Ti mit tennétek, ha hallanátok, hogy a szomszédotok veri a feleségét?
Kérdező ! Nem is értem, hogy mit akarsz hallani ? Nem folynál bele, de mégis idegesít, meg aztán mégse, de mégis......
A legközelebbi dulakodásnál hívd ki a rendőrséget, én ezt tenném. De én nem vagyok Te.
Egyszerűen szörnyű ez a társadalmi hozzáállás. Ha képen vágnak az utcán vagy a kocsmában betörik egymás orrát az emberek, akkor az egyértelműen erőszak, sokszor feljelentést is tesznek az emberek. De a családon belüli erőszakhoz senkinek semmi köze, az "legális". Ezer meg ezer szomszéd hallgatja naponta, hogy a szomszédbanv verik az asszonyt avgy a gyereket. És nem tesznek semmit! Igen kérdező, ez a te felelősséged is! Persze nem kizárólag, de ha egyszer netán agyonverik azt a nőt, akkor te is hibás leszel. Azonnal ki kell hívni a rendőrséget, ha ez legközelebb előfordul! Más kérdés, hogy általában ők sem tesznek semmit, "amíg nem folyik vér" vagy amíg "nem bizonyítható az ügy egyértelműen". Ami persze szintén gusztustalan és nemtörődöm hozzáállás, de legalább te megtettél mindent. Én is ajánlom a Nane egyesületet, hátha tudnak segíteni a feleségnek.
Ne haragudj, hogy téged hordtalak most le, de már nagyon bosszant ez a társadalmi szintű nemtörődömség és álszent hozzáállás.
Ma hívtam fel egy másik albit,délután megyünk megnézni.
Volt itt a szomszéd néni lánya,épp el tudtam csípni,és megkérdeztem tőle,hogy ő tud-e arról,mi folyik a szomszédban.Mondta,hogy ne is mondjam,évek óta ez megy már,és volt aki kihívta a rendőrséget,de semmit nem tettek, a nő meg mindig azzal jött,hogy megcsúszott a jeges úton,lefejelte a fürdőben az ablakot,stb.Azt mondta a szomszéd néni lánya,hogy ha nagyon zavar,hívjam ki a rendőrséget,bár szerinte hasztalan,mert azon nem lehet segíteni,aki nem akarja,hogy segítsenek rajta. Hát mindegy,én kihívom őket,aztán mosom kezeimet,mert ha ez a nő tényleg ennyire buta,hogy évek óta tűr és nem fogad el segítséget,akkor én sem fogom megváltani a világot!Sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!