Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Titeket zavarna a volt feleség...

Titeket zavarna a volt feleség fényképe?

Figyelt kérdés

Megismerkedtem egy férfival, aki özvegy. Komolyra fordult a kapcsolatunk, a gyerekeim már ismerik.

Ő az idős édesanyjával él egy családi házban.

A kérdésem az lenen, titeket zavarna e ha ott vagytok, közben a felesége, és sok közös kép kint van a lakás összes részén. Amikro először voltam ott, és megmutatta a házat,bemet a volt hálószobályukba, hogy leengedje a redőnyöket. A felesége hamvai ebebn a szobában vannak. Ő azt aszobát azóta nem használja, nem alszik ott, stb... nos, kérdezte hogy bemegyek e oda is. "természetesen" nem mentem be, csak megálltam az ajtóban. Az ebédlőben is kint van egy fénykép, egy kisasztalon. Ha ott vagyunk, olyan mintha figyelne.. Jó, jó, tudom... de mégis...

2012. dec. 1. 09:29
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
72%
Nagyon kényes kérdés, de úgy gondolom, hogy nem várhatja el, hogy ennyire toleráld az elhunyt házastársát. A hamvai a szobában vannak? Háát, én nem kezdenék vele, az tuti.
2012. dec. 1. 09:31
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen, zavarna. De nem tenném szóvá. Sajna el kell fogadnod, hogy ő volt a felesége, élete párja, akinek nehéz, talán lehetetlen a helyébe lépni.

Itt körülbelül annyi lehetséges, hogy idővel ha elég közel érez téged magához, akkor magától arra fog jutni, hogy levegye a képeket, illetve elzárja a hamvakat. De ezt a kérdést neked erőltetni szerintem nem szabad.

2012. dec. 1. 09:36
 3/27 A kérdező kommentje:
Igen eléggé kényes téma, de mégis beszélni kell róla. Az első alkalommal azt monda az édesanyja, hogy ha meglátom a képet (ott az ebédlőben)biztosan elmenekülök. Akkor, hirtelen zavaromban azt mondatm, hogy nem baj.. de hogy egyre többet vagyok ott, hát, kezdem néha kellemetlenül érezni magamat.
2012. dec. 1. 09:37
 4/27 anonim ***** válasza:
64%
Persze, hogy zavarna. Természetesen megértem őt, valószínűleg én is ilyen lennék, ha megözvegyülnék, de ki nem. Ez nem egy sima válás, hogy ez is meg volt, lépjünk tovább, keressünk új párt. Soha nem fog mást szeretni. Ha ez téged nem zavar, hogy amolyan 3. vagy ott, hát oké, de ne csodálkozz ezen.
2012. dec. 1. 09:43
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

#4-es, ami azt illeti, a férfinek sincs túl sok esélye elsőnek lenni a nőnél a Kérdező kapcsolatában..."Komolyra fordult a kapcsolatunk, a gyerekeim már ismerik."... az meg ugye nettó etikátlanság lenne, ha a nő azt várná, hogy "én legyek a legelső a páromnak, de nekem a gyerekeim mindig is előbbre valóak lesznek"... itt mindkét szereplőnek van úgymond múltja, az egyiknek elhunyt felesége, a másiknak gyerekei egy előző kapcsolatból... ha így el tudják fogadni egymást, az viszont működőképes lehet. (gondolom nem tinik...)

Kérdező, adj időt... elmesélem egy példán, hogy miért... amikor az én előző párom elhunyt, ugye egy idő után ismerkedni kezdtem, stb... de az előző párom kabátjai csak akkor kerültek el a fogasról, amikor már lett komolyabb új kapcsolatom, aki oda is költözött... ugyanis a HIÁNY, az üres fogas az, amivel nem akartam szembesülni nap mint nap.

A te párodnak is valószínüleg ez az első komolyabb kapcsolata a felesége halála óta... ha normálisan túl van a gyász feldolgozásán, akkor azt fogod látni, hogy ahogy alakul a kapcsolatotok, fogadjátok el egyre jobban a másikat, úgy fognak változni a dolgok... nála csökkenni fog a "halottasház-hangulat", esetleg a hamvak is kikerülnek a kertbe a kedvenc rózsabokor mellé, te meg megszokod és természetesnek veszed az őt az előző kapcsolatára emlékeztető fényképeket... ahogy nyilván őt is az előző kapcsolatodra emlékeztetik folyamatosan a gyerekeid, és nyilván ezt tudomásul veszi és elfogadja.

2012. dec. 1. 09:55
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha sírbolt-hangulata lenne a háznak, rám is zavaróan hatna. Viszont tudomásul venném és elfogadnám, hogy számára nagyon fontos a volt felesége emléke, hiszen nyilván nagyon szerette őt.

Eleve úgy állnék a dologhoz, hogy ő (az elhunyt asszony) ő volt, te pedig te vagy. Akkor is, ha hasonló szerepet töltesz be a férfi életében. Mindkettőtöket szeret, jó esetben " dobogós helyezés" nélkül.

Kérdés, hogy a férfi valóban túlvan-e a gyászon vagy sem.

2012. dec. 1. 10:02
 7/27 Quorra ***** válasza:
24%
Ez nagyon morbid. :S
2012. dec. 1. 10:04
 8/27 anonim ***** válasza:
48%

mikor halt meg a felegég amugy?

engem zavarna,nkem is meghalt az apukam,de sztem az durva amikor 10 éve meghal valakinek az apja és még mindig "vele él".sajnos az élet az ilyen tovább kell lépni.

2012. dec. 1. 10:16
 9/27 anonim ***** válasza:
30%
Amit férfi csinál, azt úgy hívják a szakirodalomban, hogy mumifikáció. Ez egy abnormális gyászfajta: nem képes elfogadni a tényt, hogy az illető meghalt és valamilyen módon életben akarja tartani, ezért tesz ki fényképeket, ezért tartja a hamvait a házban a közvetlen közelében... stb. Ami a lényeg, hogy nem normális dolog. Amíg helyre nem teszi magában a gyászát, én addig biztos nem tudnék kezdeni vele.
2012. dec. 1. 10:22
 10/27 anonim ***** válasza:
32%
Én,44F hasonló helyzetben vagyok,sőt lehet,hogy még rosszabb.Tapasztalatból írom,hogy lelkileg ki fogsz készülni szép lassan.Én is így vagyok most,a Barátnőm,és a gyerekei nem igazán fogadtak be 1 év után el kellett jönnöm albérletbe,mert már nem bírtam tovább az ilyen volt férj telefonálgatásait,meg mindenhol az ő nevét láttam.Úgyhogy nem akarlak elkeseríteni,de szerintem nem lesz nentek ez így jó.
2012. dec. 1. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!