Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te honnan kaptad a nevedet?...

Te honnan kaptad a nevedet? Vagy miről neveztek el?

Figyelt kérdés

2012. dec. 6. 21:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
90%

A szüleim történészek. Mindketten a görög mitológia szerelmesei. Amikor összeházasodtak és eldöntötték gyerekük lesz már az elején megbeszélték hogy csakis görög mitológiai nevet adnak a gyerekeknek.

Így lett a nővérem Kleió, én Kalliopé a bátyám meg Kasztór.

Kasztór Tündareósz király és Léda egyik iker fia. Ő volt a halandó.

Az én nevem és a nővérem neve is Zeusz és Mnémoszüné lányai neve is. Múzsák mindketten. Míg Kleió a történetírás múzsája Kalliopé epikus költészet múzsája.

Nagyon szeretem a nevem, mert nem mindennapi.

2012. dec. 9. 20:02
 62/74 anonim ***** válasza:
100%

hugommal az aranyemberből kaptuk a nevünket:) más lett volna a nevem, de a postás nő aki anyu előtt szült pár nappal, lenyúlta és így anyu keresett egy szép magyar nevet...mert amúgy erdélyi vagyok:) anyu meg magyar suliba járt:)

24L

2012. dec. 10. 10:41
 63/74 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A papám Gyula volt, így lett Apu is az és én is az lettem, Apu után. :D Nem rajongok érte, de nem változtatom meg, egyrészt Aput sem akarom megsérteni, másrészt már 21 éve élek vele, majdcsak megszokom egyszer. :D

Ha lány lettem volna, akkor Andi lettem volna. Van egy Hugom, őt Cintiának nevezte el Anyu, de szeretett volna mégegy nevet neki. Sem Ő, sem Apu nem tudták, hogy mi legyen az és engem kérdeztek. Nekem a Hajnalka tetszett és azt mondtam, így lett Cintia Hajnalka. Én valamiért nem kaptam 2. nevet.

2012. dec. 20. 17:47
 64/74 anonim ***** válasza:
100%

Amikor anyám terhes lett, csak annyit tudott hogy ikrei esznek. De abban az időben a gyermek nemét nem adták meg. Így maradt a népi babona.. Mondogatták neki,hogy helyes a hasa tuti fiúk lesznek. Ezért csak fiú nevet választottak. Először a bátyám született meg, anyám ránézett és lelkesen mondta: Dénes! Majd 4 percre rá jöttem én. Anyám rávágta : Gyenes... De az orvosok gyorsan mondták, hogy a Gyenes nem jó lévén hogy kislány vagyok. A nagy meglepetésében csak 1 női név ugrott be neki : Dionízia.. Mesélte hogy azért ez ugrott be, mert csak fiú neveket néztek apuval,és apunak a Dénes név nagyon tetszett. Olvasták hogy a Gyenes fiú év a Dénes névnek egy régi alakváltozata.. Ezért emellett a 2 név mellett döntöttek. Viszont olvasták hogy a Dénes egyik női alakja a Dionízia. Amikor az orvos közölte hogy lány vagyok ez a név ugrott be neki..

Szeretem mert 36 évem alatt soha nem találkoztam olyan nővel akinek ugyanez a neve..

2012. dec. 20. 19:00
 65/74 anonim ***** válasza:
100%

Állítólag isteni sugallatra Ráhel lettem...szerintem meg azért ilyen nevet kaptam mert abban az időben hitgyülibe jártak a szüleim. 100%-ra biztos volt benne anyám h lány leszek, de azért volt egy tartalék fiú név, Balázs.

A nővéremet pedig apukám Cecíliának akarta elnevezni, nemtudom miért, anyám viszont csak az Emíliába egyezett bele.

Legkisebb hugomat végig fiúnak hitték, vagyis szerették volna ha fiú lesz a sok lány után, én és az ikertesóm akkor 3 évesen még pár hónapig Simonnak hívtuk :D

Bátyámat, ikertesómat és másik hugomat is isteni sugallatra nevezte el anyám...

2012. dec. 23. 21:59
 66/74 anonim ***** válasza:
100%
A szüleimnek nagyon tetszett az Erika.
2012. dec. 27. 20:25
 67/74 anonim ***** válasza:
100%

Renáta Léna.

A Renátát használom, ezt a szüleim választották közösen. Akkor még ritkának számított a név.

A Lénát meg apu választotta. Omega rajongó és a dal után kaptam a nevem.

2012. dec. 30. 08:36
 68/74 anonim ***** válasza:
100%

Az én nevemet sok gondolkodás után az Anna lett. Anyukámnak jobban tetszett a Lili, Lilla, de a családnevünk végződése -li így ezek a nevek nem hangzottak volna jól.

Az öcsém születésekor úgy választottak nevet, hogy a névnapja közel essen az enyémhez. Így lett Dániel, vagy lett volna Olga mert mind július végén van a névnapja.

Húgom 12 évvel öcsém után született, neki már ami megtetszett nekik. Zsuzsanna Teodóra nevet kapta, azt jelenti liliom, Isten ajándéka, ez azért szép, mert nem remélt késői gyerek lett.

Mindannyian szeretjük a nevünket!

2012. dec. 30. 09:37
 69/74 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám nagyon szerette a Kleopátra c. filmet, és ott többször is elhangzott , hogy Alexandria. Így lettem Alexandra.
2013. jan. 1. 14:49
 70/74 anonim válasza:

Apám Ilonát akart, mert anyumat is így hívják. Ahogy a bátyámat is magáról nevezte el, mondván, ha más örökséget nem is, legalább a nevüket kapjuk meg. :D

Így lettem Ilona. De a tesóim szerették volna, ha Anett lennék ezért a második névként Anettot kaptam.

Az Ilonát még szeretem. Az Anettot kevésbé.

2014. júl. 2. 21:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!