Hogyan ne robbantsak ki veszekedést anyósomékkal?
Mint a nászasszonyomék...
Ők is büszkén hirdetik, hogy 3 gyereket felneveltek ilyen kényeskedések nélkül. Igaz, a gyerekek többet voltak betegek, mint egészségesek, pici korukban gyakori lakói voltak a kórháznak és az egyikük felnőtt korára sem tudta "kinőni" a kisgyerek korában összeszedett bélbetegségeket.
A lányomnak majdnem 2 évébe telt, hogy a párját rászoktassa a kézmosásra. Megjött hozzánk buszozás, vonatozás után, kezet nem mosott, mert "ők otthon sem szoktak, kicsi korában sem kellett"
Nem fogd tudni elkerülni. Nem fogják sem a te kedvedért, sem a gyerekek kedvéért megmosni a kezüket. Az se nagyon válik be, hogy cselhez folyamodsz, ahogy a tegnap 12:18-as válaszoló írta. Rosszabb esetben nem hogy kezet nem mosnak, de még a gyereknek is azt hangoztatják majd, hogy jaj, anya milyen, nem kell mindig kezet mosni, stb, stb. Csinálta ismerősöm az unokákkal: nemhogy ő mosott volna kezet, de még az unokákat is uszította az anyjuk ellen.
Ráadásnak még a sógornőd is téged okolt, hogy az ő gyereke kórházba került...
Sajnállak, de nem fogod tudni elkerülni a feszült hangulatot.
Nem tudsz ott lenni egyszerre mindenhol: picinél, kicsinél, konyhában.
Amit tudsz tenni: a kicsinek gyakrabban mosod a kezét (esetleg az arcát is); veszel fertőtlenítő kendőket és folyton törölgetsz mindent, amihez a nagyszülők és a kicsi hozzáérnek.
Anyukádat nem tudod erősítésnek hívni? A nászasszonyékon veszem észre, hogy még tőlem jobban elfogadják a dolgokat, mint a lányomtól (ő még csak gyerek a szemükben)
Szia. Én is csak azt tudom mondani, hogy akik azt mondják túlliheged, azokat meg se hallgasd. Tudom milyen kellemetlen ez, apósommal lakunk, mivel párom nagyon kési gyerek és apósom már majd 80 éves, anyósom már nem él, így vele kellett maradnunk...de nekem is 5 évembe telt mire rászoktattam, hogy kinti cipovel nem járunk be (hátsó bejáratnál van a konyha és ha valami kellett neki egyszeruen bakancsban besétált) wc után kezet mosunk és foleg lehúzzuk a wc-t. Ha nem nagy dologra ment nem húzta le, minek pazarolni a vizet. A heti 1x furdés is elég, meg hasonló dolgok voltak. Egy darabig nem szóltam, de mikor már elegem lett, hogy mást se csinálok csak takarítok, mert mind1 hányszor mosom fel a konyhát akkor se 100%, tiszta, nameg etrhes lettem a nagylányommal, akkor a párom a kezébe vette a dolgokat de keményen. Megmondta apósnak, vagy odafigyel a rendre, vagy pakolunk. Vele maradtunk, mert mégse fiatal, nem tudná ellátni magát, korbeugrálom, fozok, mosok, takarítok rá és utána, ezért neki is tolerálnia kell és elfogadnia amit mondok. Nem kérek olyan sokat, csakhogy az "alap" rend legyen meg. Azóta sokat javult a helyzet, gyerekekhez nem nyúl míg kezet nem mos, wc után kézmosás, ha hazajon, vagy bejon az állatoktól kézmosás. Szerintem ez nem nagy kérés és így nyugi van. Így is van, hogy befut cipoben valamiért, de ezen már nem stresszelek, mert amugy jól kijovunk és sokat segít nekem itthon, akkor nem fogok vitázni, meg nem is akarok.
Bocsi, hoyyzú lett, csak azt akartam ezzel mondani, hogy ha ok is akarnák, akkor lehetne ezen változtatni. Szerintem a párodnak is meg kéne mondania nekik, hogy mossanak kezet, vagy bevetnéd amit a barinom (hasonló szitu, mint nálatok) hogy a doki azt mondta a kicsiknek gyenge az immunrendszeruk és hamar megbetegszenek, ezért nagyon kell vigyázni, nehogy osszeszedjenek valamit. Nekik bevált. Vagy itt az elottem író, hogy milyen trukkoket lehet bevetni. Minmdenesetre szerintem én is takarítanék míg itt vannak, mint egy eszelos mosómedve. Elvégre ezek alap dolgok és attól, hogy nem ezt szokták meg, attól még nálatok vannak és tolerálniuk kéne amit mondasz, TE vagy a kicsik anyja. Sok sikert
Akkor jó az anyós, ha porhanyós.
Oks,tudom ez sz@r volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!