de! Az egész szentestéjük arról szólna, hogy magukat ostorozzák, amiért nem "készültek be" direkt nektek mindenféle finomsággal - még ha nem is mutatják. Az is lehet, hogy nem is szerveznek olyan hűdenagy karácsonyi vacsorát, de ha tudnák, hogy Ti ott lesztek, akkor lenne aztán minden:)
Az biztos, hogy sokkal jobb karácsonyotok lenne együtt, de az is ugyanilyen biztos, hogy emészteni fogják magukat, hogy pl. nem sütötték meg a kedvenc sütidet.
Ez tök jó meglepi :)!
Mi a volt párommal csináltuk ezt, a nővére külföldön él, és ritkán tud hazajönni. Mi meg nem tudtuk hova menjünk nyaralni, úgyhogy csak úgy váratlanul arra vetődtünk. Azt az arcot nem tudom elfelejteni, hogy mennyire örült azt hitte megbolondult,és már hallucinál mikor messziről meglátott minket :D!! Nagyon jól sikerült :)
Én inkább kitalálnék valami trükkös dolgot, hogy készüljön rátok, de ne tudja, hogy rátok készül... :D
Tehát másik rokon állít be, stb.
Valami sütit, ajándékokat vinnénk persze, komolyabb ételt ennél nem igen tudunk sajnos, de ismervén az ilyen családi alkalmakat, attól nem félek, hogy ne jutna ránk is valami, még akkor is, ha vacsora végére érünk oda. :) Tudom, hogy nagy vacsora lesz, mindig az van, tesómék, nagyim, szüleim, unokatesók, nagybátyám.
Már mesélte anyu a karácsonyi terveket, mikor hol lesznek kikkel, stb. Amit nem mesélt, arra direkt rákérdeztem. Sőt azt is elmondta, hogy azért vett egy kisebb jelképes ajándékot, csak hogy legyen nekünk is valami a fa alatt, azt mondta majd karácsony után elpostázza. A nagy ajándékozás már amúgysem szokás felénk. :)
Én is pont az arcukra lennék kíváncsi, de tényleg jól jönnek azok a válaszok is, hogy miért ne állítsunk így be, jó mindent mérlegelni! :) Ellenben sok idő már nincs dönteni! :)
Nem szeretném, hogy minden körülöttünk forogjon, elvégre a karácsony nem erről szól, ugyanakkor azt is tudom, hogy lenne sírás rívás a boldogságtól, ha váratlanul betoppannánk! :) Még vacillálok, bár nagyon hajlok a meglepi felé, azért várom tényleg az olyan válaszokat is, hogy ha ne, akkor miért ne...!
Az én gyerekeim sem jönnek karácsonykor. Külföldi munka. :((
Karácsonyfát sem veszek, bejglit sem sütök, egy deka szaloncukrot sem. Nem takarítok, mert 35 év alatt ez lesz az első "gyerek" nélküli karácsonyunk az öreggel.
Ettől piszkosul depis vagyok. Gyerekek elől titkolom, ne legyen lelkiismeret furdalásuk..
Szóval, óvatosan azzal a meglepetéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!