Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A legjobb családi munkamegoszt...

A legjobb családi munkamegosztás az ha a feleség otthon csinálja a házimunkát, a férj pedig elmegy dolgozni. Hogyan vélekednétek erről?

Figyelt kérdés

Ellenérvek érdekelnének.

Retorikai beszédre kell és mellette vagy ellene kell érvelni. Én ellene szeretnék, és már van pár érvem is de az kevés hogy 3-5 percig beszéljek erről folyamatosan.

Köszönöm előre is a segítséget.

2012. dec. 4. 17:35
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

1. mi közös kasszán vagyunk, de úgy gondolom, hogy ettől függetlenül biztonságérzetet ad, hogy én is dolgozom.

2. Nem is keresne annyit a férjem, hogy eltartson kettőnket, így természetesen muszáj dolgoznom.

3. Ha eleget keresne, valószínűleg akkor is dolgoznék, mert:

a: szeretek dolgozni, szeretem a munkám

b: minél többet keresünk, annál többet tudunk félrerakni

c: ha hosszú távon vagyok otthon, depis leszek,unatkozom

4. rossz érzés lenne, hogy amíg itthon a lábam lógatom, addig a párom gürizik, mert ugye, ha mindennap takarít egy órát az ember, tehát nem engedi, hogy kupi legyen és még főz is, délre akkor is csili vili minden.

Egyszóval jobb, ha dolgozok :)

Remélem tudtam segíteni.

2012. dec. 4. 19:57
 32/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2012. dec. 4. 20:05
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy azzal nincs gond, ha karriert akar egy nő, csak ne napi 8-12 órában"

LOL és még te nem élsz álomvilágban.. Mert ugye tolonganak a részmunkaidős karrierlehetőségek és csak arra várnak, hogy az emberek megragadják őket. :D

Napi négy órában vécét sikálni nem karrier. Ahhoz több kell, mint egy részmunkaidős állás...

2012. dec. 4. 20:34
 34/36 anonim ***** válasza:
73%
Mit lehet egész nap takarítani egy házon? én 12 órát vagyok távol (munka+ utaztás egyben) és így is meg tudom csinálni,nincs retek a lakásban. Esetleg ha valakinek van egy 500nmes palotája meg egy csorda haszonállata és 8 gyereke azt el tudom képzelni,hogy kiteszi az egész napját .. de még azt sem a végtelenségig,a gyerek nőnek,ovoda,iskola .. Szerintem csak simán lustaság ha valaki háztartásbeli egész életében (nem arról bezsélek ha gyesen van,vagy esetleg beteg gyerekkel otthon stb)
2012. dec. 8. 08:26
 35/36 anonim ***** válasza:

A klasszikus modell 3-4 gyerek otthon ülő nem dolgozó feleség mind nagyon szép, egészen addig amíg meg nem özvegyül.

Férj nélkül ki tartja el majd az özvegyet és a gyerekeket, az új férj?

Ha van életbiztosítás, akkor is, ha a férj értett mindenhez, az özvegy életképtelen quasi gyerek a saját gyerekei között.

2013. márc. 6. 13:37
 36/36 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig osszanak meg minden házimunkát egymás közt a felek,illetve dolgozzon mindkettő. amit a kérdező felvázolt mintát, az kb. 200 éve volt utoljára divat.

25/N

2013. márc. 6. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!