Anyukám mindig ezzel zárja le a veszekedést. Szerintetek ez igazságos/igaz?
"Mi jár annak akinek igaza van?
A pofája..."
Engem ez nagyon fel tud bosszantani.
Nálunk mindig azzal záródott a veszekedés, hogy ő a nagyobb, övé az utolsó szó. Valahogy ez neki elégtétel volt...:-S
21-L
Az enyém az "Azért, mert azt mondtam." szöveggel zárt le minden vitát.
Egyszer nagyon összevesztünk és közöltem vele, hogy nekem ez nem elég jó érv és elmentem itthonról sétálni egy pár órára... Na azóta, nincsen "azért, mert azt mondta".
Nem tud már mit mondani. Nyilván azért mondja, mert nincs érve...
Engem is idegesítene. Illetve pitiáner vitáknál humoros lezárás, de amúgy semmi értelme.
"Szerintetek ez igazságos/igaz?"
Bizonyos értelemben "igaz". Ő van az erő pozíciójában, diktálhat. Épp ezért nem kell vele vitatkozni. Nehogy azt hidd, hogy a való életben sokat számít, kinek van "igaza". Az erő, a hatalom számít, az "igazam van" általában a vesztesek önmegnyugtató szövege.
Ha általában véve jó a viszonyotok, akkor ezen nem kell fennakadni. Ha meg rossz a viszonyotok, és alig várod, hogy elköltözz otthonról, az azt jelenti, hogy anyukád maga alatt vágja a fát, mert nem valószínű, hogy ha megöregszik, akkor majd szívesen fogod látogatni (tisztába tenni, kiváltani a gyógyszerét, beszélgetni vele stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!