Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden férj úgy csinál,...

Minden férj úgy csinál, mintha szállodában lakna, vagy csak én fogtam ki ennyire?

Figyelt kérdés

A férjem egyszerűen még ennyi idő után sem képes maga után elpakolni, a szennyesét a szennyestartóba dobni, vagy az ételmaradékot evés után elrakni a helyére. Mást nem kérek tőle, tehát nem azt várom, hogy tartsa rendben a komplett háztartást, hanem hogy ne minden reggelt azzal kelljen kezdeni, hogy az este szétdobált ruháit és a reggeli készülődése nyomait tüntessem el. Ha nem dolgozik, és itthon van, akkor ahová megy, ott vannak széthordott és széthagyott cuccok utána. Nagyon elegem van, nyilván az elmúlt 5 év együttélés során már milliószor szóvá tettem ezt neki, de semmi. Éppen elég nekem egy gyerek után pakolnom egész nap, meg a többi általános házimunkát elvégezni, éppen csak annyit kérek tőle, hogy a tiszta ruháját a szekrénybe, a szennyest meg oda rakja ahova valók és ne hagyjon terülj-terülj asztalkát evés után. Hát ilyen nagy kérés ez?

Tudom, reggeltől éjszakába nyúlóan dolgozik, fáradt, ezért most nem is szólok neki, de mivel ez van akkor is, ha itthon van, csak mert neki akkor pihennie kell.. hát... ezen elég gyakran bepöccen az agyam! Vagy nem kellene?

Azt ne írjátok, hogy hagyjam ott, ne pakoljam el, mert 50 m2-en lakunk, így is minden meglátszik, ha nem a helyén van, zsúfolt a lakás kissé, szóval ha már két napig ott hagynám a cuccait, ahova pakolja, akkor nem férnénk. Ráadásul a baba mindent fogdos, pakol, szóval a stift, zselé, parfüm, stb. nem is maradhat elérhető távolságban!

2012. nov. 29. 09:01
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
84%

6-os:

Már sorry, de a férjem nem rám dolgozik, hanem az egész családért... ahogy én is!

Napi munkaidőm hosszabb, mint az övé, plusz az utazás, mert vidékről ingázom, és másfélszer keresek annyit mint ő...

Akkor miért is kellene elpakoljak utána?

Nem, nem szoktam mindent.

Csak azt mosom ki, amit kihoz a szennyesbe! Néha a mosogatnivalót szanaszét hagyja, de akkor megkérem, segítsen összeszedni mosogatás előtt. Emellett a porszívózás is az ő dolga, de másban is besegít.

Mivel mindketten dolgozunk, így természetes, hogy az itthoni munkák is eloszlanak.

2012. nov. 29. 09:32
 12/39 anonim ***** válasza:
Bocs,az előzőt a hatosnak írtam.
 13/39 Jégtánc ***** válasza:
79%
Nálunk is vannak ilyen gondok,bár ha megkérem akkor elteszi.Magától nem jutna eszébe.Szerintem ez alap hogy a férfi is pakoljon el maga után.Igen ez a szülők sara:) Fiaimnak ugyanúgy el kell pakolniuk maguk után.Nincs pardon.Ha nem a szennyesben landol a cucc akkor sajna nem is mosom ki.Csak azt ami a szennyes tartóban van.Attól hogy én most a lányommal itthon vagyok,nem jelenti azt hogy átmentem cselédbe.
 14/39 anonim ***** válasza:
25%

Ha értelmeznétek is, amit írok, nem csak felfújnátok magatokat, akkor már nem is lennétek kiakadva. Írtam, hogy mivel OTTHON van a gyerekkel, nem hiszem el, h nem fér bele.

Egy rohadt szóval nem mondtam, hogy 10 óra munka után a nőnek kellene még drága élete párja után pakolászni. Az egy tök más szitu!

De azt hiszem, ha OTTHON van a gyerekkel, és a férje RÁ és a GYEREKRE dolgozik magán kívül, annyit elvárhatna az a szerencsétlen, aki a kérdés írója szerint is éjszakába nyúlóan dolgozik, és fáradt, hogy otthon kicsit kényeztessék, és nem nekiesnek az egész napos meló után, vagy a pihenőnapján.

Ha minden nap picit összepakol a kérdés írója, amit amúgy is megtesz a gyerek miatt, akkor max napi 10 perc többlet, amivel többet pakolászik, és akkor béke van és nyugalom, és a férj sem úgy érzi, a második műszakba ért haza a házisárkányhoz, hanem a kis családjához pihenni!

2012. nov. 29. 09:39
 15/39 Tubarózsa ***** válasza:
79%

Hali!

Szerencsére az én férjem (se) ilyen.

azokon a napokon mikor dolgozik, kint hagyja a ruháját meg a tálcát, kést stb, de sokszor hajnali 3.30-4.30közt megy el dolgozni,és van hogy csak 22-23-0.00körül ér haza igy nem is várom el tőle. amikor itthon van elpakol maga után. Mosni,mosogatni főzni én szoktam.de ha esetleg nincs itthon főtt étel, akkor is megoldja, süt krumplit, v vannak zacskós kajáink is.(arra az estre ha nincs kedvem/időm fözni) Ő csak a saját melós ingjét mossa ki, de ha ugy van akkor kimossa a szineseket, farmert, stb. meg ha megszáradtak, beszedi, amikor készülök mosni,akkor elötte szolok neki h van-e még vmi szennyese.? mosogatni nem szokott, max 1-1 poharat elöblit. vmiért nem szeret:D annyi baj legyen. porszivó, felmosás viszont az övé. én nem szeretem a porszivót, nagy..hangos...:S na meg az ágynemű -t is ő intézi(kimosni, másikat felhuzni)

amikor meg itthon van akk ált, pihizik, ház körül tesz-vesz,ha a kocsin kell vmi aproságot csinálni azt szokta még, néha átmegy anyukájához, meg vidéken van egy kis parasztházuk oda is leszokott menni.

Alapvetően enyém a házi munka, mert én kevesebbet dolgozom, -bár most dec.be nagy lesz a hajtás:S,- de, ha valamire nincs időm akkor besegit, kivétel a mosogatás. nagyjából ennyi. :)

üdv 22N

2012. nov. 29. 09:39
 16/39 anonim ***** válasza:
38%

az én völegényem nem ilyen:) két kezemet tehetem össze...ma mindjárt mennem kell anyajegy leszedésre...uh lényegében semmi komoly...egy kis varrás lesz max és kész...mondom előtte felporszivozok, délután annyival kevesebb...de hogy ne csináljam, hazaér megcsinálja én pihenjek...de mondom még ablakot is kell du. pucolni...azt is megcsinálja...mert lehet h fájni fog a varrat:D...uh az enyém nem hogy szállodában érzi magát, de egy sima anyajegy leszedés előtt is pihenjek....hát nem bizti, hogy betartom...bár mindjárt itt a hugom...

24L

2012. nov. 29. 09:40
 17/39 anonim ***** válasza:
72%

Én bizony otthagytam a tányérjait addig, amíg megleptek minket a hangyák. Akkor fogtam a két gyereket és elvittem őket anyámékhoz, hogy a hangyaírtás után majd visszaköltözünk. Azóta a mosogatóba megy a koszos edény.

A szanaszét hagyott ruhákért sem perlekedtem sokat, mikor kifogytak a zoknijai, onnantól belerakta a mosásba maga.

A piperéit sem hagyja már szét,mert párszor a gyerek az egész tusfürdőjét és afterhavejét beleöntötte a kádba.

Most már óvatos velünk :-)

Ja,és biztos egy kevésbé idomár jellegű titkárnőre vágyik, de nem fogok azon rettegni, hogy elhagy egy szolgalelkű nőért akinél nem kell betartani az alapvető emberi együttélési normákat, mert elég jó "fogásnak" tartom magam ahhoz, hogy ilyeneken parázzak :-D

2012. nov. 29. 09:42
 18/39 A kérdező kommentje:

Mint írtam, most én sem cseszegetem. De ugyanez ment akkor is, amikor én terhesen többet dolgoztam nála, vagy amikor nem volt munkája és itthon lebzselt. Na most akkor hogy várjam el tőle, hogy amikor jövőre megyek vissza dolgozni, akkor majd elpakol maga után, mert mint írta az egyik kedves válaszadó, ez az engedékenység csak arra az időszakra vonatkozik, amikor az anyuka úgyis otthon van a gyerekkel, ergo semmi más dolga sincs?

Egyébként tényleg minden nap elpakolok, és tényleg max. 20 perc mindent megtalálni és a helyére rakni, de nem is ez az időveszteség a lényeg, hanem az elv, hogy kihasznál függetlenül attól, hogy én mennyire érek rá. Magyarán házicselédnek tekint, mert ezeken kívül sem lehetett soha semmit sem rábízni a ház körül sem, tehát még a kutya helyét is én tartom rendben.

2012. nov. 29. 09:47
 19/39 anonim ***** válasza:
72%

"Pontozzatok le, biztos jobb megoldás veszekedni a férjjel, aki egész nap rátok dolgozik, gondolom, jól esik neki, csak nehogy aztán a titkárnőjénél leljen nyugalomra, aki körülugrálja majd, ha hozzá megy, és nem lecseszi, ha az ajtó mellé dobja a zakóját :D"

Ha körül kellene ugrálni és házicselédet játszani,akkor én magam küldeném a titkárnőjéhez,nekem nem kell rabszolgahajcsár (bár se titkárnő,se hasonló probléma :))

2012. nov. 29. 09:52
 20/39 anonim ***** válasza:
81%

Irta valaki, hogy AMÍG a nő úgyis otthon van, akár el is pakolhat a férje után.

Ez idáig szép, és jó. Kérdésem csupán annyi lenne, hogy amíg a nő 3 évig pakol a párja után, hogy fogja rászoktatni, hogy mikor már ő is visszament dolgozni, a férj pakoljon el maga után? Az az otthonléti idő alatt teljesen természetes lesz neki, nem fogja megcsinálni, hiszen eddig is megcsinálta az asszony.

2012. nov. 29. 09:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!