Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha még fiatalkorú vagyok, és...

Ha még fiatalkorú vagyok, és kiköltözök az amerikai rokonaimhoz, az örökbefogadásnak minősül?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy nem is náluk laknék, de azért az mégis egy másik ország. Gondolom kiskorú nem élhet felügyelet/gyám nélkül.
2010. júl. 22. 10:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
és a szüleiddel mi van? mármint nem hinném, hogy csak úgy belemennek hogy kiköltözz. amúgy meg nem ilyen egszerű sem az örökbefogadás sem a gyámság.
2010. júl. 22. 10:47
 2/13 A kérdező kommentje:
Csak 1 szülő, és simán belemenne. De mi olyan bonyolult rajta ? Engem nem zavar a papírmunka, van ügyvéd a családban.
2010. júl. 22. 10:55
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
és anyukád lemondana rólad??? na nee. ez nem olyan egyszerű mint ahogy ezt te gondolod.
2010. júl. 22. 10:56
 4/13 A kérdező kommentje:

Én nem gondolom egyszerűnek. Azt "mi" kérdőszót komolyan kérdeztem. Mi olyan bonyolult rajta ?

Meg most anyám mit csináljon ? Ő nem akar kiköltözni, nem is beszél angolul.

Amúgy nálunk úgy megy, hogy egy kiskorúnak kell gyám, ha más nem akkor az állam. Ott nem így működik, vagy miért ilyen bonyolult ?

2010. júl. 22. 11:00
 5/13 anonim ***** válasza:
Anyukád marad a gyámod. Te nyugodtan kiköltözhetsz, hiszen a csere diák programoknál sem vész el a gyám. Pl. Ide jön egy amerikai csaj, aki 16 és itt marad 2 évet csere diákként, attól a szülei a gyámok. Csak az ideiglenes lakcíme változik.
2010. júl. 22. 11:08
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
hát azért bonolult mert egy szerető anya nem fogja engedni hogy a gyereke csak úgy kiköltözzön amerikába és évente max 2x lássa. az más ha kimész tanulni 1 évre...egyébként meg ha ez annyira egyszerű és anyukádat sem érdekled és ügyvéd is van a családban akkor gondolom utánanéztetek már ennek.
2010. júl. 22. 11:19
 7/13 A kérdező kommentje:

Miért gondolja itt mindenki, hogy anyám nem enged ki ? Ezt már megbeszéltem vele. Attól, hogy papíron más emberek a szüleim, még ő marad az igazi. Amúgy nekem főként az állampolgárság miatt kell. Pont egy másik kitelepült magyar mondta, hogy befogadó ország így-úgy, de megkülönböztetik azt, aki nem amerikai. Meglepő, de nálunk az embereket/jogot kevésbé érdekli, ha valaki külföldi. Amerikában lassan már a házadra is ki kell írnod, hogy bevándorló vagy. Egy példa:

Mondjuk ilyen fiatalon nem tervezem, de tegyük fel, hogy elveszek egy amerikai nőt, és még nem vagyok állampolgár. 5x annyi papírmunkát kell elvégezni, mert ők rögtön azt hiszik, hogy a citizenship miatt csinálom.

Ha a nyugati országokat nézzük, akkor Svájc után az Usa diszkriminálja legjobban a bevándorlót, mert mindegy, hogy a te országodban az átlagfizetés másfélszer akkora, mint náluk, lehetsz diplomás, te akkor is egy mexikói vagy az ő jogrendszerük szerint

2010. júl. 22. 11:33
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem, nincs szó örökbefogadásról, csak lakóhelyváltoztatásról. Ha van cselekvőképes szülőd, akit nem fosztottak meg a jogaitól, akkor nincs külön gyám sem. Ő a gondviselőd, oda enged el, ahova akar.
2010. júl. 22. 11:33
 9/13 A kérdező kommentje:
Amúgy nem ragaszkodom görcsösen a dologhoz, szóval nem ezen jár az eszem egész nap, csak mivel amerikában élnek rokonaim, és angolul is beszélek, ezért jött szóba a dolog. Magyar jogban úgy működik, hogy afgán gyerek ideköltözik, aláír 3 papírt, aláírják az új szülei, a régiek is, és fél év múlva már magyar
2010. júl. 22. 11:37
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Hááát... ezt a családban lévő ügyvéd mondta? Kérdezz meg egy másikat inkább...
2010. júl. 22. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!