Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rajta kapod a fiatalkorú...

Rajta kapod a fiatalkorú gyerekedet azon, hogy dohányzik, és tudod, hol veszi a cigarettát. Feljelented a boltot, mert kiadták 18 éven alulinak?

Figyelt kérdés
2012. szept. 17. 16:25
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Nem. Mindenkinek meg kell élni valamiből, ha ők nem adják ki, kiadja majd más.
2012. szept. 17. 16:27
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

Nem,ennél azért nekem sokkal több eszem van, mégis hogy bizonyítod? :DD Nem az a boltos tehet róla egyébként, hogy a fiam dohányzik, ő csak próbál megélni ebben a vacak helyzetben is.

Ha nem adnák ki a fiamnak, akkor szerez máshonnan.

Amúgy ha a fiad tett rosszat, akkor vele beszéd meg.

2012. szept. 17. 16:31
 3/8 anonim ***** válasza:
52%

Első körben a gyerek a hibás, hiába árulnának nekem minden sarkon cigit, ha nem akarom, akkor nem tudják nekem eladni.

A boltot nem tudom, hogy feljelenteném-e....lehet, hogy igen, lehet, hogy nem.

2012. szept. 17. 16:33
 4/8 anonim ***** válasza:
92%
Majd vesz máshol,vagy megkéri az idősebb haverját, hogy vegyen. Ne a boltost büntesd mert kell neki minden fillér, inkább a gyereket meg magadat. Azzal amúgy se mész sokra , hogy 18 éves koráig tiltod tőle....ha akarja majd szívja utána meg közbe is csak nem tudsz majd róla...és az a rosszabb. A kiskorúak 3/4-e részeg, ha bezáratnák az összes helyet ahol leisszák magukat 16 évesen, nem lenne nyitott bolt a világon.
2012. szept. 17. 16:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is egy helyen szoktam venni a cigit és mégse én veszem soha. Mindig beküldök érte valakit. Amúgy meg fogja magát és letagadja. Semmi értelme. Nem is ő a hibás hanem a gyereked. Ha cigizni akar akkor majd megveszi máshol és akkor minden egyes boltot feljelentesz?
2012. szept. 17. 16:37
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Mért egy szegény boltoson akarod leverni a saját hibádat?

Amúgy meg akkor vesz máshol...

2012. szept. 17. 16:47
 7/8 anonim ***** válasza:
24%

Fel nem jelenteném, de bemennék a boltba, egy fenyegetőzést megér. Az, hogy a boltos csak meg akar élni: a dohányárun pár Ft csak a haszon, senki sem abból gazdagodik meg. Tudom, dolgoztam ilyen helyen, nálunk a főnök pl. direkt nézte, hogy a bevételből mennyi volt a cigi, mert tudta, hogy azzal nem is kell számolni.

Szóval, ha nem adja ki a boltos, nem fog tönkremenni.

Szóval bemennék és elküldeném őket a csába, de úgy ennyi. Gyereknek meg januárig szobafogság, suliba el, suliból haza, kb. ennyiből állna a napja. Esetleg beszélgetnék az osztályfőnökkel is, hogy beszélgethetne erről a gyerekekkel egy ofő órán. Nem a káros hatásairól, hanem befenyíthetné őket. Elvégre azért o.főnök, hogy kordában tartsa a gyerekeket.

Én egyébként nem vagyok dohányzásellenes, de tudni kéne, hol a határ. Pl. a 18 éves korhatár szerintem nevetséges, én levitetném 16-ra, de akkor azt keményen be is tartatnám, mint mondjuk Nagy-Britanniában, ott aztán nem fog senki sem 18 alatt dohányhoz jutni, hacsak nem folyamodik fene tudja milyen cselekhez. Itt hiába van meg a 18as korhatár, ha egyszer majdnem mindenhol kiszolgálják még a 13 éveseket is.

2012. szept. 17. 16:54
 8/8 anonim ***** válasza:
78%

Azért a januárig szobafogság nagyon erős túlzás.

A cigi miatt?

Könyörgöm,nem betöréses rablást hajtott végre. Csak elszívott egy cigit. Mégis hány olyan fiatal van, aki nem tette ugyanezt???

Ha rendszeres dohányos, akkor anyukának gratulálok, amiért nem vette észre, és egyébként is ilyenkor már felesleges bármiféle büntetés, ha pedig most próbálgatta, akkor meg közlöm, majdnem mindenki kipróbálta, ettől még nem lesz nikotinfüggő.

2012. szept. 17. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!