Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te honnan kaptad a nevedet?...

Te honnan kaptad a nevedet? Vagy miről neveztek el?

Figyelt kérdés

2012. dec. 6. 21:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
100%

Micsoda Nő-ből Julira Robert után aki egy k*rvát játszott a filmben:D

Így lettem Vivien..

Nem váltottam be a filmbeli nevem történetét:))

2012. dec. 7. 01:11
 32/74 anonim ***** válasza:
71%

Apu álma volt, hogy ha lánya lesz, akkor Anett legyen :) És hát lánya lett :))

Imádom is a nevem, erőt sugároz és intelligenciát :))

És apa is a világ legjobb apukája :)))

2012. dec. 7. 01:11
 33/74 anonim ***** válasza:
70%

Ugyanaz a nevem, mint anyukámnak, és az ő anyukájának. Szóval nálunk ez ilyen "tetszik a saját nevem, hiányzik anyukám, akit nagyon szerettem, de fiatal voltam, amikor meghalt, ezért legyen a gyermekem is X" névadási módszer.

Másik nemű opció nem igazán volt, igaz félretettek egy nevet, talonba, hátha esetleg mégsem úgy sikerülök, ahogy nagyon-nagyon akarták.

Húgom jobban járt, őneki én adtam nevet a szüleim beleegyezésével. :D

2012. dec. 7. 04:30
 34/74 anonim ***** válasza:
100%

Az én névadási történetem kissé teátrálisan hangzik, de állítólag igaz. Amikor anyu terhes lett velem, mindenki rá akarta beszélni, hogy vetessen el (szép kis családom van, mi?:) ), ő meg nagyon szeretett volna megtartani és akkoriban sokszor elővette a Bibliát, amiben talált egy példabeszédet, ami nagyon megtetszett neki. A bölcsességről szólt és így lett a nevem Zsófia. Amikor vitték be a kórházba kérdezték tőle, hogy "mi lesz a gyerek neve", mondta, hogy Zsófia, "jó, de mi lesz ha fiú?", de nem lesz.

Amikor öcsémnek (féltesóm) kerestek nevet, apukának meg anyukámnak is volt egy-egy listája. Először baromi hosszú volt mindkettő, egy héttel az öcsi születése előtt már csak 2-3 név volt mindkét cetlin. Amikor végül megszületett az öcsém, kérdezték anyutól, hogy mi a gyerek neve, ő meg ki mutatott a folyosóra, hogy "ott az apuka, kérdezzék meg". Szerencsére, talált egy olyan nevet ami mindkét listán szerepelt (igen, vitték a cetlit is, mert addig nem volt végleges döntés). :)

2012. dec. 7. 08:27
 35/74 anonim ***** válasza:
82%
Állítólag valami könyvről, legalábbis édesanyámnak megtetszett ez a név, mikor olvasta. Orsolya vagyok.
2012. dec. 7. 08:55
 36/74 anonim ***** válasza:
87%

Valami filmből választotta anyukám a Szintia nevet:)Az lettem:)

Én pedig beleszerettem Fruzsina és a Hanna névbe.A lányaimat igy hivják!:-)

2012. dec. 7. 08:55
 37/74 anonim ***** válasza:
85%

Anyának volt egy gyönyörű, hosszú fekete hajú, nagy barna szemű osztálytársnője, Ibolya, remélte h neki is ilyen szép lánya lesz.

Végül csúnya nem lettem, de szőke vagyok és zöld szemű.

2012. dec. 7. 09:41
 38/74 anonim ***** válasza:
85%

Anyukámról. Aki meg a nagymamám zsidó barátnőjéről kapta a nevét. (A kislányt gyerekkorában elvitték koncentrációs táborba, a testvérével együtt. A mamám nagyon jóba volt velük és megfogadta, ha felnőtt lesz és két kislánya lesz, akkor utánuk nevezi el őket. Így lett anyukám Judit, az ikerhuga meg Zsuzsanna.) Szóval Judit vagyok.

Az én kislányomat, ha lesz, akkor Vandának szeretném elnevezni. Egyszerűen csak tetszik, hogy nem lehet becézgetni.

2012. dec. 7. 09:44
 39/74 anonim ***** válasza:
100%

Első nevemet (Réka) apám adta, mert akkoriban ment az István, a király című rockopera, és nagyon megtetszett neki ez a név. Második nevemhez anyum ragaszkodott, a nagymamájáról nevezett el.

A nagymamám, apukám édesanyja szerette volna, ha róla neveznek el, ami azért érdekes egy kicsit, mert szintén szerepel a fenti műben: Saroltának hívták.

2012. dec. 7. 10:53
 40/74 anonim ***** válasza:
100%

Anyukámnak tetszett az Alexandra név, így azt választotta ki nekem. A kórházban viszont egyszer csak beugrott neki a Zsófia, amire korábban nem is gondolt.

Így lettem Zsófia Alexandra, amiből a Zsófit használom.

2012. dec. 7. 11:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!