Erős karácsonyi meglepetés lenne!? "Korosodó" szülők, ti hogyan reagálnátok?
A szüleimmel igen jó volt a kapcsolatom mindig is, amióta külföldön élek/élünk a párommal, azóta meg pláne igyekszünk minél szorosabban tartani ezt a kapcsolatot.
Sajnos mindeddig úgy nézett ki, nem tudunk hazautazni karácsonyra, sőt egyáltalán semmikor, majd csak valamikor kora tavasszal. A szüleim szomorúak voltak, ugyanakkor megértették, mi pedig megterveztük már a kinti kis unalmas ünnepünket.
Most úgy néz ki még is hazatudnánk menni, de vagy csak 23-án éjszaka érnénk Budapestre, vagy 24-én valamikor napközben. Arra gondoltam, mennyire lenne jó meglepetés, ha csak úgy 24-én beállítanánk az ünnepi vacsora kellős közepére!? :)
Szólhatunk előre is és akkor megtudjuk oldani, hogy még 23-án haza is tudjunk cuccolni anyuékhoz, de egyelőre nem tudok dönteni. Komolyan az sem érdekelne, ha nem számolnának ránk a halászlével (bár kizártnak tartom hogy ne jutna, amennyit főzni szoktak), vagy bármivel és az is biztos, hogy anyuéknak és a nagyimnak mi lennénk a legszebb karácsonyi ajándék, nagyon örülnének, de azért kellemetlen helyzetbe sem akarunk senkit hozni, vagy esetleg azt hogy egyenesen szívinfarktust kapjon anyu, vagy a nagyim a meglepettségtől. (ahhoz elég messze élünk, hogy bármikor csak úgy hazaállítsunk)
Ergo nyitott a kérdés, ti mennyire örülnétek, ha a gyereketek ilyen váratlanul betoppanna? Szóljunk inkább előre, hogy még is megyünk?
12
+Mondjuk nekem még kisebbek a gyerekeim..
Szerintem mond el,nehogy úgy járjatok,mint az unokatesómék...
Leírom röviden.
Külföldön dolgoznak ők is,több éve.2 éve úgy volt,hogy nem tudnak hazajönni karácsonyra.Na ezen a keresztanyám kibukott.Mi az,hogy nem lesz karácsony,stb.Erre a keresztapám kigondolta,hogy elmennek abban a pár napban üdülni.Pár nappal karácsony előtt felhívták a rokonságot,hogy őket ne várják sehol,mert elutaznak.
El is mentek valahova wellnessre,a lakhelyüktől fél országnyira.
Közben az unokatesóm és a menyasszonya még is valami miatt haza tudtak jönni.Kigondolták,hogy lesz nagy meglepi,meg nyakba borulós sírás,ha csak úgy beállítanak.
Hát ez több,mint valószínű így lett volna,ha keresztanyámék tudnak az érkezésről.Ők nem szóltak az üdülésről,nem akarták,hogy az unokatesóm azt érezze,hogy miattuk nincs otthon karácsony.
Szóval keresztanyuék elmentek.Unokatesómék meg 24-én este hazamentek.
Fények,dekorációk nem voltak az ablakban.Kicsit gyanús volt neki.Bementek (szerencsére volt kulcsa,mert az utcán fagytak volna meg) és az üres,hétköznapi lakásba léptek be.Se szülők,se fa,se karácsonyi hangulat,semmi.
Tölthették egyedül a Szentestét fagyasztott ételekkel...
Ne haragudj,hogy hosszú lett!
Azért osztottam meg veled,hogy tudd,óvatosan az ilyen meglepetésekkel.
Lepjétek meg őket! :)
Én tuti ezt választanám :)
Ha pedig az én hozzátartozóm csinálná ezt, tutira ez lenne a legszebb ajándék :) Rommá sírnám magam :)
Szerintem is (amellett, hogy persze nagyon örülnének) lelkiismeret-furdalásuk lenne, és kellemetlenül éreznék magukat amiatt, hogy nem készültek fel rátok. Lehet, hogy nem lenne szép ruha, elegendő ünnepi kaja, az ajándékotokat meg mégsem vennék meg karácsonyra, csak mondjuk pár nappal később... Persze nektek ez biztos nem lenne probléma, de szerintem akkor is bennük motoszkálna egész Szenteste, hogy készületlenül vártak titeket.
Szerintem akkor is óriási lenne az öröm, ha előtte bejelentenétek, és így nyugodtan fel is tudnának készülni a találkozásra. Ráadásul úgy több napi boldogságot is szereznétek nekik - lehet, hogy most kicsit szomorkásan, kedvtelenül készülnek az ünnepre (amiért nem lesztek ott), ha viszont várhatnak rátok, az a karácsonyig hátralévő napokat is megszépíti.
Szerintem is szólj, mondjuk mondd, hogy hihetetlen meglepetésben lesz részük...hátha kapcsolnak, és mégsincs kimondva. De én csak 1-2 nappal előtte szólnék.
24N
Nos, megszületett a döntés (bár még változhat). Sokan pont az ellenkezőjét írtátok a tervemnek, így igyekszem nem nagy sokkot okozni otthon, de azért meglepetés is legyen. Köszönöm annak, aki írta, hogy valakit avassak be, ez eszembe sem jutott!
Tesómmal beszéltem erről, azt mondta szerinte nagyon jó ötlet, nagyon nagyon örülni fognak! Ő pedig majd igyekszik terelgetni a témát viccesen, hogy "anyu nem gondolod, hogy az egy kicsit kevés lesz ennyiünknek? olyan éhes vagyok, hogy plusz 2 fő adagját is megenném!", avagy hogy kéne ilyen és ilyen sütit is csinálni hátha valaki szívesen RÁREPÜL, no meg majd bejátsza hogy halál ideges, mert megrendelte az ajándékokat, de nem érkezett még meg a LÉGIPOSTA. Nagyon beleélte magát, olyan szövegeket gyártott, hogy visítottam a nevetéstől. :)
Azt mondta, amit írtak itt mások is, hogy igyekszik sokat sejtető lenni, hogy valamire készüljenek, mégsem lövi le a poént! :)
Egyébként attól nem félek, hogy elutaznak karácsonyra, amióta az eszemet tudom 24-én mindig a nagyinál van vacsora, a nők közösen főznek, ráadásul már pici gyerek is van a szűk családban, így a karácsonyt nem lehet kihagyni! :)
Attól sem félek, hogy nem készülnének elég kajával, ezt már írtam, de valóban így lesz a legjobb, hogy tesóm beleülteti a bogarat a fülükbe, már néhány nappal előbb és folyamatosan adagolja, hogy mire odaérünk az mégse legyen akkora sokkkk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!