Számít hogy a párotok mennyire tud helyesen írni?
Számít.
Múltkor sms-eztem egy ismerősömmel, aki a kamiont J-vel írta 30 éves létére. :/
Nagyon nem zavar,talán mert én sem tudok helyesen írni.
De tudom, a lányaim jó tanulók voltak, a helyesírással viszont gondok voltak, azt nehezen tanulták meg. Értelmes
magyar tanárjuk elmagyarázta, hogy akinek nincs zenei hallása sem, azok nehezebben tudják, melyik betű pl. a dupla.Mert nem hallják jól.
Nem azt mondom, hogy nem megtanulható...:))
De aki nem ír helyesen, az általában nem is beszél úgy.
Egy ismerősöm mikor kérdezi: hogy vagyol? Na, az borzasztó!
Eléggé háklis vagyok a durva hibákra, bár egy munkahelyváltás után vakartam a fejem a "Vezérigazgató-helyettes Úr" pontos írásmódján :)
A férjemnek nem a legjobb volt a helyesírása. 35 éves volt, amikor találkoztunk, őt kezdte el zavarni. Mondtam, hogy kérdezzen, vagy hagyja, hogy javítsak és jegyezze meg. Most már szinte hibátlanul ír, bár nála a dupla hangzók, vagy duplának hangzó, de szimplán írandó szavak voltak problémások. Pl. Együtt nem együt vagy eggyüt, lesz és nem lessz, éppen-épen, képpen-képen, stb.
Van egy magas beosztásban dolgozó külföldi ismerősöm. Az anyanyelve nem latin betűs, nála az angol helyesíráson látszik, hogy szóban tanult meg angolul. Itt- hear, medve - beer, őt (nő) - here, it is rövidítve - its. Ilyen típushibái vannak.
Mondjuk én meg az ő anyanyelvét tanulom, van 2 K, 2 T és 2 H betűjük (hasonlóan a mi j/ly párunkhoz). Hát, rendre elrontom, csak akkor megy, ha egyszerűen bemagolom az írásmódot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!