Anyukám a Mária vagy Virág nevet szerette volna nekem adni, viszont a mamámat is Máriának hívják, és ő nem akarta, hogy róla nevezzenek el, nehogy a másik mamám besértődjön. :D
Az a bizonyos másik mamám meg falun lakik, és ő azt mondta anyunak, hogy a teheneket szokták Virágnak elnevezni:DD
És ezért Annamária lettem.
A bátyám a nevét az apum után kapta, ragaszkodott hozzá az apum, így engem anyum nevezett el Krisztiánnak.
( szerintem a legjobb név :))
Anyukám világ életében kislányt akart, és azt tervezte, ha fia lesz, nem viszi haza, persze ezt mindig nagyon komoly fejjel meséli... Szerencsére lány lettem, Lídiának szeretett volna, de apának volt egy Lídia nevű ismerőse, és nagyon nem bírta, szóval Karolin lettem. Szeretem a nevem, de utálom, hogy mindenki Karolinának szólít, sose bírják megjegyezni/felfogni, hogy Karolin a nélkül :D
És 1952 óta nincs is benne a naptárban, lehet azért hiszik azt, hogy olyan nincs is :(
Nembaj, több Karolint nem ismerek, és nem is hallottam egyről sem, csak egy Karolina nevű iskolatársam van.
En neveztem el sajat magam :D
Anyu szerint egyik ejjel a korhazban arra ebredt hogy egy hatalmasat rugtam a pocakjaban,es neki egybol beugrott a Petra nev.:)
Elotte Leilaanak.vagy Zulejkanak akart.nevezni (volt egy torok osunk....)
(3. vagyok)
22., öcsémmel is hasonlóan volt. Benne volt a pakliban a Márk, de akkor volt nagy divat a Marc cipő, és anyukám úgy volt vele, hogy jaj, mi lesz, ha Marc cipőnek csúfolják meg öcsémet... ezért lett Gábor Tamás. Jobb is, mert a Márk nem illene a vezetéknevünkhöz, bár a vezetéknevünk végével a Gábor és a Tamás ilyen-olyan formáinak eleje is baromi vicces tud lenni :D. (bár a Marc cipő akkor már nem volt annyira ismert, amikor öcsi suliba ment, tehát ez a veszély nem fenyegette volna...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!