Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Annyira felháborító a kérésem,...

Annyira felháborító a kérésem, hogy letegye a cigarettát a családja miatt?

Figyelt kérdés
A férjem jelenleg napi 2 doboz cigarettát szív el. A gyerekeknek ez nem tesz jót, mert bár bennt nem gyújt rá akkor is erződik mindenhol. Ha hosszabb ideig van egy légtérben a kisebbik gyermekünkkel, a pici elkezd fulladni. Én arra kértem, hogy tegye le a cigarettát, ő persze ezen felháborodott, hogy neki ez az egyetlen szórakozása és én még ezt is sajnálom tőle. Az igaz, hogy mostanra szinte tényleg ez lett a számítógépen kívül az egyetlen kikapcsolódása, de csak azért, mert a cigi mellett anyagilag már nem fér bele a régi hobbikból semmi. Hogyan tudnám megértetni vele, hogy ez az egész családunk érdekét szolgálná?
2012. dec. 6. 07:22
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

A szagtól fullad a gyerek.

Én is fulladok mindenféle füsttől,nem birja a tüdőm,nem kell rámfújni hogy köhögni kezdjek,elég ha valaki túl közel jön miután cigizett.

2012. dec. 6. 14:28
 22/27 anonim ***** válasza:
66%
Nem a lakásban dohányzik a gyerek mellett.... Én sem bírom a cigi füstöt, de azért attól nem fog senki fulladni, hogy egy dohányos van a közelében. Ennyi erővel ne vigye a kérdező emberek koze a gyereket.....
2012. dec. 6. 14:30
 23/27 anonim ***** válasza:
82%

Az egy dolog, hogy itt most osztjuk az észt a dohányzásról való leszokásról.

Mindezek ellenére azért azt a kisebbik gyermeket nem kellene kivizsgáltatni, hogy vajon minden rendben van-e a légzőszerveivel kapcsolatban? Nem lehet, hogy esetleg asztma-gyanú, vagy egyéb légzőszervi problémák is meghúzódnak a háttérben?

Csak egy laikus kérdése, de ha ennyire erősen jelentkeznek nála ezek a tünetek, akkor én csak elvinném egy alapos kivizsgálásra.

2012. dec. 6. 14:37
 24/27 anonim ***** válasza:
75%
Na igen, esélyes hogy a kicsivel van gond.
2012. dec. 6. 14:40
 25/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a valaszaitokat!

Igen a kicsivel van gond, mert asztma gyanús, tejallergiás (laktóz és fehérje) és ekcémás, szóval elég sok összejött neki, pedig még nincs fél éves. Reménykedünk, hogy talán valamit kinő ezekből.

Én úgy érzem, hogy pont ezért még fontosabb lenne, hogy letegye a férjem a cigit, ő mégis támadásnak veszi ezt.

Amikor megismerkedtünk, napi 1-2 szálat szívott, mielőtt összeházasodtunk volna le is tette a cigit, majd néhány munkatársa miatt egy éve újból elkezdte először napi 1 dobozzal, mostanra már 2 doboz fogy naponta, pedig azóta a hangadó cigis kollégák már otthagyták a céget.

2012. dec. 6. 16:57
 26/27 anonim ***** válasza:
75%
Én 10 évig cigiztem napi 1 doboz. Sokan mondták miért nem szoksz le? Drága. Káros. Orvos is mondta nem lesz jó. Az eszemmel tudtam, hogy árt. De nem tettem le, mert NEM akartam. Szerettem (szeretnék) dohányozni. Nagyon jó volt. Aztán egyszer úgy döntöttem elég. Most én LE AKAROK szokni. 2 és fél hónapja nem gyújtottam rá. De megöl sokszor a vágy egy cigi után de ennyi idő után már nem akarok rágyújtani. Kudarcnak érezném. De piszok nehéz. Nem is a nikotin hiányzik, mert volt amikor már majdnem hánytam a cigitől hanem a mozdulat az érzés. Nem tudom mikor lesz könnyebb de igyekszem kitartani. Szóval csak azt akartam ebből kihozni aki nem akar nem fog leszokni. Az meg szerintem egyenesen hülyeség, hogy egyre kevesebbet szív. Bármennyit is de cigizik és ez csak elsumákolása az egésznek.
2012. dec. 6. 23:29
 27/27 anonim válasza:
Már ne is haragudj, de szerintem ezt hogy a párod dohányzik, szerintem nem tegnap előtt tudtad meg! Tehát, TE választottad!!!
2012. dec. 8. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!