Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehet egy olyan szülő,...

Mit tehet egy olyan szülő, akinek nem kell a saját gyereke?

Figyelt kérdés
Pl. adott egy 46 éves anyuka és nem kell neki a 17 éves lánya..
2012. dec. 8. 20:11
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
91%

Igaz, sokféle szleng van manapság, de a főzésre, takarításra még nem hallottam az "ölelés" kifejezést. A kérdező nem arra panaszkodott, hogy nem rakja elé az ételt, vagy neki bármit is csinálnia kell otthon, hanem arra, hogy szeretetre lenne szüksége. Ezt fejezte ki úgy, hogy még egy ölelést sem kap, ha ő ölelné meg az édesanyját, akkor az nem viszonozza.

A felnevelésről pedig csak annyit, hogy egy gyerek sem kérte, hogy hozzák világra, a szülő döntése minden alkalommal, épp ezért kötelessége ételt, otthont biztosítani neki, nem pedig hatalmas kegy részéről.

2012. dec. 9. 12:40
 22/33 anonim ***** válasza:
61%
Hívd fel nyugodtan a családsegítőt anyád tudta nélkül,mért kell neki beszámolni róla?Ők fognak Nektek segíteni,de ezt sürgősen orvosolni kell!Anyád nem normális,és igenis vállalja fel amit tesz....ha nem kell neki a gyereke,akkor talán neked(vagy nektek)jobb is lenne,ha nem az ő környezetében folytatnátok tovább az életeteket.Nyugodtan huzd rá a vizeslepedőt,hagy szégyenkezzen...bár az ilyen embernek nicns szégyelni valója...
2012. dec. 9. 13:17
 23/33 anonim ***** válasza:
0%

"Igaz, sokféle szleng van manapság, de a főzésre, takarításra még nem hallottam az "ölelés" kifejezést. A kérdező nem arra panaszkodott, hogy nem rakja elé az ételt, vagy neki bármit is csinálnia kell otthon, hanem arra, hogy szeretetre lenne szüksége. Ezt fejezte ki úgy, hogy még egy ölelést sem kap, ha ő ölelné meg az édesanyját, akkor az nem viszonozza.

A felnevelésről pedig csak annyit, hogy egy gyerek sem kérte, hogy hozzák világra, a szülő döntése minden alkalommal, épp ezért kötelessége ételt, otthont biztosítani neki, nem pedig hatalmas kegy részéről."

Van az úgy, hogy az ember ideges, feszült és nem akarja, hogy hozzáérjenek- ha meg a kislány egy nagypofájú kamaszlány, meg is értem, miért nem repes anyuka az örömtől.

A kislány sajnálja az anyjától a kikapcsolódást és a szerelmet, itt erről van szó.

Biztosítja az ételt is és az otthont is, de nem kell mindent eléjük tenni, hogy a kisujjukat se mozdítsák meg! Van egy olyan érzésem, hogy anyuka most tudatosan próbálja rákényszeríteni a gyerekeket az önállósodásra, de azoknak nem tetszik és ezért családsegítővel fenyegetőznek.

Csinálják csak, nyugodtan. Ha intézetbe kerülnek, megtudják, milyen jó dolguk is volt addig.

2012. dec. 9. 13:43
 24/33 anonim ***** válasza:
47%
mindenki ugy el kezdte vedeni ezt az anyat mint a tigrisek a kolykuket.Szerintem ti alomvilagban eltek!Igenis sajnos vannak rossz anyak,akiket nem erdekel a gyerekuk,isznak,fiuznak es nem keves esetben k****kodnak is,igen vannak ilyenek.a 17eves lany mar nem gyerek,mindjart felnott,de hogy tud egy anya ilyent mondani a gyerekenek,hogy banja hogy megszulte,semmirevalo stb.na most tenyleg akarmilyen ideges hogy kepes ilyent mondani,meg nem engedi hogy a gyermeke a sajat vere megolelje?szerintem ez a no sem es ti sem tudjatok felfogni hogy egy gyermekben az ilyen negativumok milyen eleten at tarto sokkot,bizalomhianyt okoznak,amibol aztan soha vagy nehezen psihologus segitsegevel tud kigyogyulni.hihetetlen milyen vilagot elunk vedjuk mert anya vedjuk mert megszulte azt a gyermeket,dehat ezt o valasztotta,ha mar vallalok egy gyermeket annak miert nem tudok maximalis szeretetet adni,ha meg nem inkabb meg se szulessen.es apropo ha baratja,szeretoje akarkije van is akkor is a gyermeke kellene hogy legyen az elso,es utana a tobbi.
2012. dec. 9. 16:18
 25/33 anonim ***** válasza:
17%

" gyermeke kellene hogy legyen az elso,es utana a tobbi."

A gyermeke az első, ki mondta, hogy nem? De 17 év után és x év egyedüllét után hagy engedtessék már meg az anyának, hogy heti 1* elmenjen pasizni, ha úgy tetszik neki. Az a gyerek elméletben már nem gyerek, akkor viselkedjen ennek megfelelően! Ha meg ahhoz elég nagy a szája és érettnek képzeli magát, hogy zsarol meg fenyegetőzik, hülye lennék ölelgetni!! 17 évesen (érzelmileg) zsarolni az anyját??!

2012. dec. 9. 16:51
 26/33 anonim ***** válasza:
ki mondta hogy heti egyszer megy?a lany leirta hogy nem takarit,nem foz,de hadjuk mert sem en sem ti tobbiek nem tudjuk ki milyen abban a csaladban.
2012. dec. 9. 17:20
 27/33 anonim ***** válasza:
egyetertek a 22el tedd ezt.
2012. dec. 9. 17:21
 28/33 anonim ***** válasza:
Mikor mi kamaszok voltunk, anyám mindig azt mondogatta, hogy világgá megy. Én legszívesebben mondtam volna, hogy mikor megy már, mert mindig csak ígérgeti. Na hát ilyenek a gyerekek meg a szülők... Majd 30 éves korodra más lesz a viszony, kitartás.
2012. dec. 9. 20:10
 29/33 A kérdező kommentje:
Nagyon félreértettetek legtöbben. Anyám rendszeresen eljárkált nem heti 1x..Én volta a családban az egyetlen,aki bemutatkozott a barátjának és én maximálisan támogatom mi ndenben. Engem egyeüdl az zavar,hogy veszekednek apámmal és ennek én iszom meg a levét..mert nem hagynak akkor este aludni meg ilyenek. A kérdés pedig nem az volt,hogy kia hibás,hanem ha már így alakulét a dolog mit lehetne tenni..A másik nagy bajopm,hogy nem nevelnek fogalmamsincs kb, mit hogy kell cisnálni ,ha kiraknának az utcára éhen döglenék az első nap..
2012. dec. 9. 20:51
 30/33 anonim ***** válasza:
kedves 25os.kerlek csak ne idezgess abbol amit en irok.Honnan veszed hogy x eve egyedul el a no?Van ferje,erted es nem heti egyszer megy el otthonrol.tehat nem egyedulallo anya.
2012. dec. 10. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!