Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Ennyiért nem válik az ember"...

"Ennyiért nem válik az ember" - anyám szerint. Ez az általános felfogás? Lépnétek?

Figyelt kérdés

Nem iszik, nem ver, dolgozik. Családom szerint mintaférj (a családomban a férfiak többségére legalább az első jellemző)

De meguntam már azt ahogy élünk. Nem csinál semmit, elmegy dolgozni (8tól 4ig) hazajön, leül a gép vagy a tv elé. A gyerekkel semmit sem törődik. Mielőtt megszülettek mentünk kettesben mindenhová, jöttek a gyerekek, egyedül csináltam végig az első éveket, mert ő mindig nyavalygott. Biztos elrontattam amiért nem kértem jobban, de már nem tudok mit csinálni. Most 5-6 évesek a gyerekek, szinte semmit nem foglalkozik velük, a gyerekek sem ragaszkodnak hozzá. Többször beszéltem már vele, egy-két napig leül velük játszani, de akkor is megunja, vagy mérges lesz rájuk valamiért. Unom az egészet, hogy ha a gyerekkel játszunk, ő pufog, hogy nem hallja a tv-t, csendesebben.

És egy kérdés: Lépnétek?

így marad 200 körül a rezsik kifizetése után 4 emberre, úgy kb. 60 a gyerektartással együtt hármunkra

Az egyetlen dolog ami miatt maradnék a pénz. Lehet nem szép. Nem magam, hanem a gyerekek miatt.

2012. dec. 11. 11:11
1 2 3 4 5 6 7
 61/62 anonim ***** válasza:

"Akárkié a ház, mivel 5 évnél régebben éltek együtt, a ház fele a tiéd, kivéve ha szerződést írtatok a házasságkötéskor. "

Te normális vagy ilyen nincs. Még 100 év házasság után sem lesz közös a házasság előtti külön vagyon. Szép is lenne 10 év után lenne egy saját lakásom.

2013. dec. 6. 11:22
 62/62 KJUsul ***** válasza:

Mellesleg én úgy nőttem fel, hogy alig volt otthon anyám és apám is. Apám, míg vesebeteg nem lett, egyfolytában részeg volt, éjjelenként, de volt mikor 3-4 naponként tántorgott haza. Pénzünk sohasem volt. Kajánk is csak azért, mert anyám konyhán dolgozott és olcsón haza tudta hozni a lejárt termékeket.

Mindamellett anyám soha még csak meg sem ölelt. Apámnak soha nem volt hozzám egy jó szava. Ezek az élmények sok kapcsolatomat rontották el, mire rájöttem, honnan ered, a néha magam számára is furcsa és nehezen tolerálható viselkedésem. Sokat tanultam magamról, és bár most egyedül vagyok, a következő kapcsolatomban már sokkal okosabban léphetek bele.

Az őszinteség a másikhoz fontos. Az őszinteség önmagunkhoz, elengedhetetlen! Az önámítás boldogtalan gyerekekhez és széthullott családokhoz vezet. Nem két gyerek után kell rájönni, hogy nem szereted, akivel együtt élsz. Ha szereted társad, férjed az azt jelenti, hogy a hibáit is szereted!

Olyan apróságokat, amiket másban utálnál. Például böfög szeretkezés után, vagy dobol az asztalon ebéd előtt, vagy vakargatja az orrnyergét ha rámosolyogsz. Ha ezek számodra elviselhetetlenek, akkor nem szereted és soha nem is szeretted. Ennyi.

2013. dec. 6. 11:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!