Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire felháborító...

Tényleg ennyire felháborító kérés, hogy ne gyújtsanak rá a házban?

Figyelt kérdés
Apósomék hozzánk költöznek. Nekem az az egy kikötésem van, hogy a házban nem lehet cigarettázni (a férjem sem gyújt rá bennt). Ezen rettenetesen felháborodtak. Anyósom még el is sírta magát.
2011. dec. 28. 17:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván rosszul érinti őket, hogy fel kell hagyniuk azzal, amit valószínűleg egy életen át műveltek, de tök jogos kérés, és hát jelenleg úgy álltok, hogy ti tesztek nekik szívességet, még szép, hogy ők alkalmazkodnak a ti szabályaitokhoz. Lehet sírni, meg lehet másik helyet keresni, ha nem tetszik. A dohányzás - főleg zárt helyen, lakásban - nagyon zavaró, teljesen érthető a kikötésed.
2011. dec. 28. 17:20
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 4-ből 3-an dohányzunk elég erősen (napi 1 doboz vagy felette), mégis tartjuk magunkat ahhoz, hogy csak odakint.

Meg lehet szokni, gondolom nekik nehéz. Tegyél ki a verandára/előtető alá/bejárat mellé egy hamutartót, csak idő kérdése hogy megszokják. Mondjuk könnyebb ha van fedett külső rész, ahova nem ver az eső vagy nem esik a hó.

2011. dec. 28. 17:23
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem felháborító, teljesen alap.

Csak hisztizett egy sort, hogy érvényesítse az akaratát.

Ne engedj az elvárásaidból!!!

2011. dec. 28. 17:27
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak egy cigiző ismerősöm van, de ő a saját házában se gyújt rá, ha áthív magához valakit, aki nem dohányzik. A te házadban nehogy már ők háborodjanak fel ezen, hogy nem engeded a cigizést. Ha nem tetszik nekik, költözzenek olyan helyre, ahol nem zavarnak senkit a cigivel.
2011. dec. 28. 17:33
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

A te házad, a te várad, a te szabályaid. Szerintem ez nem olyan egetverő kérés, amit ne lehetne simán teljesíteni.

Tartsd is magad ehhez, ha nem akarod, hogy a függönyeid, bútoraid, szőnyegeid mind-mind büdösek legyenek.

Nem beszélve a passzív dohányzás káros hatásairól...

Nálunk sem gyújthat rá benn senki, van előtető, kinn hamutartó, értelmes embernek ez nem gond.

2011. dec. 28. 17:34
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem felháborító.

Az meg, hogy anyós erre elsírja magát... no comment.

2011. dec. 28. 17:37
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Reméljük nagyobb probléma nem lesz az öregek életében, minthogy kimenjenek az ajtó elé arra a pár percre.
2011. dec. 28. 17:48
 8/17 anonim ***** válasza:
95%

1, Ezek baromi retek emberek. Én is dohányos vagyok, de soha nem gyújtanék rá a házban. Kocsmában, diszkóban, koncerteken más dolog, de otthon soha.

2, Ha már ebből baj van, akkor képzeld el, mi lesz ha együtt éltek. Az együttélés ettől sokkal durvább dolgokat hozhat... Képzelem milyen balhé lesz majd a számlámlák meg a takarítás miatt. Rituálisan felvágja az ereit?

Én nem hagynám, hogy odaköltözzön. lehet hogy nem ezzel az indokkal, de tuti nem.

2011. dec. 28. 17:51
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem felháborító kérés hanem ez alap dolog.A cigaretta szagot beissza a bútor a kárpit meg a többi embernek is árt akik abban a légtérben vannak.A te házad a te szabályaid.Tessékeld csak őket ki ha dohányozni akarnak.Megmondod ha nem tetszik el lehet menni.
2011. dec. 28. 18:06
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Az anyósod büszkeségét sérti, hogy neki(k) kellene meghunyászkodni a menyük akarata előtt. Hiszen húha idősebbek, tapasztaltabbak, alapból irányítóbbak mint a fiatalok, vagyis gondolom ezt szokták meg.

Nem felháborító a kérésed, ha ez lett kialakítva a saját házatokban, ráadásul a ház ura is betartja, akkor elvárható tőlük is, hogy tiszteletben tartsák a kérésedet.

2011. dec. 28. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!