Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor lesz probléma a gyerekvá...

Mikor lesz probléma a gyerekvállalás kérdéséből?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval a helyzet az, hogy én nem akarok gyereket, soha. Nem hazudozok, a kapcsolat legelején ezt közöltem is a párommal. Ő elmondta, hogy akar, én ennek ellenére is fenntartottam a véleményemet, tényleg nem fogok senki miatt szülni.

Azóta nem került témába, de a múltkor azt mondta, hogy annyira nem bánná, ha teherbe esnék. Akkor is elmondtam, hogy nem tartanám meg, mert nem akarok és egyébként sem fogok teherbe esni. (Legalábbis nagyon remélem, hogy a védekezési módszerem nem mond csődöt).

Úgy tűnik érti és nem is látom, hogy neki hú de iszonyú fontos lenne, de azért kicsit aggódom, hogy később talán balhé lesz belőle.

Ti mit gondoltok? Mikor szokott kijönni ez a probléma?

Én ha akarnék gyereket, akkor sem szülhetnék most, be kell fejeznem az iskolát, munkám az lesz, ezen nem aggódom, de akkor sem lenne jópár évig aktuális.

A párom viszont már jócskán benne van a korban.

Nem tudom ez számít-e a történet szempontjából.

Előre is köszönök minden választ!

2012. dec. 4. 15:29
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

Bocsi kérdező,egy kis off:

Egy tanyán se tehet meg akármit!

Én(mi) tanyán lakunk,de azért mindennek van határa,még itt is.Mivel szomszédaink nekünk is vannak és én 3:45-re járok dolgozni és este 6-ra érek haza heti 6 nap,én nem tolerálnám az ordibálást a kerítésnél sem.Itt is szólnék érte,mint ahogy a városban is szóltam.

Sokan a tanyán lakókat igenis lenézik,mert fürdetlennek,koszosnak,elmaradottnak gondolják őket,akiknél még villany sincs és az állatokkal alszanak.

Ezt csak azért írom,hogy van kivétel! :-)

On:

Ugyanígy lenézik azt,akinek más a véleménye vagy másként él.Sajnos ezt napi szinten tapasztalom(azért,ahol lakunk,pedig nem is látták a házat,sok falusi nincs ilyen és nem nagyzolásból írom)

Illetve mi szeretnénk gyereket,akkor meg azért gondolnak marslakóknak,hogy erre a világra...

Ez minket nem érdekel.

Ha Te meg a Párod nem akartok,akkor az meg a Ti életetek,ebbe ne engedd,hogy bele szóljanak! Esetleg,ha mégis fordulna a kocka(bár ezt nem hiszem esetetekben) akkor majd alkalmazkodtok.Együtt.

Szép napot!

2013. jan. 19. 16:11
 32/42 anonim ***** válasza:

Én is kiemeltem volna a kérdést,mert úgy néz ki mintha nem is ide válaszoltak volna... Úgy látom,de javíts ki ha nem így van,hogy Nálatok nincs közös megegyezés a gyermekvállalás kérdését illetően,tehát itt azért is merült fel a filozofálásod.Nem arról van szó,hogy Ti akartok vagy nem akartok vagy Más akart-e vagy nem akart.

Na szóval.Azt tanácsolom Neked,hogy azt a bizonyos "kritikus pontot" amitől tartasz,hozd előre,ne várj rá,mert beláthatod,hogy értelmetlen.Félsz ettől és szerintem nem hiába.Ideje a hosszútávú terveiteket egyeztetnetek Egymással! Azért a kompromisszumkészségről ne feledkezz el,ha nem vagy 100%-ig biztos abban,hogy nem akarsz,de nem ártana konkretizálni a dolgokat...

Sok sikert hozzá!

2013. jan. 19. 16:59
 33/42 anonim ***** válasza:

Helló.

Örülök hogy nem akarsz gyereket. Eléggé instabilnak látszol csak már az alapján leszűrtem, hogy a felét elolvastam annak amiket ideírtál. Komoly témát hoztál fel, amellett igencsak jopofizol (jól telepakolva szmájlikkal), önfejű is vagy, jobb is ha nem születik melléd egy gyerek.

2013. jan. 19. 17:42
 34/42 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Örülök, hogy ennyiből bármiféle következtetést le tudtál szűrni. Világ életemben jópofiztam, nincsenek ellenségeim és haragosaim sem.

Sajnálom, ha ez valakinek nem tetszik, de nem az én problémám.

Az instabilitás pedig számomra egy kicsit mást jelent.

Abban viszont tökéletesen egyetértek, hogy nekem nem kell gyerek, nincs rá szükségem, nem is volt, nem is lesz, de nem ezért, de azért köszönöm a válaszod, még így is, hogy teljesen értelmetlen és haszontalan volt.

Az előző válaszolónak köszönöm. És te mit gondolsz hogyan hozzam ezt előre? Vagy hogy egyeztessük? Alapból egy iszonyú képlékeny dolog a jövő, képtelenség pontosan tervezni, nem tudom mit fog gondolni.

Szerinted ha letisztázzuk, akkor azt tekinthetem végleges döntésnek?

2013. jan. 19. 18:01
 35/42 anonim ***** válasza:

32-es vagyok.Először is írd le,hogy hány évesek vagytok másodszor pedig remélem egyetértesz abban (mivel Magad is írtad,hogy jósolhatatlan a jövő),hogy nem mondhatsz ilyet,hogy "nem is lesz". Ezt nem tudhatod Te is tudod.:)

Ezek fényében próbálok majd valamit javasolni. Addig is ha gondolod,legalább ide Nekem szedd össze a hosszútávú terveidet a jövőt illetően(sulit melót már olvastam).:)

2013. jan. 19. 20:22
 36/42 A kérdező kommentje:

Én 24 ő 36.

Ebben az egyben vagyok biztos, hogy nem lesz gyerekem :) Másban kevésbé. Végzek, utána megyek is dolgozni, ezzel gond nem lesz, egy darabig gyűjtögetek, utána saját otthonba költözöm :)

Egyéb különösebb tervem nincs :)

2013. jan. 19. 20:37
 37/42 anonim ***** válasza:
Ja bocsánat,hogy nem lehet!? Ezt jól értem?
2013. jan. 19. 21:29
 38/42 A kérdező kommentje:

Jah, nem tudom, ez is benne van a pakliban, a hormonjaim nem tökéletesek, de nem tudok róla, hogy meddő lennék.

Én csak nem akarom :) Ez elég mélyen gyökerező dolog, képtelenség megváltoztatni és őszintén szólva, ha lehetne, akkor sem akarnám.

2013. jan. 19. 21:43
 39/42 anonim ***** válasza:

Ne haragudj ha keménynek tűnnek a szavaim,de ilyen makacs hozzáállással,lehet,hogy egyedül fogsz maradni,vagy ha nem is egyedül a jelenlegi Párod nem biztos,hogy marad...

Most hozhatnék példát a saját Életemből,de inkább nem teszem mert úgy vélem falra hányt borsó bármit is mondok.

Annyit teszek még hozzá ehhez az egészhez,hogy egy kapcsolatban nem csak azt kell figyelembe venni Te mit akarsz,hanem azt is,hogy a másik fél mit.Ez valamilyen szinten megvan Benned,de elég csekély...Ezt le kell tisztáznotok mielőbb.

2013. jan. 19. 21:51
 40/42 A kérdező kommentje:

Nagyon sok mindenben kompromisszumkész vagyok, sőt ezen kívül szinte minden másban, de ebben nem tudok engedni. Ez nem egy olyan döntés, ami vagy bejön vagy nem. Ha engedek és nem tartok ki a saját akaratom mellett, azzal egyrészt tönkretenném a gyerekem életét, az övét is,mert neki sem lenne kellemes boldogtalanként látni és a magamét is.

Nem csak az én érdekem, hogy emellett kitartsak, nem akarok senkinek fájdalmat okozni.

2013. jan. 19. 22:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!