A férjemnek viszont érdekesebb a neve, ő Balázs, és mivel nem volt névötletük, a szülészről kapta a nevét. :)
A fiaink Dani és Soma, egyszerűen csak ezek tetszettek mindkettőnknek.
Én Máté lennék, ha fiúnak születtem volna, a gyerekeink pedig Anna és Dorina, ha lányok volnának.
Nekem születésemig biztosak voltak benne, hogy a Kitti a megfelelő név. Megszülettem és Kitti is lettem :) már a papirokon rajta volt és a fényképemen is.
Aztán anya megismerkedett egy nővel a kórházban akinek szintén lánya lett és megtetszett a neve a kislánynak és engem is úgy neveztek el :) mindent át kellett írni....:D
Márta lettem anyu után a szülészorvos ajánlása nyomán. Anyu elfelejtette, hogy mit is talált ki a család. Pár év múlva eszükbe jutott, hogy Judit volt az eredeti terv. Az a név sem lett volna jobb, mint ez, de már megszoktam a Mártát ( még jó, hogy 30 év alatt sikerült :) ).
Fiú lettem volna, akkor Márknak hívnának.
Egész a születésem napjáig Orsolya lettem volna, mikor megszülettem kérdezte a nővér, hogy mi lesz a nevem, anyukám mondta, hogy Orsolya. Erre közölte vele a nővér, hogy csak a szlovákosított változatát írják be (ugyanis és szlovákiai vagyok) ami pedig Ursula. Na anyu mondta, hogy olyan csúnya neve nem lesz a lányának így hát gyorsan új név kellett, így aztán az anyum után Andrea lettem. Apu és a nagyszülők nem is tudták, hogy Andi lettem így már az első pillanattól kezdve Orsikáztak még a mai napig is :D Anyukám egy úszónőről kapta a nevét, aki a nagymamám kedvence volt :D
Ha fiú lettem volna akkor Ákos lennék :D
Én 2. lettem a születési listában. Marianna Gizella a nevem.
A Marianna előtt szóba jött az Annamária. Csodálatos név, csak nem nekem szerencsére.
A vezeték nevünk 12 betűből áll. Ehhez még hozzájön a Marianna Gizella ... hát csodálatos volt vele mindig is bemutatkozni, vagy hivatali/hivatalos ügyeket intézni.
A legtöbbször a kórházakban, a vizsgálatok előtt már csak a vezeték nevemet mondták.
Ezt viszont gyűlölöm. Jó hogy nem már Egyeskét, meg Ketteskét mondanak.
Férjhez mentem pár éve, felvettem kötőjelesen a férjem nevét. Most már csak rövidítek minden olyan helyen, ahol nem hivatali dologról van szó.
Tehát, ha a munkahelyemen meglátják azt, hogy "OFM", akkor tudják, hogy rólam van szó.
A Gizellát pedig az egyik nagymamámról kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!