Aggódom a 23 éves lányomért. Mi lehet a probléma?
Jó a kapcsolatunk, de nem oszt meg velem minden eseményt, ami vele történik, persze kíváncsi vagyok, nagyon is, de azért ez természetes, hogy legyen magánélete. Csakhogy mostanában rengeteget számítógépezik, egész nap a gép mellett ül. Azt mondja, hogy tanul (főiskolás, zh-időszak van), de én úgy látom, hogy az esetek többségében a facebook-on chatel, vagy képeket nézeget, esetleg filmet néz. Bár nem akarok nagyon "rámászni", ellenőrizgetni, vagy ilyesmi, csak néha azért ránézek.
Nemrég megismerkedett egy 35 éves férfival az interneten. Pár hetes ismeretség után elhívta őt hozzánk, hogy itt aludjon (ez volt az első "randi"). Én ebbe nem szóltam bele, ha ő megbízik benne, akkor úgy voltam vele, hogy nem rontom el az örömét, ráadásul szülinapja is volt, természetes hát, hogy férjemmel mi is szívélyesen fogadtuk, egész nap sütöttünk-főztünk, hogy méltó legyen a születésnap, no meg a vendégfogadás. Ez az említett férfi viszont nagyon furcsa volt. Eleve késett (több órát), nem hozott se a lányomnak születésnapjára ajándékot, se nekünk, mint fogadóknak (nem gondoltam nagy valamire, csak esetleg egy üveg bor a vacsorához például). Mi a férjemmel magukra hagytuk őket, beszélgessenek. Megvacsoráztak, aztán bevonultak a lányom szobájába kettesben, majd az éjszaka közepén arra ébredtem, hogy a lányom kiengedi a férfit a kapun. Elmondása szerint váratlanul kiderült, hogy másnap kora reggel dolgoznia kell. Ez is furcsa volt számomra, illetve valójában ez az egész történet, hogy a lányom ennyire megbízik valakiben, akit még alig ismer, először lát élőben, hiszen alig tud róla valamit (ki tudja, talán nős?!)... A lányom elmondta, hogy a szobájában filmet néztek, majd a férfinek el kellett mennie. Biztos vagyok benne, hogy nem történt semmi több, a lányom nem az a típus, aki könnyen adja magát, az előző barátjával is több hónapig vártak az első szexuális együttlétig, megbízom benne ebből a szempontból, csak amiatt aggódom, hogy ez a férfi szórakozik vele. Ez az eset 1 hónapja volt, azóta nem volt itt a férfi, a nagy távolság miatt a lányom sem volt a férfinél, csak telefonon beszélgetnek. Nem tudom, hogy ez a viszony hova vezet és meddig lehet egyáltalán fenntartani egy ilyet, de aggódom a lányomért, illetve szeretném, ha boldog lenne!
Alig jár el itthonról, elég zárkózott lett az elmúlt félévben, amióta hazaköltözött a kollégiumból, szinte csak iskolába jár, vagy ritkán elmegy a kutyával sétálni.
Adjatok tanácsot, hogy hogyan tudnék segíteni, hogy rendeződjön ez a helyzet?
Szia. Nagyon intelligens szülőnek tűnsz, bárcsak mindenki ilyen lenne! :) Szerintem itt már eleve nem lehet túl nagy a szerelem, ha egy hónapja elég nekik, hogy csak telefonon beszélgetnek. Szerintem hagyd alakulni a dolgokat maguktól. Ne mondj a lányodnak semmi rosszat a fiúról, de ha megkérdi a véleményedet, azért elmondhatod neki az aggályaidat.
Szerintem egy másik fiú lesz a nyerő a lányod életében. :)
Tényleg jó fej szülő vagy, viszont ennyi idősen a lányod bárhogy is nézzük: felnőtt nő. Attól függetlenül, hogy neked mindig a pici kislányod marad:)
A lényeg, hogy tudja ő rendezgetni a dolgait, érthető hogy szeretnéd megóvni, de ha épp egy csalódást kell átélnie, akkor azt fog, ez is formálni fogja őt a későbbiekben.
Amit tehetsz az az, hogy továbbra is így törődsz vele, és ha van kedve beszélgetni, akkor finoman próbálod megemlíteni, hogy nem biztos h ez a férfi a legjobb választás.
Sajnos semmit nem tudsz tenni. Mindannyian azt szeretnénk, hogy boldog legyen a gyerekünk, de ahhoz előbb meg kell, hogy kapják az apró kis pofonokat, mint ahogy mi is annak idején.
Mérgesen lettünk volna, ha anya,apa belekotnyeleskedik szimpla féltésből. Tudom, hogy nem is ez a célod.
Esetleg beszélgess vele. Mondd neki, hogy fiatal és buliznia kellene, élni, ismerkedni. Mikor fogja mindezt megtenni, ha nem 23 évesen?
De azt gondolom, egyelőre ez sem lesz hatásos. Ki kell várni, amíg ráébred magától, hogy ez az állapot nem ideális.
Sok sikert!
Akár az én anyukám is lehetnél, bár én csak 22 vagyok és nincs 35 éves férfi az életemben. Ugyanakkor, a párkapcsolatomban akadnak problémák, amiről anyunak nem szeretnék beszélni addig, amíg el nem válik, hogy mi lesz a kettőnk sorsa. Nem akarom, hogy lássák azt az énjét is amit én, mert talán elítélnék és nem szeretném, hogy ez így legyen!
Én mindig a kicsi lányuk maradok, akinek jót akarnak és ha elmondanám mi a kapcsolatunk vita tárgya jelenleg, akkor hatalmasat csalódnának a páromban, ha bőgnék anyu vállán naphosszat, akkor meg pláne. Viszont ha együtt maradnánk a párommal a helyzet ellenére, akkor nem akarom, hogy ez kihasson a későbbi kapcsolatukra. Lehet kicsit zagyván fogalmazok, de most sem vagyok túl jó passzban.
A feszültségemet ott tudom levezetni, hogy naphosszat bambulom a laptopomat, hol tanulok, hol csak kattintgatok össze vissza, mint valami idegbajos. Ha úgy van kedvem bezárkózok a fürdőbe és bőgök, suliba járok, úszni járok. Beszélni nagyon nem beszélgetek senkivel, sem itthon, sem máshol. Igyekszem feldolgozni magamban az egészet. Egy viszont biztos. Aggódásra nincs oka anyukámnak, sosem csinálnék semmi hülyeséget!
Én mint a lányodhoz hasonló korú "gyerek", annyit tudok tanácsolni, hogy légy mellette "tudat alatt" is. Ha nem akar beszélgetni ám ne beszélgessetek. De attól még éreztetheted vele, hogy szereted és rád bármiben számíthat. Bennem most ez tartja a lelket! Hogy tudom, bármi is történjék, ha már nagyon nem bírom, bármikor odamehetek anyuhoz és kibőghetem magamat a vállán! Nincsenek nagy igényeim, anyu látja rajtam, hogy valami nem oké és lesi minden kívánságom. Csak megfőzi a kedvenc kajámat, vagy csomagol másnapra ebédet, délután bevásárlásnál hoz egyet a kedvenc csokimból, vagy elkísér úszni, mert tudja, hogy utálok egyedül menni. Avagy szimplán csak békénhagy és nem engem kér meg, hogy ugyan takarítsak már ki a házban, ha hazaértem a suliból.
Mondhatni érzem, hogy rajtam vannak a szemei, mégsem tapintatlan vagy tolakodó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!