Milyen a kapcsolatotok a párotok tágabb családjával?
Ez az első komoly párkapcsolatom, ahol eljutottam odáig, hogy a fiú hazavitt és bemutatott a családjának. Ennek már több hónapja;a barátom szüleivel és tesójával jól kijövök, de a nagyobb családi összejöveteleken nem tudok mit csinálni...
Igazából, egy alapvetően közvetlen és nyílt lány vagyok, sokat beszélek, a munkám is az volt régebben, hogy idegenekkel beszéljek egész nap - gond nélkül ment.
Itt meg, ha összejön a család - unokatesó és minden, többnyire harmincas-negyvenes emberek - szinte meg sem szólalok. Egyszerűen félek, mert valami megfelelési kényszer érzek, hogy mit fognak szólni ahhoz, amit mondok... hogy nem tetszik majd, hülyének néznek, nem értik a poénom, nem leszek szimpatikus... nem tudom miért, de valami nagyon gátol a velük való társalgásban.
De közben látom, furcsállják, hogy meg sem szólalok... ti mit csináltatok ilyen helyzetben?
Ahogy az egyik hozzászóló is írta, keress a társaságban egy olyan embert akivel tudsz beszélgetni, van valami közös témátok, és hidd el majd később könnyebb lesz.
Nálam is ez volt a probléma olyan kb. a kapcsolatunk 1,5 évéig, mert több alkalom volt egy évben amikor összejött a család, mert majdnem egyszerre van itt mindenkinek a szülinapja és névnapja, olyankor szokás, hogy bográcsozunk.
Fura volt körülöttem a sok ember, akikkel csak ilyen alkalmakon találkoztam, de olyankor majdnem mindenki itt volt. Lesz anyós-após, anyós testvére, párom tesója-felesége +2 gyerek, lesz sógornőm tesója-férje ott is +2 gyerek, "Sógornőmék szülei +nagymamájuk, egy kicsit sok volt számomra ez a sok ismeretlen ember.
De egy idő után feloldódtam, már több, mint 3 éve vagyunk együtt a párommal és azért én is felnőttebb lettem ez idő alatt.
Ja és jó viszonyt ápolok szerencsére a tágabb családdal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!