A legjobb családi munkamegosztás az ha a feleség otthon csinálja a házimunkát, a férj pedig elmegy dolgozni. Hogyan vélekednétek erről?
Ellenérvek érdekelnének.
Retorikai beszédre kell és mellette vagy ellene kell érvelni. Én ellene szeretnék, és már van pár érvem is de az kevés hogy 3-5 percig beszéljek erről folyamatosan.
Köszönöm előre is a segítséget.
"Nem voltak az emberek annyira stresszesek, nem volt annyi válás, családon belüli erőszak és még sorolhatnám!"
Azért ez nem teljesen így van. A családon belüli erőszak régen sokkal gyakoribb volt, csak egyrészt nem nagyon illett szellőztetni az otthon történteket, másrészt a válást kimondottan ferde szemmel nézte a társadalom. Arról nem beszélve, hogy mivel a nő nem dolgoz(hat)ott, gazdasági szempontból sem tudott függetlenedni a férjétől, kénytelen-kelletlen eltűrte, ami jutott neki.
Nagyon kockázatos. Amit írtak előttem, hogy nem volt családon belüli erőszak, na az pont nem igaz. Csak a nők normálisnak tekintették, hogy ha úgy adódik, akkor veri őket a férjük.
Már csak azért is, mert egy háztartásbelinek nincs lehetősége válni, hiszen lakás és jövedelem nélkül hová menjen? Emiatt nagyon kockázatos a dolog, mert ha megromlik a házasság, az asszony ott van, ahol a part szakad, többéves lyukak tátonganak az önéletrajzában, szakmája talán van, de gyakorlata nincs, van viszont esetleg gyereke, szóval tökéletesen hátrányos helyzetű munkavállaló. Eredmény: inkább bármit eltűr a férjétől, de nem válik. Hát ez nem túl szép életpálya.
Mert az ember társas lény, így a nőknek, főleg ha nincs gyerekük sem, szükségük van társakra. Ha sokáig magányosak, egyedül lennének lelki problémáik alakulnának ki. A teknika fejlődésének köszönhetően a régebbi egész napos mosást, takarítást, több órás főzést, ház körüli teendőket, házi kerteket, állatokat már nem kerül annyi időbe gondozni, elvégezni mint régen. napjainkban pedig sokan élnek társas vagy panelházban ahol még az utcát, járdát sem kell felseperni. Viszont pont a fejlődés okán több pénzre van szükség egy háztartásban, sokan nem tudják a kertből pótolna a dolgokat, vagy a háztáji gazdaságból ezt valahogy pótolni kell. Vagy pl manapság nincs annyi gyerek a családban. Régen az idősek is otthon laktak így róluk is kellett gondoskodni. A nők készítették a ruhákat is stb.
Én valami ilyesmit mondanék csak szebben megfogalmazva. Úgy építeném fel hogy beszélnék a régi szokásokról aztán hogy ahhoz képest mi változott napjainkra. Vagy időrendben haladnék és több korszakot érintenék. De ez én vagyok :) Sok sikert!
Elég jókat irtatok köszönöm. Ha van még ötlet nyugodtan írjátok le :)
10/11. Légyszíves köss már bele a helyesírásomba is, mert így nem teljes a napom..Ha bal lábbal keltél menj egy házzal odébb, nem tudom mért kell belekötni mindenbe. Utána néztem MAGYAR oldalakon, mert kevés az időm és már előttem is írták, hogy nem mindenki tud perfectül angolul, én sem. A koromnak meg semmi köze a kérdésemhez és a témához se.
joci48
látszik,hogy pasi vagy..olyan álomvilágban élsz,hogy hihetetlen...
Szerintem ezt nem minden háztartásra lehet ráhúzni, mert az emberek különbözőek. A nők közül is vannak olyanok, akik nem arra születtek, hogy egész nap otthon üljenek a gyerekkel meg takarítsanak, hanem jók bizonyos területeken, illetve a saját egyéni kiteljesedésükben igen fontos a gyerekszülés mellett (vagy akár helyett) a karrier, a munka. Ráadásul ma már azért egy fizetésből nagyon nehezen lehet megélni, és a nő egy ilyen esetben akár bele is őrülhet, bele is fáradhat az egészbe, mert még ha van is szabadideje, nem tud elmenni sehova a pénzhiány miatt, nem biztos, hogy van társaságuk, az sem biztos, hogy a hobbijuknak tudnak élni (pl. a kézműveskedéshez, az olvasáshoz stb. igenis szükség van pénzre).
Az meg egy másik kérdés, hogy igenis szükség van arra, hogy a férfi legalább egyszer-kétszer elvégezzen bizonyos feladatokat, mert az nem működik, hogyha a feleség esetleg megbetegszik, akkor szaladjon az egész ház, vagy rákényszerítsék, hogy betegen süssön-főzzön-takarítson.
Nagymamám mesélte, hogy régen a faluban kb. minden második nőt vert a férje. Az egyik nőt félholtra verte a férje ezután válni akart. A családja közölte, hogy akkor kitagadják, mert szégyent hoz rájuk.
Ennyit arról, hogy régen nem volt válás és családon belüli erőszak.
Sajnálatos módon én azt tapasztalom, hogy az ilyen felépítésű családoknál a férfiak nagy része visszaél azzal, hogy a nő nélküle nem képes boldogulni. Volt olyan is ahol a közös házukba költöztette a szeretőjét, mert tudta, hogy a felesége nem tudja elhagyni, hiszen két kicsi gyerekkel, nulla munkatapasztalattal, fizetés nélkül hová mehetne?
19/20
Igen, nem is mondtam, hogy neten nem találtam semmit. De ami van azt még keveslem és gondoltam megkérdezek másokat is. Nem azért tettem fel a kérdést mert sík hülye vagyok és nem tudom megcsinálni magamtól, de érdekel mások álláspontja ami számomra lehet hogy plusz segítség, sőt az mert már jó pár hasznos választ kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!