Szerintetek jogos, hogy nem akarok a barátom családjával gyakrabban találkozni?
Ha minden úgy van, ahogy írod, jogos, persze, de ez nem változtat azon a tényen, hogy a barátod anyját láthatod ritkán, de mégis az anyja, megszabadulni tőle nem tudtok, ezért érdemes legalább egy felszínes jó viszonyt kialakítani, saját helyzeted megkönnyítésének érdekében.
Egyébként miért tetted fel a kérdést, valaki szerint igenis rendszeresen kellene találkozod velük?
A barátom szerint gyakrabban kellene mennem ilyen 15-20 fős családi összejövetelekre. Nekem viszont semmi kedvem hozzá, már a gondolat is frusztrál, ideges leszek tőle, nem akarom. Mi a saját széles körű családdal sem tartjuk a kapcsolatot, míg a nagyszüleim éltek, őket látogattuk, de őket sem fél napokra, viszont a családban senki mást nem. Mióta ők meghaltak, mindenki a másik ellen fordult, mindenki kimutatta a foga fehérjét (a szüleim szerint ez a legtöbb családban így van). Én nem vagyok ez a nagy puszi-puszi pajtásos ember (mint a barátomék), aki azért kedvel vagy nem kedvel, támogat vagy nem támogat embereket, mert azok vérrokonok vagy sem. Én teszek nagy ívben arra, ki a rokon és ki nem, akit kedvelek, azzal törődöm, akit nem, azzal nem. És a barátom szüleit ki nem állhatom. Pl mikor a szüleim (velük ellentétben) voltak annyira segítőkészek, és vettek egy második autót a támogatásomra, aztán kiderült, hogy a kocsinak heteken belül problémái lettek és szerelőhöz kellett vinni, az anyja elkezdett kiabálni velem mindenféle információ ismerete nélkül, hogy "látod, ezért kell olcsó autót venni, ugye?! látod, így éri meg az olcsó autó?!"... mondom, honnan vette, milyen autót vettek? Nem látta a kocsit és még a típusát vagy a korát sem tudta. Szerintem így ne okoskodjon bele. Vagy pl amikor egy autóút során fél órán át ecsetelte, hogy a barátom maradjon csak itthon, nem kell neki külföldre menni a pénzért, jó neki itthon... mikor próbáltam finoman magyarázni neki, hogy de mi a szomszéd országba szeretnénk menni, mi szeretjük azt az országot és sokkal magasabb az éeltszínvonal is, akkor sem engedett belőle, csak hajtotta a saját butaságait... nos, hát 25-ön felül szerintem hadd döntsük el ezeket mi magunk. Az én szüleim sem szólnak bele az ilyesfajta döntésekbe.
A nagymamák, nagypapák, nagynénik meg folyamatosan vallatnak, zavarban vagyok előttük, hisz én nem az ország legnevesebb egyetemére járok (főleg nem szín ötössel) és nem jártam körbe fél Európát, mint a zseniális unokatestvérek.
Egy szó, mint száz... én nem bírom őket. Főként azóta nem megyek amúgy, mióta kijelentették, hogy én aztán nem megyek velük nyaralni, mert "ők nem fognak egy idegent kerülgetni"... mindezt 1 év együttjárás után. Azóta kb csak karácsonykor megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!