Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Annyira felháborító a kérésem,...

Annyira felháborító a kérésem, hogy letegye a cigarettát a családja miatt?

Figyelt kérdés
A férjem jelenleg napi 2 doboz cigarettát szív el. A gyerekeknek ez nem tesz jót, mert bár bennt nem gyújt rá akkor is erződik mindenhol. Ha hosszabb ideig van egy légtérben a kisebbik gyermekünkkel, a pici elkezd fulladni. Én arra kértem, hogy tegye le a cigarettát, ő persze ezen felháborodott, hogy neki ez az egyetlen szórakozása és én még ezt is sajnálom tőle. Az igaz, hogy mostanra szinte tényleg ez lett a számítógépen kívül az egyetlen kikapcsolódása, de csak azért, mert a cigi mellett anyagilag már nem fér bele a régi hobbikból semmi. Hogyan tudnám megértetni vele, hogy ez az egész családunk érdekét szolgálná?
2012. dec. 6. 07:22
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincs hogy valaki nem tud leszokni,csak akarni kell.

Párom nagy dohányos volt,aztán megismert engem,én napi 1-2 szálat szivtam,de nem rászokva.Akkoriban emeltek nagyot a cigin,így úgy döntöttem,hogy azu a napi 1-2 szál is pénzkidobás,azt mondta,segitsek,ő is leteszi.Egyik napról a másikra.Első nap elvolt,másnap elkezdett szenvedni,fejfájás,rosszullét,rossz közérzet hisztivel párositva.Következő 1 hónapot végigszenvedte,dugiban vett cigit,én darabokra törtem,hisztizett,nyígott férfi léttére,de 24 órában együtt voltunk,nem volt lehetősége rágyújtani.Aztán abbamaradt a hiszti,elmentünk wellnesezni,gyógyfürdő,kitisztult annyira a tüdeje,hogy elkezdte zavarni a cigifüst. Most már eltelt jópár év,ő örült annak hogy kitiltották a cigiseket a szórakozóhelyekrők,mert már fullad a füsttől.És köszöni mai napig hogy segitettem leszokni.

2012. dec. 6. 08:58
 12/27 anonim ***** válasza:
Orvosi segítséggel le lehet szokni, nekem is úgy sikerült. Segítséget kell kérni, persze ehhez az is kell, hogy ő is akarja.
2012. dec. 6. 08:59
 13/27 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem egy kicsiit az. Így vállaltad, hogy szülsz neki akkor utólag ne hivatkozz a gyerekre. Amíg ő maga nem akar leszokni nem is fog, de ezt nem lehet erőltetni mert nem fog működni.
2012. dec. 6. 09:00
 14/27 anonim ***** válasza:
97%
Napi 2 doboz az 1800 ft. 1800x30=54000 ft megy el havonta cigire. 54x12=648 000 ft évente, hát ennyiből lehetne szórakozni máshogy is.
2012. dec. 6. 09:11
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

A párom is elhagta a cigarettát.

33 éves és 14 éves kora óta füstöl.Azt mondta,hogy a slág a tortán az volt,amikor rájött,hogy élete során többet cigizett,mint nem.Akkor azt mondta,hogy vége...

2012. dec. 6. 09:21
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Emberfüggő, hogy ki milyen hamar, vagy egyáltalán le tudja e tenni a cigit. Édesanyám anyja idén januárban halt meg tüdőrákban, majd idén májusban anyánál is rákot diagnosztizáltak, 40 éves. 20 éve dohányzott, 20 év után egyik napról a másikra letette. Tudom, hogy nem dohányzik már, nem sárgák a körmei, és a fogai, hízott, a haja-bőre-ruhája nem cigiszagú, és a bőre kisimult. Aztán itt van a vőlegényem. 29 éves, 4 éve dohányzik, látta min ment keresztül nagyanyám a rák miatt, látta, hogy mit okozhat a cigi. De ő képtelen lerakni 4 év után. A szememben egy gyenge ember. Én is dohányoztam, de leraktam, tehát nem csak a levegőbe beszélek. Én le akartam szokni, ő nem igazán akar, csak miattam tenné. De miattam ne tegye. Hidd el kérdező, csak akkor fog leszokni, ha ő is akar. Addig fejen is állhatsz, hiába minden szóért...
2012. dec. 6. 09:32
 17/27 anonim ***** válasza:
72%
A cigiről nagyon nehéz leszokni.Persze te ezt nem tudhatod és nem is értheted,mert KÍVÜLÁLLÓ vagy,még nem voltál benne,így könnyen beszélsz.Amikor pl én letettem a cigit,hónapokig rémálmaim voltak és nem tudtam aludni sem.A férjed akkor fogja letenni,amikor rájön,hogy ez az ő érdeke is.Addig úgy fogja érezni,hogy megfosztod valamitől.
2012. dec. 6. 09:57
 18/27 anonim ***** válasza:
83%
Én leszoktam, egyik napról a másikra, kizárólag a pénz miatt, egyszerűen nem volt már rá pénzem. De nem cseszegetek senkit, aki dohányzik, őszintén, én nem értem, akik méterekről is érzik a szagát... A busz, vonat sokkal büdösebb, azon mégse panaszkodnak annyian. A gyereknek meg nem lesz baja, ha nem az orra alá fújja a füstöt. Azt nem értem, hogy házasságotok eddigi ideje alatt nem volt bajod ezzel? Miért pont most?
2012. dec. 6. 10:26
 19/27 anonim ***** válasza:
53%

Tőlem mehet a rizsa, hogy mennyire nehéz leszokni a cigiről (én is, és rajtam kívül százezrek meg tudták tenni, és meg is teszik, nap, mint nap! A gyengeség csak szánalmat kelt, főleg ha egy férfi mondja).

Soha nem fogadnám el azt, hogy a gyerekeimnek valaki rosszat tesz, legyen ez akár a saját apjuk (mellesleg a szemébe is mondanám, hogy az ilyen embert, aki szándékosan és tudatosan károsítja meg a gyermekei egészségét, nem tartom apának, mert így is van!) Az "APA" nem itt kezdődik!

Arra, hogy a gyerek az apja füstjében fullad, NINCS MENTSÉG! Egyenes lennék és megmondanám, ha még egyszer rá mer gyújtani a gyerekeink közelében, végeztünk! Nem sajnálnám érte, ha megszenvedi a leszokást, azt sem, ha befagy a töke a ház előtt, ha lejár cigizni, de a gyerekeim egészsége mindennél fontosabb!

N28

2012. dec. 6. 10:27
 20/27 anonim ***** válasza:
82%
Meg mindig nem értem, hogy ha nem bent dohányzik, mitől fullad a gyerek....
2012. dec. 6. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!