Hogyan ne robbantsak ki veszekedést anyósomékkal?
Ne engedd hogy pelust cseréljen,vagy mosson kezet,ez kikerülhető.
Kaja előtt,nyugodtan megmondhatod akár viccesen is a gyereknek hogy mutassa meg a mamának milyen ügyesen mos kezet,akár tehetsz egy felszólitást is,Mindjárt kaja,kollektiv kézmosás,persze ezt is inkább vicessen.
Arra az időre mig ott vannak vennék fertőtlenitő gélt vagy törlőkendőt és ha szükségét érzem bevetném.
2.voltam.
Ékes példája annak, hogy nem mindig az anyós a rossz..
Tudod oké, hogy legyen kézmosás wc-zés után.. De nehogy már te oktass ki idősebb embereket...Ha nem tetszik a dolog, hogy pelenkacserénél nem mossák meg a kezüket, tessék magad pelenkázni. Ha nem tetszik hogy kajakészítés előtt nem mos kezet akkor tessék mondani, hogy
-pihenjen anyuka, majd én mindent megcsinálok.." ennyi.
1 hetet ki lehet bírni, és az sem jó ha steril környezetben nő fel a gyerek..
Az ilyen pimfli ügyek konfliktuskezelésének legegyszerűbb módja a leszaromtabletta alkalmazása.
Azaz: ne törődj velük, hogy milyenek. Azt a kis időt ki fogjátok bírni, kizárt, hogy pont ekkor és pont emiatt valami hosszan is maradandó károsodás (pl fertőzés) érjen Benneteket. Fontos a higiénia, magam nem tudnék azonosulni az anyósodék értékrendjével, de az ember immunrendszere ahhoz meglehetősen erős, hogy egy hetet ne bírnátok ki.
Másik, ami eszembe jutott, hogy vastagon bekenném a kilincseket kétóránként domestossal és csuknám az ajtókat.
Illetve az evőeszközeik nyelét is bekenném. Persze vigyáznlék, hogy a gyerekek ne fogják meg.
En megertelek krrdezo.Abszolut nem varsz el sokat, ezeknek a dolgoknak alapnak kene lenniuk.Az en anyosomek is igenytelenek, de nekem egy szot nem kell szolnom,mert a ferjem szol rajuk mikor nalunk vannak. A ferjed nem szol nekik csak te? Neki is kene mondania.
A fiam mar 1,5 eves koraban tudta mikor hazajottunk, hogy elso dolog a kezmosas es, hogy nem rongyolunk be a koszos cipovel a konyhai szonyegre meg a furdobe, mert anyoseknal ez divik...
Szoval beszeld meg a ferjeddel es kollektivan kerjetek meg oket...hatha,de nem valoszinu, hogy valtozas lesz, sajnalom a helyzeted.
Jézusom. Nem minősítem azokat a válaszokat ahol azt írták hogy "túl liheged a dolgot, ez nem nagy ügy, nem kell ennyire ügyelni a higiéniára, ez legyen a legnagyobb bajod..stb"
A helyes és gyakori kézmosás nagyon fontos! A legtöbb betegséget, amit az ember elkap, azt a keze által összeszedett szarságokkal viszi be a szervezetébe. A gyerekkel való foglalkozás, főzés előtt különösen fontos a kézmosás! Ha nem akarjuk hogy betegek legyünk, fossunk, hányjunk, akkor kezet kell mosni! Felháborító amit mondtak a férjed szülei, hogy az ő gyerekei végig fosták a gyerekkorukat. Hát szomorú hogy ezzel dicsekednek.
Kedves Kérdező!
Ne engedd hogy mocskos kézzel érintsék a gyermekeidet. Ha kell, és nem értik meg a szép szót, akkor igenis -megint- robbantsd ki a balhét. Meg kell velük értetned hogy mennyire veszélyes, higiéniátlan, undorító az, hogy nem mosnak kezet.
Én, ha a helyedben lennék, simán megtiltanám hogy a gyerekeimhez érjenek és nem engedném hogy főzzenek a konyhámban.
Tudom hogy karácsonykor rengeteg a főzni, sütni való, és nem szívesen vállalod ezt be egyedül, jó lenne a segítség, de ha ennyire tisztaság ellenesek, akkor inkább ne kérj a segítségükből, vagy próbáld meg velük megértetni, hogy elengedhetetlen a megfelelő kézfertőtlenítés.
A fertőtlenítő gél is egy jó megoldás. Mond anyósnak hogy vettél egy tök jó kézkrémet ami simává varázsolja a bőrt, javasold hogy próbálja ki és jó nagy adagot nyomjál a kezébe!!!! Nem kell tudnia hogy fertőtlenít. (Nem tudom milyen jó a szeme, de egy idős ember nem hiszem hogy el tudja olvasni mi van rajta... Én nem tudom néha 23 évesen.)
Szóval semmiképp se hagyd magad! Mond hogy a te lakásod, a te szabályaid szerint kell tartózkodniuk benne. Ha ez nem felel meg nekik, akkor távozzanak. Ha a férjednél el tudtad érni a rendszeres kézmosást, akkor a szüleinél is el tudod abban az egy hétben, amikor nálatok vannak! Utána ha hazamennek azt csinálnak amit akarnak. Megfürödhetnek egy kád sza*ban is, és nem kell kezet mosniuk.
Mikor az asztalhoz ültök, hordozz körbe egy vízzel teli, porcelán mosdótálat, tudod, mint a régi időkben, mikor az urak abba mártogatták a kis kacsójukat étkezés előtt.Ezután három lehetőség következik:
1.Veszi a lapot és megmossa a mancsát,ennek bekövetkezése a legvalószínűtlenebb.
2.Azt hiszi, az a leves és ki fog törni a veszekedés.
3.Azt hiszi, az a leves és megmossa benne a mancsát.Ebben az esetben menekülj!
Megértelek. Én hordok magamnál kéz fertőtlenítőt. Sokan értetlenül néznek, hogy miért.
Wc-zés után (néha előtte is) és gyerekezés előtt és után is kezet mosok. Evés előtt már nem mindig, de pl buszozás után is néha, ha eszembe jut. Nem minden alkalommal használok szappant.
Nekem is sokáig tartott a páromat rászoktatni. Abban én is egyet értek hogy nem kell túlzásba vinni. De szerintem ez nem tulzás. Kaptam már szájfertőzést, mert koszos kézzel ettem. És herpeszem is volt már, mert más valaki után ittam. Pedig tiszta volt az illető. Csak a szervezetünk más-más baktériumokhoz szokott. Ennek ellenére sokszor elfelejtek kezet mosni buszozás után. De kaja készítés előtt alap.
Szerintem mond meg anyósodéknak, hogy a kicsi most kapott oltást. És ha nem akarnak megint úgy járni, mint a multkor, akkor szaporítsák a kézmosások számát. Kicsit ilyessz rájuk, pl. hogy nem csak pelus csere után kéne kezet mosni, mert........ Saját érdekükben. :-)
De többre fogsz menni, ha szólsz a férjednek, hogy kérje meg a kedves anyikáját szépen, hogy alkalmazkodjanak ennek a szokásotoknak amíg nálatok vendégeskednek. Neki kellene rájuk szólni. Nálatok már másabb családi szokások alakultak ki. És most ők vannak nálatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!