Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Számít hogy a párotok mennyire...

Számít hogy a párotok mennyire tud helyesen írni?

Figyelt kérdés
Ebből le lehet szűrni valamit? Ilyen: tuc, báttyám, kertyébe és hasonló dolgokra gondolok...
2012. nov. 30. 17:24
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
75%

Azt lehet leszűrni, hogy nem olvas eleget. És nem kell tudományos lexikonokat bújni, elég csak néha kézbe venni egy könyvet.

Engem speciel azért zavarna, mert helyesírás-náci vagyok. Mindenkinek más a dilije, nekem ez. Még ezen az oldalon sem küldök el úgy hozzászólást, hogy nem olvastam át előtte.

(És nevetségesnek tartom a fáradtságot, mint kifogást. Aki annyira fáradt, hogy elfelejt helyesen írni, az ne írjon, hanem aludjon.)

Ami engem szíven szokott ütni az az "ez miatt" és a míg-még összekeverése.

2012. nov. 30. 22:12
 42/58 A kérdező kommentje:

Én azt nem szeretem hogy "evvel, avval". Volt egy tanárom (közgazdaságtan) aki mindig azt mondta hogy evvel. És mivel elvileg felnéztem rá (mert hát tanár, csak okos ember) elbizonytalanodtam hogy ezt így kell mondani? Meg ugye a -ba, -ban, -be, -ben is ilyen.

Jó amúgy így pötyögni más az is igaz mint papíron írni. Én mindig jó voltam a suliban a helyesírásban, kb örültem ha arra kaptunk jegyet, mert mindig ötöst kaptam :) 8.-ban a kerületi helyesírási versenyre is elküldtek :D

Közben meg szégyen, de nem szoktam olvasni...

2012. nov. 30. 22:27
 43/58 anonim ***** válasza:
93%
Azok az ismerőseim,akiknek ilyen rossz helyesírásuk volt,olyanok is voltak.Unintelligensek és még a 8 általánost is csupa bukással végezték el.Egyedül anyám az,akinek nem káposztalé van a fejében,mégis rossz a helyesírása,viszont ő diszlexiás.Szóval szerintem átlagban van összefüggés...Párom szerencsére helyesen ír:)
2012. nov. 30. 22:55
 44/58 anonim ***** válasza:
Nálam is nagyon sokat számít. Úgy vettem észre, a helyesírás a sokat olvasó emberekre szinte „magától” ragad, így aki nem ír jól, az nem olvasott valami sokat életében. Engem is idegesít a „muszály”, az „ez miatt”, illetve a „miatt” és „végett” összekeverése.
2012. dec. 1. 00:08
 45/58 anonim ***** válasza:
100%
Na meg a másik kedvencem, az itt gyakran felbukkanú „2 éves múlt a fiúnk” és hasonlók. Akinek kétéves fiúja van, pláne a férjével közösen, az nem pedofil? :D
2012. dec. 1. 00:31
 46/58 anonim ***** válasza:

"Nem feltétlenül, nem tudom, hallottatok-e már a diszlexiáról, diszgráfiáról. Nem feltétlenül tudatlanság kérdése. Ha egyébként minden rendben van a gondolkodásával, akkor nem, nem zavarna."

A diszgráfia nem abban mutatkozik meg, hogy valaki ilyen ordenáré módon ír, amit a kérdező példának hozott fel. Aki úgy ír, az simán egy igénytelen tahó. A diszgráfiások morfémákat, betűket-betűkapcsolatokat cserélnek fel. Egyik exem diszgráfiás volt, ugyanolyan helyesen írt mint az igényes emberek, a betűrendezéssel voltak gondjai, úgyhogy tudom, miről beszélek.

2012. dec. 1. 01:24
 47/58 anonim ***** válasza:

Az en helyesirasom sem tokeletes, sot...

Raadasul nincs ekezet a telefonomom, ami kulon rasegit.

"Elvarom", hogy az alapveto helyesirasi normakat betartsuk.

Nem gondolom, hogy barki buszke lenne "iras tudatlan" parjara. Foleg a mai vilagban, ahol mindenki, mindent kiposztol az FB.-re es egyeb kozossegi portalokra.

Pl.: Egy ertelmes lany osszejon egy "irastudatlan" es raadasul taho fickoval. Milyen fenyt vet a lanyra, ha a kedves parja effele szovegekkel posztolja tele az adatlapjat : "Ojan jo vot ma velef kicsim ( hozzu I-vel ) alig varom ma hogy ujra lashassalak". Szerintem ez GAZ. En biztosan nem repesnek az oromtol es nem pillangokat ereznek a pocakomba, ha ezt latnam.

Az en kedvencem az amikor nyilvanosan oltogatjak egymast, hogy a masik mekkora "huJe"...-.-" :D

2012. dec. 1. 03:21
 48/58 anonim ***** válasza:
100%
Na, most rosszul indul a napom, mert lepontoztatok..:(((
2012. dec. 1. 07:12
 49/58 anonim ***** válasza:
100%

én olyan szinten grammal-nazi vagyok, hogy szabályosan felidegesít, ha valakinek gyatra a helyesírása. öcsémmel rendszeresen megbeszéljük az ilyesmit, és közösen fújunk az ilyen unintelligens, igénytelen emberekre :)

párom szerencsére helyesen és szépen ír, választékosan beszél. nálam ez alapfeltétel volt a párválasztásban, már fiatalon is. kiábrándító volt, mikor neten ismerkedtem, kaptam egy levelet egy jóképű fiútól, akinek viszont gyászos helyesírása volt. kijavítva visszaküldtem a levelet, és javasoltam, h csajozás helyett inkább a szabályzatot bújja :P

munkahelyen van egy dokumentum a szerveren, amibe sokan írunk bejegyzéseket. kolléganőm, aki közel 50 éves, leírta a következő szót: IDELYE. (pl. egy idelye megváltozott az ügyfél telefonszáma) nem bírtam ki, és odamentem hozzá, hogy ez mégis mi? nézett nagy szemekkel... mondom oké, kijavítom. azóta nem vagyok a kebelbarátja, de nem is érdekel különösebben :D

2012. dec. 1. 10:00
 50/58 anonim ***** válasza:
77%

Engem nagyon zavar.

Igénytelen dolog ilyen durva helyesírási hibákat ejteni.

2012. dec. 1. 10:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!