Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg még neki van joga,...

Tényleg még neki van joga, ahhoz, hogy felháborodjon?

Figyelt kérdés

A párom testvére,hozzánk költözött,ő 26 éves,férfi,és jelenleg munkát keres,mi Pesten lakunk,egy nagyobb lakásban,mondtuk hogy legyen nálunk,amíg nem talál munkát,mert vidéki,és ott ugye rosszabb a helyzet,3 hete van itt,de nagyon egy lusta férfi....múltkor bementem a szobába,ahol ő van,nem volt itthon,és takarítottam,mindehol szét dobált üdítős dobozok,cukros papírok,összeszedtem,és kidobtam,de mire hazajött,felháborodott,hogy miért mentem be,mire a párom mondta neki,"Kitakarított helyetted!"erre azt felelte,hogy nem kért meg rád,én is bekapcsolódtam ekkor,hogy "vendégszeretőek vagyunk,de a disznóólat nem szeretjük,magunk után takarítani szoktunk."

Tényleg nagyon lusta férfi,hisz ő itthon van,de a mosatlant is elvárja,hogy én munka után mosogassam el,ő meg mereszti a fenekét,ennyiben sem segít....sikerült megbeszélnem a férjemmel,hogy kap egy hetet,ha nem változik,nem segít a takarításban,agyő!

Az én húgom is rossz helyzetbe került,aki szintén ott lakik mint párom testvére,és nagyon dolgos,illetve munkaszerető,szeretnék neki segíteni inkább,ő tudom hogy tényleg a segítségemre lenne,nem még utána is takarítani kéne,ebben párom is egyetért.

2012. dec. 9. 20:42
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
8%

juj mi pont ellentetes emberek lehetunk akkor :D en se birom ezt a sporolasdit meg takaritasi maniat D elmondom en mit gondolok a masik nezopontbol mert szerintem en is ezt vagtam volna ra hogy van kocsitok :D szoval en szivesen segitek azoknak akik nekem segitenek, de a sporolos bevasarlas nekem egy hulyesegnek tunik. inkabb szenvedtek meg mast dolgoztattok csakhogy egy kis penz megmaradjon? hat annyira fontos aza par forint?:D en ezt nem tartom ertelmes sporolasnak mert szerintem a penz van ertunk, es nem forditva.

meg a tisztasag is ertunk van, meg a lakas is, nem forditva. megertenem ha a ti szobatokat vagy a konyhat szemeteli ossze, de szerintem az emberi kapcsolatok fontosabbak mint par kolasdoboz. van persze egy hatar ebben is, de en szorszalhasogatasnak erzem a kolasdobozon kiakadni.

engem is probaltak mar "nevelni" hogy inkabb fazzak, csakhogy kevesebb legyen a futesszamla meg egyek rosszabb kajat mert az olcsobb. en mondjuk szegyellnem magam ilyeneket kerni, en ebben csak azt latom hogy nekik az a par forint fontosabb mint en.

2012. dec. 9. 21:11
 12/56 anonim ***** válasza:
14%
most mit pattogsz? ertem hogy nem alberlet. de a felallas hasonlo. miert kell rogton idegesnek lenni? nem gondolod hogy benned is van hiba azert?
2012. dec. 9. 21:14
 13/56 A kérdező kommentje:

ma 21:03

gondolom te sem lehetsz,valami dolgos,rendszerető ember

amúgy múltkor mikor elmentünk bevásárolni,beraktam egy mosást,szóltam neki,hogy teregessem már ki,ha ráér,erre 3 óra után hazajöttünk....ő a számítógép előtt,a mosógép meg már vagy 2 órája kimosott....

2012. dec. 9. 21:15
 14/56 anonim ***** válasza:
0%

""ha alberletbe kiadsz szobat vagy lakast, oda se mehetsz be"

nem érted,hogy nem albérlet? "

Én úgy értettem, hoyg odaadtátok neki a szobtá X hétre.

Azalatt ugyanúgy rendelkezik vele, mint egy albérlő.

Ha nem, akkor: nem adtátok neki oda, hanem a magatok birtokának tartjátok addig is, amíg ő lakik benne. Itt valami nem stimmel. Ha nem tudod odaadni, akkor ne add oda! Vag yoda kell adni és akkor addig az övé, vagy ne add oda. Azt úgy nem lehet, hogy oda is adod, meg nem is!

Ez pont olyan, mikor a szülők adnak pénzt vagy lakást vagy autót a gyereküknek, de meghatározzák, hogy hogyan használhatja. Itt egyszerűen nincsen tisztázva, hogy akkor az most az övé-e vagy sem. Gyakorlatilag ebben az esetben nincsen odaadva a dolog használatra neki, mert továbbra is fenntartjátok Ti/a szülők a jogot magatoknak, hogy rendelkezzenek a dolog felett.

2012. dec. 9. 21:16
 15/56 A kérdező kommentje:

"most mit pattogsz?"

Te mit pattogsz,nagyon rendes,és aranyos voltam vele,de most hogy nálunk lakik,kiismertem,a párom mondta hogy nem könnyű eset,de úgy gondoltam,hogy egy próbát megér!

2012. dec. 9. 21:17
 16/56 anonim ***** válasza:
28%

"múltkor mikor elmentünk bevásárolni,beraktam egy mosást,szóltam neki,hogy teregessem már ki,ha ráér,erre 3 óra után hazajöttünk....ő a számítógép előtt,a mosógép meg már vagy 2 órája kimosott...."

Ez egy MÁSIK ügy, ennek nincsen köze a szobához....

2012. dec. 9. 21:18
 17/56 A kérdező kommentje:

"szülők adnak pénzt vagy lakást vagy autót a gyereküknek, de meghatározzák, hogy hogyan használhatja."

Ne gyere már a hülye példákkal légyszíves,mert ezek baromságok!

Miért!

NEM ADTUNK NEKI SEMMIT!

vegyük akkor úgy,miattad h kölcsön kapta a szobát,ha egy autót,biciklit adok kölcsön valakinek,NEM örökbe,akkor beleszólhatok,ha nem vigyáz rá,helytelenül használja,mert KÖLCSÖN adtam!

2012. dec. 9. 21:19
 18/56 A kérdező kommentje:

mert ha nem takarítok nála,és elmegy majd,akkor várjak,hátha majd visszajön kitakarítani,ha már nem használja a szobát

addig használja nyugodtan disznóólnak,de a legutolsó napon majd úgy megy el,hogy mindent kitakarít,ha eddig nem tette?

2012. dec. 9. 21:22
 19/56 anonim ***** válasza:
27%

nekem mit pattogsz, nem neki. ketten vagyunk amugy 71%-kal ugyanazon a velemenyen szoval nem mind 1 ember irasa D

egyebkent meg dolgozom is, normalis rendben van a hazunk is, de nem fogok abbol ugyet csinalni hogy 2 oraja kimosott a mosogep. :D most oszinten MI VAN AKKOR?:D hacsaknem minel hamarabb kell a ruha vagy nem 2 orara hagyja ott hanem fel napra es akkor budos lesz. de 2 ora? szerintem tul gorcsos vagy, engedd el egy kicsit magad, a szemelyeskedest meg felejtsd el :)

2012. dec. 9. 21:22
 20/56 A kérdező kommentje:
mert szerinted,ha mi tartjuk el,nem elvárható,hogy legalább takarítsa a szobáját,az hogy ezt 2 hetente legalább megtegye,egy hatalmas elvárás???
2012. dec. 9. 21:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!