Beleszólhatnak a szüleim abba hogy tetoválást akarok? Jogos? (lent)
Nos a helyzet az, hogy 20 éves vagyok, lány de még a szüleimmel élek. Tanulok még, de ez lényegtelen.
Szeretnék egy tetoválást(kicsit) de a szüleim elég maradiak.
A saját összegyűjtött pénzemből csináltatnám, tehát nem az ő költségükre. Szerintetek jogosan szólnak bele?
A te tested, azt csinálsz vele, amit akarsz.
DE
Teljesen joggal mondhatják akár azt is, hogy "menj a híd alá lakni, ha megcsinálod".
Magyarán mérlegelned kell.
Megtiltani nem tilthatják, viszont vállalnod kell a következményeket is.
Az én lányom 16 éves kora óta szeretett volna tetoválást. Nem szóltam bele, hagytam, hogy kialakuljon a végleges elhatározása.
Tisztában volt vele, hogy egy életre választja, éppen ezért várt még a döntéssel. Az élet sajnos meghozta az alkalmat, az egyik barátnője emlékére most 23 évesen készíttetett egyet a bokája alá a lába belső felére. Nagyon-nagyon szép lett.
A tetoválás valahol önmagunk kifejeződése is, a lányom kiteljesedett ezzel a szimbólummal, saját egyéniségét vitte bele, nagyon illik hozzá. Ha nem lennék 51 éves, egy percig nem gondolkodnék, hogy én is csináltatok. Nem azért, hogy mások felfigyeljenek rá, hanem kizárólag saját magamnak, önmagamért.
Végül is nagykorú vagy, azt csinálsz, amit akarsz. Ezért ez így nem jogos. Írtad, hogy maradiak, de azért én nem gondolnám, ha megcsináltatnád, hogy akkor azt mondják, hogy jó, költözzél el innen! Én 19 éves vagyok, nyáron csináltattam (még én is tanulok) és én is a saját pénzemből csináltattam. De mondjuk az én szüleim nem maradiak, meg még aznap amikor elmentem a tetkóshoz, akkor se hitte el anyukám, hogy megcsináltatom.
Szerintem mutasd meg nekik a mintát, meg hogy hova szeretnéd tetetni. Javaslom, hogy olyan helyre, ahol annyira nem feltűnő. Tudod, hogy ne zavarja annyira őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!