Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Számít hogy a párotok mennyire...

Számít hogy a párotok mennyire tud helyesen írni?

Figyelt kérdés
Ebből le lehet szűrni valamit? Ilyen: tuc, báttyám, kertyébe és hasonló dolgokra gondolok...
2012. nov. 30. 17:24
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
100%

Számít.

Múltkor sms-eztem egy ismerősömmel, aki a kamiont J-vel írta 30 éves létére. :/

2012. nov. 30. 18:35
 32/58 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, te se írsz valami helyesen...És ne takarózz Erdéllyel, én is erdélyi vagyok, és helyesen írok.
2012. nov. 30. 18:35
 33/58 anonim ***** válasza:
Egy szoval sem mondtam, hogy tokeletesen helyesen irok, de az altalam emlitett hibakra igyekszem odafigyelni. Nem takarom, ez teny, hogy a roman iskolaba jarok nem tanulnak meg helyesen irni hacsak nem akarnak!
2012. nov. 30. 18:40
 34/58 anonim ***** válasza:
31%
Nem édkerel mret ez cask egy ebmer átlal katilált kiomumnáckió fomra és ha mégetrem akokr ncins éretlme fanenkadni rjata.
2012. nov. 30. 19:04
 35/58 anonim ***** válasza:
46%

Nagyon nem zavar,talán mert én sem tudok helyesen írni.

De tudom, a lányaim jó tanulók voltak, a helyesírással viszont gondok voltak, azt nehezen tanulták meg. Értelmes

magyar tanárjuk elmagyarázta, hogy akinek nincs zenei hallása sem, azok nehezebben tudják, melyik betű pl. a dupla.Mert nem hallják jól.

Nem azt mondom, hogy nem megtanulható...:))

De aki nem ír helyesen, az általában nem is beszél úgy.

Egy ismerősöm mikor kérdezi: hogy vagyol? Na, az borzasztó!

2012. nov. 30. 19:05
 36/58 anonim ***** válasza:
Nem.
2012. nov. 30. 19:13
 37/58 anonim ***** válasza:
Lényegtelen, helyesen írok-é. Másnap, már én sem tudom elolvasni az írásom.
2012. nov. 30. 20:10
 38/58 anonim ***** válasza:

Eléggé háklis vagyok a durva hibákra, bár egy munkahelyváltás után vakartam a fejem a "Vezérigazgató-helyettes Úr" pontos írásmódján :)

A férjemnek nem a legjobb volt a helyesírása. 35 éves volt, amikor találkoztunk, őt kezdte el zavarni. Mondtam, hogy kérdezzen, vagy hagyja, hogy javítsak és jegyezze meg. Most már szinte hibátlanul ír, bár nála a dupla hangzók, vagy duplának hangzó, de szimplán írandó szavak voltak problémások. Pl. Együtt nem együt vagy eggyüt, lesz és nem lessz, éppen-épen, képpen-képen, stb.

Van egy magas beosztásban dolgozó külföldi ismerősöm. Az anyanyelve nem latin betűs, nála az angol helyesíráson látszik, hogy szóban tanult meg angolul. Itt- hear, medve - beer, őt (nő) - here, it is rövidítve - its. Ilyen típushibái vannak.

Mondjuk én meg az ő anyanyelvét tanulom, van 2 K, 2 T és 2 H betűjük (hasonlóan a mi j/ly párunkhoz). Hát, rendre elrontom, csak akkor megy, ha egyszerűen bemagolom az írásmódot.

2012. nov. 30. 20:26
 39/58 anonim ***** válasza:
Engem zavar.Általános iskola alsó tagozatában tananyag.Persze nem írok én sem teljesen helyesen, de amiket írtál, vagy pl. "nállam", "muszály", "ahoz", "ovoda" nálam durva hibának számít.Kicsit igénytelenségre is vall.
2012. nov. 30. 21:10
 40/58 anonim ***** válasza:
Én mindig jó voltam helyesírásból, de a férjem biztosan jobb, mert magyartanár. :)))
2012. nov. 30. 21:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!