Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te honnan kaptad a nevedet?...

Te honnan kaptad a nevedet? Vagy miről neveztek el?

Figyelt kérdés

2012. dec. 6. 21:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
100%

A férjemnek viszont érdekesebb a neve, ő Balázs, és mivel nem volt névötletük, a szülészről kapta a nevét. :)

A fiaink Dani és Soma, egyszerűen csak ezek tetszettek mindkettőnknek.

Én Máté lennék, ha fiúnak születtem volna, a gyerekeink pedig Anna és Dorina, ha lányok volnának.

2012. dec. 7. 11:51
 42/74 anonim ***** válasza:
100%

Nekem születésemig biztosak voltak benne, hogy a Kitti a megfelelő név. Megszülettem és Kitti is lettem :) már a papirokon rajta volt és a fényképemen is.

Aztán anya megismerkedett egy nővel a kórházban akinek szintén lánya lett és megtetszett a neve a kislánynak és engem is úgy neveztek el :) mindent át kellett írni....:D

2012. dec. 7. 12:00
 43/74 anonim ***** válasza:
100%
Mi lett a neved?
2012. dec. 7. 12:13
 44/74 anonim ***** válasza:
100%

Márta lettem anyu után a szülészorvos ajánlása nyomán. Anyu elfelejtette, hogy mit is talált ki a család. Pár év múlva eszükbe jutott, hogy Judit volt az eredeti terv. Az a név sem lett volna jobb, mint ez, de már megszoktam a Mártát ( még jó, hogy 30 év alatt sikerült :) ).

Fiú lettem volna, akkor Márknak hívnának.

2012. dec. 7. 12:19
 45/74 anonim ***** válasza:
100%

Egész a születésem napjáig Orsolya lettem volna, mikor megszülettem kérdezte a nővér, hogy mi lesz a nevem, anyukám mondta, hogy Orsolya. Erre közölte vele a nővér, hogy csak a szlovákosított változatát írják be (ugyanis és szlovákiai vagyok) ami pedig Ursula. Na anyu mondta, hogy olyan csúnya neve nem lesz a lányának így hát gyorsan új név kellett, így aztán az anyum után Andrea lettem. Apu és a nagyszülők nem is tudták, hogy Andi lettem így már az első pillanattól kezdve Orsikáztak még a mai napig is :D Anyukám egy úszónőről kapta a nevét, aki a nagymamám kedvence volt :D

Ha fiú lettem volna akkor Ákos lennék :D

2012. dec. 7. 12:26
 46/74 anonim válasza:
100%
A szüleim olyan nevet akartak,ami nem túl gyakori,de mindenképp nemzetközi legyen,amit mindenhol ismernek,és ki tudnak mondani.. Igy Heléna lettem,és nagyon szeretem a nevemet.
2012. dec. 7. 12:33
 47/74 anonim válasza:
100%
Apum gimis legjobb barátnojérol neveztek el. Réka :)
2012. dec. 7. 12:39
 48/74 anonim ***** válasza:
100%
4. gyerekként láttam meg a napvilágot,mind a négyen lányok vagyunk.Anyukámék kifogytak az ötletekből.Amiko kibújtam anyukám a szülésznőt örvendeztette meg ezzel a feladattal,hogy nevet válasszon.Nem vagyyok tőle elragadtatva,de még minnndig jobb mintha pl:Gizi,vagy Erzsi lennék.Végül Henriett lettem.
2012. dec. 7. 12:53
 49/74 anonim ***** válasza:
100%

Én 2. lettem a születési listában. Marianna Gizella a nevem.

A Marianna előtt szóba jött az Annamária. Csodálatos név, csak nem nekem szerencsére.

A vezeték nevünk 12 betűből áll. Ehhez még hozzájön a Marianna Gizella ... hát csodálatos volt vele mindig is bemutatkozni, vagy hivatali/hivatalos ügyeket intézni.

A legtöbbször a kórházakban, a vizsgálatok előtt már csak a vezeték nevemet mondták.

Ezt viszont gyűlölöm. Jó hogy nem már Egyeskét, meg Ketteskét mondanak.

Férjhez mentem pár éve, felvettem kötőjelesen a férjem nevét. Most már csak rövidítek minden olyan helyen, ahol nem hivatali dologról van szó.

Tehát, ha a munkahelyemen meglátják azt, hogy "OFM", akkor tudják, hogy rólam van szó.

A Gizellát pedig az egyik nagymamámról kaptam.

2012. dec. 7. 13:29
 50/74 anonim ***** válasza:
77%
Valami akkor futó sorozatban egy nőről.
2012. dec. 7. 15:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!