Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te honnan kaptad a nevedet?...

Te honnan kaptad a nevedet? Vagy miről neveztek el?

Figyelt kérdés

2012. dec. 6. 21:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám a Mária vagy Virág nevet szerette volna nekem adni, viszont a mamámat is Máriának hívják, és ő nem akarta, hogy róla nevezzenek el, nehogy a másik mamám besértődjön. :D

Az a bizonyos másik mamám meg falun lakik, és ő azt mondta anyunak, hogy a teheneket szokták Virágnak elnevezni:DD

És ezért Annamária lettem.

2012. dec. 6. 23:02
 22/74 anonim ***** válasza:
100%
Szilviának készültem. Akkoriban (80as évek eleje) volt egy Szilvia nevű cipőkrém. Apukám végül azt mondta, ne legyen már a gyerek egy krémről elnevezve...így lettem Lívia.
2012. dec. 6. 23:04
 23/74 anonim ***** válasza:
100%
Nagyszüleim ceglédiek és volt egy távoli rokon,aki tanárnő akart lenni. Nagyimék nagyon becsülték őt, 19 évesen meghalt:( Kecskemétre járt a tanitőképző fősulira,mai napig látogatják a sirját. Mert Kecskemétről biciglizett haza és tüdőgyuszija lett.Édesanyám róla kapta a nevét. Én pedig róla. Ha fiu lettem volna akkor Péter lettem volna. A lánykori vezetéknevem nagyon hosszú és rövid keresztnevet kerestek szüleim.Igy lettem Éva.
2012. dec. 6. 23:05
 24/74 anonim ***** válasza:
100%

A bátyám a nevét az apum után kapta, ragaszkodott hozzá az apum, így engem anyum nevezett el Krisztiánnak.

( szerintem a legjobb név :))

25/74 anonim ***** válasza:
100%
én azért lettem Zsoltiii mert anyám egy Zsofit várt
 26/74 anonim ***** válasza:
59%
Apa szüleinek utcájában volt egy kislány, aki nagyon szép kis göndör fürtös hajú lány volt. Így apa elhatározta, ha lánya lesz reméli olyan szép lesz, mint a kislány és a neve is tetszett neki, így lettem Evelin. A pláne az hogy kicsit bejött a szépség dolog is. :)
2012. dec. 6. 23:07
 27/74 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám világ életében kislányt akart, és azt tervezte, ha fia lesz, nem viszi haza, persze ezt mindig nagyon komoly fejjel meséli... Szerencsére lány lettem, Lídiának szeretett volna, de apának volt egy Lídia nevű ismerőse, és nagyon nem bírta, szóval Karolin lettem. Szeretem a nevem, de utálom, hogy mindenki Karolinának szólít, sose bírják megjegyezni/felfogni, hogy Karolin a nélkül :D

És 1952 óta nincs is benne a naptárban, lehet azért hiszik azt, hogy olyan nincs is :(

Nembaj, több Karolint nem ismerek, és nem is hallottam egyről sem, csak egy Karolina nevű iskolatársam van.

2012. dec. 6. 23:15
 28/74 anonim válasza:
100%

En neveztem el sajat magam :D

Anyu szerint egyik ejjel a korhazban arra ebredt hogy egy hatalmasat rugtam a pocakjaban,es neki egybol beugrott a Petra nev.:)

Elotte Leilaanak.vagy Zulejkanak akart.nevezni (volt egy torok osunk....)

2012. dec. 6. 23:22
 29/74 anonim ***** válasza:
100%

(3. vagyok)

22., öcsémmel is hasonlóan volt. Benne volt a pakliban a Márk, de akkor volt nagy divat a Marc cipő, és anyukám úgy volt vele, hogy jaj, mi lesz, ha Marc cipőnek csúfolják meg öcsémet... ezért lett Gábor Tamás. Jobb is, mert a Márk nem illene a vezetéknevünkhöz, bár a vezetéknevünk végével a Gábor és a Tamás ilyen-olyan formáinak eleje is baromi vicces tud lenni :D. (bár a Marc cipő akkor már nem volt annyira ismert, amikor öcsi suliba ment, tehát ez a veszély nem fenyegette volna...)

2012. dec. 6. 23:37
 30/74 anonim ***** válasza:
100%
Nekem semmi extra történet nincs, csak tetszett anyának a név :) Viszont nővérem is beajánlott egy nevet a Kittit, szerencsére nem azt kaptam mert borzasztóan nem illik a nevemhez. A vezetéknevem -ik végű és a ...-ik Kitti nagyon nyelvtörő :)
2012. dec. 6. 23:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!