Ha még fiatalkorú vagyok, és kiköltözök az amerikai rokonaimhoz, az örökbefogadásnak minősül?
Én nem gondolom egyszerűnek. Azt "mi" kérdőszót komolyan kérdeztem. Mi olyan bonyolult rajta ?
Meg most anyám mit csináljon ? Ő nem akar kiköltözni, nem is beszél angolul.
Amúgy nálunk úgy megy, hogy egy kiskorúnak kell gyám, ha más nem akkor az állam. Ott nem így működik, vagy miért ilyen bonyolult ?
Miért gondolja itt mindenki, hogy anyám nem enged ki ? Ezt már megbeszéltem vele. Attól, hogy papíron más emberek a szüleim, még ő marad az igazi. Amúgy nekem főként az állampolgárság miatt kell. Pont egy másik kitelepült magyar mondta, hogy befogadó ország így-úgy, de megkülönböztetik azt, aki nem amerikai. Meglepő, de nálunk az embereket/jogot kevésbé érdekli, ha valaki külföldi. Amerikában lassan már a házadra is ki kell írnod, hogy bevándorló vagy. Egy példa:
Mondjuk ilyen fiatalon nem tervezem, de tegyük fel, hogy elveszek egy amerikai nőt, és még nem vagyok állampolgár. 5x annyi papírmunkát kell elvégezni, mert ők rögtön azt hiszik, hogy a citizenship miatt csinálom.
Ha a nyugati országokat nézzük, akkor Svájc után az Usa diszkriminálja legjobban a bevándorlót, mert mindegy, hogy a te országodban az átlagfizetés másfélszer akkora, mint náluk, lehetsz diplomás, te akkor is egy mexikói vagy az ő jogrendszerük szerint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!