Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te honnan kaptad a nevedet?...

Te honnan kaptad a nevedet? Vagy miről neveztek el?

Figyelt kérdés

2012. dec. 6. 21:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 anonim ***** válasza:
93%
Anyukám sokáig versenyszerűen úszott. Egyik példaképe után lettem Andrea. Húgom pedig kedvenc írónőjének egyik alakja után Emma. Apunak szerencsére mindkét név tetszett, így rábólintott. Ha fiúk lettünk volna, akkor a Márk nevet kapjuk, de nem lettünk :D
2012. dec. 6. 22:15
 12/74 anonim válasza:
100%
Hát anya olyan nevet akart, amit nem lehet becézni ->Vanda lettem, de a nagyiék ezt is megoldották: vanduska :) am a faluban ahol lakok, csak én vagyok Vanda :D
2012. dec. 6. 22:16
 13/74 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a nagymamám járt egy orvoshoz, akinek az asszisztense Franciska volt,és annyira megtetszett neki,hogy beajánlotta anyuéknak,hogy ha megszületek,és lány leszek,Franciska legyek...és az lettem.

Ha fiú lettem volna, akkor pedig Bálint.

2012. dec. 6. 22:16
 14/74 anonim ***** válasza:
100%
Engem anyukámról. :)
2012. dec. 6. 22:17
 15/74 anonim ***** válasza:
100%
Apukám mondott egy csomó lány nevet de annyunak csak a Bernadett tetszett, de szerencsére apám lebeszélte mert a vezetéknevem is b betűs. Aztán valahonnan jött a Nikolett és mindkettőjüknek tetszett. :) Nekem is! :)
2012. dec. 6. 22:27
 16/74 anonim ***** válasza:
100%
Apum szülei nem fogadták el anyukámat a családja miatt, így mikor terhes lett a bátyámmal ki lett tagadva... vettek egy picike házat, a szomszéd nénike nagyon sokat segített anyukámnak, a bátyámnak is pótnagyija volt, lévén a nagyszülők közül egyik sem volt soha kíváncsi ránk. Én 10 évvel a bátyám után születtem, addigra tényleg nagyon megszerették a nénit. Anyukám 5 hónapos terhes volt velemi mikor meghalt, én róla kaptam a nevem, az Annát.
2012. dec. 6. 22:27
 17/74 anonim ***** válasza:
91%

Anyukám féltestvéremmel volt terhes,

azt mondták az orvosok,hogy lány lesz.

Anya nagyon szerette volna a Georgina nevet,de amikor megszületett a féltestvérem,kiderült,hogy fiú lett.

Anya ezután terhes lett velem,és még mindig szerette volna a Georgina nevet.

Apa a Ninetta nevet szerette volna,de győzött anya akarata.

Aminek nagyon örülök,mert szeretem a nevemet,a Ninetta név nem tetszik,örülök,hogy nem az lettem :)

2012. dec. 6. 22:41
 18/74 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám kedvenc együttese a Rolling Stones volt, és mikor tini volt a frontember feleségét éppenséggel Biankának hívták. Neki nagyon megtetszett ez a név, így megfogadta, hogy ha lánya lesz, így fogják hívni :)
2012. dec. 6. 22:49
 19/74 anonim válasza:
100%
Engem a terhesség 7. hónapjáig fiúnak vártak, de mikor megtudták, hogy hopp, ő lány lesz, két név merült fel: az Adél és a Bianka. Mindig azon viccelődünk, hogy az utónévkönyvben csak az első néhány oldal lehetett meg :D Bianka lettem, de néhány távoli rokon Adélnak hív, mert valahogy nekik nem esett le, hogy mégse az lettem :D
2012. dec. 6. 22:56
 20/74 anonim ***** válasza:
91%
Anyukám fiatal korában asszisztens volt gyerekorvos mellett, járt hozzájuk egy Eszter nevű kislány. Anyu nagyon szerette a kislányt, és azt mondta ha egyszer lánya lesz, az lesz a neve. Hát így.
2012. dec. 6. 22:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!