Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor lesz probléma a gyerekvá...

Mikor lesz probléma a gyerekvállalás kérdéséből?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval a helyzet az, hogy én nem akarok gyereket, soha. Nem hazudozok, a kapcsolat legelején ezt közöltem is a párommal. Ő elmondta, hogy akar, én ennek ellenére is fenntartottam a véleményemet, tényleg nem fogok senki miatt szülni.

Azóta nem került témába, de a múltkor azt mondta, hogy annyira nem bánná, ha teherbe esnék. Akkor is elmondtam, hogy nem tartanám meg, mert nem akarok és egyébként sem fogok teherbe esni. (Legalábbis nagyon remélem, hogy a védekezési módszerem nem mond csődöt).

Úgy tűnik érti és nem is látom, hogy neki hú de iszonyú fontos lenne, de azért kicsit aggódom, hogy később talán balhé lesz belőle.

Ti mit gondoltok? Mikor szokott kijönni ez a probléma?

Én ha akarnék gyereket, akkor sem szülhetnék most, be kell fejeznem az iskolát, munkám az lesz, ezen nem aggódom, de akkor sem lenne jópár évig aktuális.

A párom viszont már jócskán benne van a korban.

Nem tudom ez számít-e a történet szempontjából.

Előre is köszönök minden választ!

2012. dec. 4. 15:29
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
78%

Ha te nem szülsz neki akkor majd keress mást aki szül neki. Nem fog lemondani erről....

Kérdés az, hogy te mennyire szereted, eltudnád viselni hogy más szüljön neki? Mással éljen mást öleljen?

2012. dec. 4. 15:34
 2/42 anonim ***** válasza:
88%
Ha eleve őszinte voltál hozzá, akkor reméljük, hogy megértette, és ennek tudatában van veled.
2012. dec. 4. 15:36
 3/42 anonim ***** válasza:
89%

Ja, és még annyi: az első két válaszoló hogy jön ahhoz, hogy ők márpedig kinyilatkoztassák, milyen egy jó kapcsolat? Honnan tudjátok, hogy más embernek mi a jó?

Képzeljétek, én sem akarok gyereket, meg sok más ismerősöm sem. Csak azért, mert nektek kell gyerek, hadd ne legyünk már mind egyformák!

2012. dec. 4. 15:37
 4/42 A kérdező kommentje:

Hát, ezaz, hogy nem tudom mennyire akar. Az eddigi megfigyeléseim alapján nincs nagyon odáig a témáért, nem ez köti le a gondolatait, nem álmodozik sem kisbabákról, sem unokákról, nagy gyerekekről, semmi. A gyerek üvöltését pedig utálja, bár ez nem ritka dolog, szerintem ezt mindenki utálja.

Mert nem lehet egy lapon említeni azt, hogy valaki akar, meg hogy valaki mellett elfér.

Én határozott nemet mondok.

Szeretem őt, de természetesen nem haragudnék meg, ha elhagyna azért, mert neki mindenáron gyerek kell. Ha neki ez kell a boldogsághoz, akkor soha nem állnék útjába. Tudom én, hogy ettől szeret engem, csak ez fontosabb.

2012. dec. 4. 15:38
 5/42 A kérdező kommentje:

Persze, őszinte voltam. Jó nyilván a bemutatkozással kezdtem nem pedig ezzel, de az első napokban közöltem, hogy ha esetleg úgy alakul, nekem nem kell gyerek, bár erre magától is rájött,még mielőtt mondtam.

Szóval teljesen biztos, hogy tudatában van a dolognak.

2012. dec. 4. 15:40
 6/42 anonim ***** válasza:
100%

Ugy veszi a parod szerintem, hogy most belenyugszik, hogy most meg nem akarsz, de bizik benne, hogy majd megvaltozik a velemenyed. (Elkepzelheto, hogy igaza lesz, soha ne mond, hogy soha)

Azt gyanitom, hogy te olyan 20-as eveid elejen jarhatsz, parod meg vagy 20-as evei vegen, vagy mar akar 35 is lehet, jol gondolom?

Ha kabe ez a felallas, akkor ertheto mindkettotok hozzaallasa. Te meg fiatal vagy, nem erettel meg meg (vagy ilyen vagy, hogy nem akarsz gyermeket...ez is normalis) A parodban viszont mar megerett ez a dolog.

Ha kesobb se akarsz, hiaba volt megbeszelve, hiaba nem haragszik rad emiatt, akkor is, elobb utobb ki fog utkozni, es ha nem egyeznek a celok, akkor vagy boldogtalanul el egyikotok a masik mellett, vagy szetvalnak utjaitok.

2012. dec. 4. 15:40
 7/42 A kérdező kommentje:

Lassan 20-as éveim közepe, a párom pedig lassan 40 :)

Hát, értem én, hogy sok ember véleménye megváltozik,de ő épp az eszemért és határozottságomért szeret. Ő is nagyon intelligens, úgy gondolom tudja azt, hogy ha most nemet mondok erre, akkor az a döntésem végleges.

Persze biztosan sok ellenpélda van, de én nem ilyen vagyok, viszont mondom, szerintem ő ezzel tisztában van.

Hogy reménykedik-e azt nem tudom. Szerintem nem.

De köszönöm a válaszod, elgondolkodtató volt nagyon.

2012. dec. 4. 15:44
 8/42 anonim ***** válasza:
100%

Egy a lényeg: tisztázd vele úgy, hogy tényleg EGYÉRTELMŰ legyen, hogy te nem akarsz. Ne reménykedjen, ne kezdjen fűzgélni majd, ne érezze átverve magát.

Tudnia kell, hogy te hogyan képzeled az életet, és ehhez képest kell meghoznia a saját döntését. Ha neki így jó, és ő sem akar gyereket, akár lehettek a világ egyik legboldogabb párja is. :)

2012. dec. 4. 15:46
 9/42 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez akkor fog kibukni, ha végzel a sulival. Vagy később, ha már dolgoztál 1-2 évet. Meg esetleg amikor kisbaba születik a családi, baráti körben.

Te őszinte voltál, megmondtad hogy nem szeretnél gyereket, ennél többet nem tehetsz.

2012. dec. 4. 15:47
 10/42 A kérdező kommentje:

Elég konkrét vagyok :DD

Szóval ezt nem burkoltan közöltem vele :DD

Megmondtam, hogy ha a világ a feje tetejére áll, nekem akkor sem lesz és pont. :D Szóval értette, ez fix :D

A gond csak az, hogy mi van ha benne meg később kialakul, hogy úristen most azonnal? Isten bizony a cirkusztól félek a legjobban, meg hogy látom majd a vívódást. Gyereket is akar, engem is szeret, a kettő együtt nem megy........

Viszont az is lehet, hogy feleslegesen aggódom, mert csak párszor gondolt rá, de nem érdekli nagyon a téma.

2012. dec. 4. 15:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!