Tényleg még neki van joga, ahhoz, hogy felháborodjon?
A párom testvére,hozzánk költözött,ő 26 éves,férfi,és jelenleg munkát keres,mi Pesten lakunk,egy nagyobb lakásban,mondtuk hogy legyen nálunk,amíg nem talál munkát,mert vidéki,és ott ugye rosszabb a helyzet,3 hete van itt,de nagyon egy lusta férfi....múltkor bementem a szobába,ahol ő van,nem volt itthon,és takarítottam,mindehol szét dobált üdítős dobozok,cukros papírok,összeszedtem,és kidobtam,de mire hazajött,felháborodott,hogy miért mentem be,mire a párom mondta neki,"Kitakarított helyetted!"erre azt felelte,hogy nem kért meg rád,én is bekapcsolódtam ekkor,hogy "vendégszeretőek vagyunk,de a disznóólat nem szeretjük,magunk után takarítani szoktunk."
Tényleg nagyon lusta férfi,hisz ő itthon van,de a mosatlant is elvárja,hogy én munka után mosogassam el,ő meg mereszti a fenekét,ennyiben sem segít....sikerült megbeszélnem a férjemmel,hogy kap egy hetet,ha nem változik,nem segít a takarításban,agyő!
Az én húgom is rossz helyzetbe került,aki szintén ott lakik mint párom testvére,és nagyon dolgos,illetve munkaszerető,szeretnék neki segíteni inkább,ő tudom hogy tényleg a segítségemre lenne,nem még utána is takarítani kéne,ebben párom is egyetért.
".múltkor bementem a szobába,ahol ő van,nem volt itthon,és takarítottam,mindehol szét dobált üdítős dobozok,cukros papírok,összeszedtem,és kidobtam,de mire hazajött,felháborodott,hogy miért mentem be (...) a mosatlant is elvárja,hogy én munka után mosogassam el,ő meg mereszti a fenekét,ennyiben sem segít...."
Itt félreértés van, a szobás esetből is látod, hogy szó sincs arról, hogy elvárná, hogy rendezkedj utána, épp ellenkezőleg!
Az szerintem jogos felháborodás, hogy adtatok neki egy szobát, aztán meg bejárkáltok.
Joga van akkora kupiban lakni, ahogy neki jólesik. A közös részekre viszont kialakíthattok házirendet, hiszen a Ti szemetek előtt van a mosatlan, de a szoba most az övé.
Hát nem is tudom, igazatok is van, meg nem is.
Ha belegondolsz, rendben, hogy befogadtátok, de az az ő magánszférája egy kis időre, a saját dolgaival.
Mindez akkor lenne elfogadható, ha venné a fáradtságot és összepakolna maga után, rendet tartana a dolgai közt, a szobában.
Nehéz helyzet ez. De semmiképp nem téged okollak, sőt , feléd billen a mérlegem.
"Joga van akkora kupiban lakni, ahogy neki jólesik."
Ebben nagyon nagyon tévedsz!
Nem örökre költözött hozzánk,mindketten úgy hangoztattuk,hogy átmeneti megoldás.....
"A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad."
Köszönöm,látom te normális vagy,ment a zöld kéz :)
Múltkor tudod mi volt?
Elmentünk nagy bevásárolni,hívtuk,hogy jöjjön segíteni,van autónk,de mindkettőnknek bérlete van,azért szeretünk spórolni,erre beszólt őfelsége,hogy "van autótok,nem?"
meg a kosztba sem ad semmit,persze párommal vetet borotvát,tusfürdőt,fogkrémet magának,de nem fizeti ki,viszont pizzára,kólára mindig van pénze......
"ha alberletbe kiadsz szobat vagy lakast, oda se mehetsz be"
nem érted,hogy nem albérlet?
ő alapjáraton,direkt ilyen,hisz a párom egy rendes,tiszta ember lett,és egy anyuka nevelte őket....mesélte hogy mindig is ilyen trehány volt,az anyja kipróbálta,hogy nem takarított utána,de akkor elkezdett rohadni a szoba......
állítólag volt olyan,hogy suliba jártak együtt,az öccse nem ette meg a szendvicsét,és egy hétig érlelte az iskolatáskába,ahelyett hogy kidobta volna....párom mesélte
26 éves,így sehol se lesz neki jó szerintem....
már MSN-en lebeszéltem a húgommal,hogy úgy érzem nemsokára jöhet,és nem érzem magam kárörvendőnek,a férjem szerint is ez azért már túlzás....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!