Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyiket bocsájtanátok meg ha...

Melyiket bocsájtanátok meg ha nagyon muszáj lenne? Ha megütne párod, vagy ha megcsalna?

Figyelt kérdés

Ha megcsalna soha többet.

Ha megütne akkor eltudnám azzal felejteni, hogy ideges volt, HA csak egy szerei alkalom, nagyon nagy veszekedés közben.

2012. dec. 5. 16:53
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
57%

# 20/20

igen,megüt egyszer bocsánatot kér, megigéri hogy nem lesz több ilyen aztán véletlen megint megtörténik,megint bocsánatot kér, könyörög megint igérget.. mellette maradsz születik egy gyerek, két gyerek, fogzannak, hisztiznek, éjjel nappal sírnak, a munka miatt frusztrált, ideges, aztán már csak azt veszed észre hogy nem csak rajtad szalad el a keze néha, hanem a gyerekeken is.... csak azért mert hirtelen eljárt a keze....

hát inkább a megcsalás...

2012. dec. 5. 19:44
 22/33 anonim ***** válasza:
48%

Megbocsájtani egyiket sem bocsájtanám meg.

Ha megcsalna szépen elválnánk és kész.

Ha megütne pokollá tenném az életét.

Szóval nálam a megütés nagyobb bűn.

2012. dec. 5. 20:43
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ennyi erővel mindennap dughat egy másik nővel, azt inkább megbocsátod? Nem az volt a kérdés, hogy melyiket viselnéd el sorozatosan.
2012. dec. 5. 20:55
 24/33 anonim ***** válasza:
73%

ha megcsal, azt nem biztos, h megtudom. de ha megtudnám, akkor sem biztos, h szakítanék. inkább átbeszélnénk, h merre tovább, miért tette, mit hiányol a kapcsolatunkból, h idáig jutott.

ha megütne, akkor azonnal repülne. egyrészt mert nem agresszív típus, tehát az valami durva személyiségtorzulás végeredménye lenne, így inkább nem szeretnék további szenvedője lenni az ámokfutásnak.

gyerekkoromban sem kaptam veréseket, otthon sem ezt láttam.

elkezdenék tőle rettegni, és folyton attól félnék, h vajon mikor üt meg ismét, netán fajul el a dolog még jobban...

a megcsalás pedig lehet egy botlás, amiben akár még én is ludas lehetek valamilyen szinten.

2012. dec. 5. 21:49
 25/33 anonim ***** válasza:
Nem muszáj. Egyiket sem. Illetve mindkettőt megbocsájtanám, (mert a harag csak nekem fáj), de egyiket sem felejteném el és mindkettő után szakítás lenne.
2012. dec. 5. 22:24
 26/33 anonim ***** válasza:
egyiket sem.
2012. dec. 6. 08:07
 27/33 anonim ***** válasza:
53%

Leginkább egyiket sem.

Megcsalást semmiképp,az nem hirtelen felindulásból volt,jól átgondolhatta.

Sosem ütöttek még meg,de viselkedtem már úgy,hogy megérdemeltem volna,egy kis pofon taslán helyretett volna. (de tünemény egy párom van,sosem tudna bántani)

25/N

2012. dec. 6. 09:06
 28/33 anonim ***** válasza:
erre azért nehéz válaszolna, mert azt mondom, hogy szitu függő. Tehát ha a megcsalás egyszeri botlás, akkor meg tudom bocsátani. Ha viszonyt folytat, azt már nem. Ha megüt, de úgy, hogy ok nélkül, nem tudom megbocsátani, ha én erőszakolom ki, pl én ütöm őt (nem szoktam, csak mondom) vagy agresszív vagyok, önvédelemből visszaüt, vagy hisztérikus sírásnál el tudnám nézni. Egyéb esetben nem.
2012. dec. 6. 14:30
 29/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen megint:). Akkor jó sok ellentétes ember van: D Mindkettő egyszeri alkalom, természetesen, nem utána megüt megint, nem utána megcsal megint. Egyszer megtörtént, és ha tudnád előre,hogy többet sosem fog.A kérdésből ez kimaradt, de hasznos volt mind:). Érdekesek:).
2012. dec. 6. 15:51
 30/33 anonim ***** válasza:

Hát, eléggé életidegen, hogy "többet biztos nem fordul elő". Pont az mindkét helyzetben a kérdőjel, hogy "na és ha megint?", ezt nehéz élesben belőni, hogy mi volt az oka, mire lehet számítani a jövőben.

Nálam a fizikai agresszió tabu, nagyon-nagyon kevés kivételt tudok rá mondani. Ha neadjisten fizikai fájdalmat okozok neki (pl véletlenül a tökébe térdelek) és reflexből ellök, én meg nekiesek valaminek, az a hülye baleset kategória - nem agresszió. Ha fenyegetően elindulok felé egy késsel és megüt - az önvédelem, rendben van.

Ha véletlenül üt meg (pl mögötte állok, nem tudja, hogy ott vagyok és lendületesen fordul meg) az szintén a hülye baleset kategória.

Ha egy konfliktust kezel így - az már baj! Ordítson, csapja rám az ajtót, de kezet ne emeljen rám.

Olyan többször is volt, hogy álmában "bántalmazott". Egyszer azt álmodta, hogy kutya és megharapott (utólag én is röhögtem, akkor ott nem annyira :)), egyszer megtámadták álmában és eljátszotta, én kaptam a taslit. Ahogy felriadtam, neki akartam ugrani, de amikor megláttam a félálomban levő, bamba, értetlen arcát, akkor rájöttem, hogy ez nem szándékos volt, azt se tudja hol van.

Ráadásul egy hétig a nappaliban aludt, mert saját magától megijedt, hogy ő ilyeneket csinál álmában.

2012. dec. 6. 17:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!