Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te honnan kaptad a nevedet?...

Te honnan kaptad a nevedet? Vagy miről neveztek el?

Figyelt kérdés

2012. dec. 6. 21:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
100%

Hajnalka vagyok.

Apunak Rátonyi Hajnalka után tetszett meg ez a név, Anyunak is tetszett így az lettem:-).

2012. dec. 7. 16:13
 52/74 anonim ***** válasza:
100%
Apa Hajnalkának nevezett, mert hajnalban születtem.
2012. dec. 7. 20:27
 53/74 anonim ***** válasza:
95%

Én bármennyire is hihetetlen magamnak választottam nevet! :)

Amikor anyu terhes volt velem, apu sokat olvasott Vavyan Fable-t.Apám reggel szépen beült a mellékhelységbe könyvvel a kezében és annyira belemerült hogy elfelejtett kijönni.Anyám úgy egy óra után bekiabált hozzá hogy ugyan vár mit csinálsz, és apu kiszólt hogy Vavyan-t olvas.Ahogy a nevet kimondta én élénken rugdosódni kezdtem, így akkor eldöntötte anyu hogy Vivien leszek! :)

Anyu azt meséli hogy aznap egész nap próbálgatott más lányneveket mondogatni, időnként beiktatva a Vivien és én csak a Vivien elhangzásakor élénkültem meg.De szerintem ez már csak szépítés, bár ki tudja.A lényeg hogy magam választottam a nevem és nagyon büszke vagyok rá.

2012. dec. 7. 20:43
 54/74 anonim ***** válasza:
100%
Anyám kedvenc énekes Szécsi Pál. Amikor megszülettem a kedvenc énekestől a kedvenc daláról nevezett el. Karolina.
2012. dec. 7. 21:17
 55/74 anonim ***** válasza:
100%
Engem eleinte Rebekának akart anyu, aztán apa lebeszélte róla, mert félt, hogy Re-békának csúfolnak majd. Hál istennek, mert (bocsánat a Rebekáktól) nem a kedvenc nevem :D Így végül közös megegyezés alapján Fruzsina lettem, és el nem cserélném másra semmi pénzért :) Fiú opció nem is volt, anya 100%-ig biztos volt benne, hogy lánya lesz.
2012. dec. 7. 22:13
 56/74 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim, amikor engem vártak, a fiúnév már biztosan el volt döntve (Szabolcs), viszont a lánynévben nem tudtak dönteni, több név is egyformán tetszett nekik, így egy kalapból húzták ki a neveket a nagyiékkal, és ami legtöbbször kijött, azt lett a nevem (Eszter). A nagy sorsolásban elfelejtették megnézni, hogy mikor van a névnapom... Úgy alakult, hogy egymás utáni napokon van a név- és a szülinapom.

A többi név, ami még tetszett nekik: Dóra, Nóra, Noémi, Réka.

2012. dec. 7. 22:23
 57/74 anonim ***** válasza:
100%
Csak tudnám, miben tért el a válaszom a többiekétől. Ugyanolyan hasznos, mint bárkié.
2012. dec. 7. 22:52
 58/74 Tubarózsa ***** válasza:
100%
Hali! Én Melinda vagyok, és apu nevezett el Bánk Bán feleségéröl. :-) anyunak nem voltak lány név ötletei ő fiút akart inkább..:-)
2012. dec. 8. 13:56
 59/74 anonim ***** válasza:
100%
Anyukámnak volt egy főiskolai csoporttársa, akit Eleonórának hívtak. Nagyon kedvelte ezt a lányt, így nagyon szeretett volna nekem is Eleonórát adni. Apukámnak nem tetszett így teljes alakban, de abba belement, hogy akkor legyek Nóra. Második névként anyukám még azt szerette volna, hogy Anna is legyek, de azt apám totálisan megvétózta... Így lettem simán Nóra, egy keresztnévvel. Ha nekem lányom lesz, azt szeretném, ha Friderika lenne. Ennek az egyik oka, hogy egészen kicsi voltam, mikor az ország a 90-es években megismerhette Bayer Friderikát a Ki mit tud műsorban:))) Nekem is csak halvány emlékeim vannak, mert kb 7-8 éves lehettem, de emlékszem, hogy nagyon megragadott az a lány a nevével együtt. Olyan kedvesen, természetesen, bájosan cseng ez a név. A másik oka pedig, hogy az egyik kedvenc írom Friedrich Dürrenmatt. Eddig mindkét komoly barátom leszólta ezt a nevet, de ebből nem fogok engedni:))
2012. dec. 8. 19:46
 60/74 anonim ***** válasza:
100%

Jókai Mór egyik könyvéből kaptam nevet, és szeretem is, csak nagyon kevesen képesek elsőre megjegyezni, folyton Csengéznek.

Kincső

2012. dec. 9. 19:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!