Hogyan tudnám elérni a páromnál, hogy végre letegye a cigarettát?
Sehogy... amíg nem belső elhatározásból történik, addig maximum látszat leszokás lesz belőle.
Valamint számolj azzal, hogy a leszokási időben eléggé idegesek az emberek, amolyan elvonási tünet.
Csak ha ő is akarja.
Páromnak sikerült,igaz sokat kellett segitenem neki.Megbeszéltük,szeretne leszokni.Megbeszéltük,hogy nem lesz könnyű,ingerült lesz,rajtam fog lecsapódni,de majd elmúlik,nem veszekszünk emiatt.
Én sokszor szóltam rá,hogy nem,sokszor tereltem el a figyelmét,sokszor vissaszólt,ingerült volt,ideges.De csak egy hónapig kb.
Voltunk gyógyvizes fürdőben pár napig,annyira kitisztult a tüdőnk,hogy azóta rendesen zavarja a füst,csak a mozdulat hiányzik neki.
15 év után szokott le végre.
Gondolom amikor megismerted, akkor is dohányzott. Akkor elfogadtad úgy, ahogy van. Nem is értem más miért írta, hogy zsarold meg, na mindegy. Egy kapcsolat nem úgy működik, ha valamit nem teljesít a másik, amit kérek, akkor megzsarolom. Ez így elég vicces.
A lényeg, hogy csak saját elhatározásból tudja letenni a cigit, ülj le vele és szépen, nyugodtan mondd el neki, amit most nekünk is.
"Egy kapcsolat nem úgy működik, ha valamit nem teljesít a másik, amit kérek, akkor megzsarolom."
Ez így van!
Bárki tanácsolja is, soha ne zsarold, mert az ellenkezőjét éred el.
Figyelj!
A cigi feszültséglevezető is.
Rágyújt, megnyugszik, elrendezik a dolgokat.
Nézd a jó oldalát: ez sokkal jobb, mintha rajtad tombolna, vagy, mint barátom apja, aki nem dohányzik, nem iszik, kondizik, egészségesen eszik, viszont olyan kiállhatatlan és piszkálódó, hogy szörnyű.
Állandóan morog, mint a bolhás kutya.
Ellenben az egyik kollégám, aki amolyan "mindenes" sofőr, karbantartó, vásárol a cégnek, de dohányzik, és egy tündéri férfi. Fát lehet vágni a hátán, egy remek ember, nagyon nagy szíve van.
Nem lenne kérdés, hogy kit választanék, őt, mint dohányzót, vagy a leendő apósomat, aki nem cigizik, de elviselhetetlen.
Tudom, hogy a cigi nagyon káros, de hidd el, százszor jobb, egy dohányzó és jó ember, mint egy idegbajos egészség-bajnok.
Mindenkinek vannak hibái, a párodé a dohányzás.
Ha csak ennyi a hibája, nagyon örülhetsz neki.
Ennyitől, ha szereted, nem szabad elhidegülnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!