Miért nem érti meg a feleségem, hogy ez zavar?
Huhh, nem is tudom, mit tennék, ha valaki belenyúlkálna a kajámba.
Szerintem nálunk kb a házasságunk végét jelentené. Mindkettőnknek vannak rigolyái, és kölcsönösen tiszteletben tartjuk, hiszen ennek tudatában kötöttük magunkat egymáshoz.
Szerencsére a páromnak nincsenek ilyen ötletei... de pl. tabu neki a számítógépem, nekem meg eszembe nem jutna a műhelyében bármihez hozzányúlni...
Amúgy nekem is Joey jutott eszembe elsőnek :D
https://www.youtube.com/watch?v=2tKUqUrImo8
Megoldás: közöld vele, hogy ez olyan mértékben zavar, hogy ha nem fejezi be, akkor a továbbiakban nem tudsz vele együtt élni, úgyhogy gondolja meg... ;)
Egy volt ismerős csaj, akinek volt egy ennél is rosszabb szokása:
az utolsó falatot kapta ki mindenkinek a tányérjából.
Egyszer valaki pofán vágta.
Utána nem csinálta, de csak nála nem.
pótanyám mondta mindig: alvó, evő, baxó, xaró embert nem zargatunk :)
vagy valami hasonlót. a hitelesség kedvéért írtam vulgáris szavakkal.
ha ezt beközlöd neki, akkor magába néz egy percre. remélhetőleg.
de hogy felnőtt ember ilyet képtelen felfogni...?
mi sem megyünk egymás agyára olyannal, amiről tudjuk, h másik idegbajt kap tőle. egyszer szólok. nem aranyhal, jegyezze meg :) ha nem megy, akkor a karácsonyfa alá mehet a Cavinton :P
Nagyon sokan (99%) leírták,hogy ezt nem értik miért nem lehet megérteni...Kérdésem,a másik oldalt miért nem lehet megérteni? S ez a kérdés most Mindenkinek szól,mert úgy látszik ez tényleg sokakat zavar.És azért Ti gondoljatok bele a másik helyzetébe,mert Titeket idegesít ez ennyire,ezt Magatokban kell lerendezni,a saját érdeketekben.Hogy ne idegeskedjetek.Ennyi.
Tehát,szépen el kell fogadni,hogy ahogyan Nektek jól esik a "nem nyúlka piszka" Nekik (a másik oldalnak), legalább annyira jól esik és reflex, a nyúlka-piszka.Ez így érthető? Kis empátia. Szerintem ez lenne a megoldás a sok idegeskedésre.
"Tehát,szépen el kell fogadni,hogy ahogyan Nektek jól esik a "nem nyúlka piszka" Nekik (a másik oldalnak), legalább annyira jól esik és reflex, a nyúlka-piszka.Ez így érthető? Kis empátia. Szerintem ez lenne a megoldás a sok idegeskedésre."
Itt nem arról van szó, hogy kinek mi esik jól...
Nekem nem "nem esik jól" a nyúlka-piszka, hanem egyszerűen olyan szinten zavar, hogy ha a párom rendszeresen megjátszaná, mint korábban írtam, felérne nálam egy válóokkal.
És nem azért, mert nem esik jól, hanem mert egy olyan privát zónámba hatolt be, ahová senkinek nincs bejárás!
Egyszerűen fel sem tudom fogni, ha valakinek ugyanaz van a tányérján, ami az enyémen, miért nem jó neki az?
Vagy ha nem az van, miért nem szedett/kért ő is azt?
És ha valakinek meg az esik jól, hogy nyúlkál a partnere tányérjába, az keressen olyan párt magának, akinek ez szintén jól esik... ennyi!
32-es voltam.
Hát, én megőrülök milyen rigolyásak vagytok:))
Ez, mint válóok?? Ezen jót nevettem, bár inkább siralmas... Talán ezért tart itt ez az ország ahol, mert ilyen önző, kicsinyes és rosszindulatú emberekkel van tele:) Mert ha belegondolunk, igaz kicsiben, de ez az. Én szivesen megosztom bármimet a párommal, sőt, az utolsó falatom szinte mindig az övé, mert ő hamarabb befejezi és elkunyerálja tőlem. Én meg általában fogyókúrázok, így ő finomabbakat eszik, mindig beleszek a krumplijába, husijába, akármibe. SOha nem volt ebből gondunk, nem is értem, hogy mehetnek el eggyesek odáig, hogy ez ilyen szinten zavarja, dühítse őket... Lehet lepontozni(meg elgondolkozni)
19 éve vagyok férjnél. Bármit megkíván ebédre, elkészítem neki. De ha a tányéromon van, már tabu!
Nem arról van szó, hogy sajnálom tőle! Hanem az étkezés nálam egy olyan folyamat, amikor szépen felépítem, melyik falat után mi jön.
Ez a rigolyám, kész...
Nem mellesleg, OK, nem válnék el tőle... mivel ha ilyen lenne, hozzá se mentem volna!
És tudod, miért nem?
Mert ez egy olyan felesleges veszekedési pont lenne, amiben nem lennék hajlandó kompromisszumot kötni! Tehát vagy abbahagyja, vagy ennyi volt!
De mint mondtam, szívesen megfőzök neki bármit, ki is szedem.. ugyanazt eszi, amit én. Többnyire nincs kiporciózva, úgyhogy nyugodtan szedhet még magának..
Akkor ne kelljen neki az, ami az én tányéromon van!
38-as pont ezt akartam Én is írni,hogy akkor már még jobban értem,miért tart itt Magyarország,a válásokat tekintve is...
Empátiára nem fogok tudni Senkit megtanítani,ez csak egy javaslat volt azoknak,akik hajlanak rá...
Azt meg fel sem tudom fogni,hogy egy házasságban létezik olyan,hogy "privát szféra" legyen bármi is.Nálunk egyértelmű,hogy ami az Enyém,az az Övé is,s fordítva.Ez alap mindenre! 36-os voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!