Hogyan ne robbantsak ki veszekedést anyósomékkal?
Addig ne engedd őket a gyerekek közelébe, amíg nem mosnak kezet. A nagy gyereknél mondjuk nem olyan gáz, de egy pár hetes babához tényleg ne nyúljanak wc-zés után.
Ha ők lesznek nálatok, miért ők főznek?
Nem engedem, hogy pelust cseréljen, de nem ülhetek a gyerek mellett napi 24 órában. A rotás eset is csak később derült ki, amikor a sógornőm felhívott, hogy kórházba juttattam a lányát...
Már én is beszereztem fertőtlenítős szappant, de ugye azt is használni kell ahhoz, hogy érjen is valamit.
Főzni azért szoktak, hogy a párom egyen valami "rendes" ételt is, gondolom a töltöttkáposzta, halászlé, húsleves, rántotthús stb nem az. Volt hogy hajnalban nekiálltak lecsót csinálni.
Nem unalomból írtam ki a kérdést, hanem azért, mert ez valóban problémát okoz nekem. Normális esetben, ha valakit megkér az ember, hogy mosson kezet utazás után, akkor az megteszi, de az anyósomék csak egy jót nevetnek és apósom már tol is félre az útból, hogy minél előbb az unokához juthassanak. A párom nem foglalkozik ilyenekkel, azt mondja, ha zavar beszéljek velük. Ezt már megtettem, de semmi értelme nem volt. A legutóbb kínomban már bekentem a kilincset mézzel (igen, tudom, hogy gyerekes, de már nem maradt más ötletem), mert gondoltam, ha ragad a kezük csak megmossák, de nem! Egyszerűen beletörölték a kezüket a konyharuhába és kész.
Lassan tényleg ott tartok, hogy kitiltom őket tőlünk, de azért rossz érzés, hogy egy ilyen hülye dolog miatt kell velük veszekednem.
28 igazad van (15 ill 27 vagyok), de ha valaki igénytelen paraszt, az elsősorban az ő baja. Ha meg a családi kötelék végett kénytelen vagyok beengedni a személyes terembe és folyton csak azon rugózok, amit nem tudok megváltoztatni, akkor csak saját magamat készítem ki - eredménytelenül.
De mondom, semennyire sem pártolom a koszos embereket és az anti higiénés életvitelt. Én is megvetem az ilyet, csak éppen magamat tartom annál többre, hogy egy adott helyzetben, mint amit a kérdező is felvázolt, rugózzak-e rajta, idegesítsem-e fel magam miatta. (amikor mondjuk a tényleges kárelszenvedés, befertőződés fizikális esélye viszonylag csekély)
Ha már semmi sem használ, akkor hagyd rájuk. Elhiszem hogy kellemetlen, én nem mondanám magamat tisztaság mániásnak még is alapnak tartom, hogy wc után, meg pelenkázás után kezet mos az ember. Nomeg miután hazaért...
Amit én csinálnék a helyedben, az nem túl "családbarát", de igenis takarítanék utánuk minden áldott nap. Vennék fertőtlenítő kendőket és minden nap körbetörölném a kilincseket, a wc ülőkét, a lehúzót és azokat a helyeket/dolgokat, amiket a gyerekek gyakran fogdosnak. Az ő kezüket jó alaposan megmosnám gyakran és este is alaposan megfürdetném őket, hogy a "simogatás" által felvitt bacik se okozzanak problémát.
Erre az egy hétre igazi rendmániás nővé válnék, aki igenis fertőtlenít mindennap.
Ezen felül, ha jól számolom a pici éppen karácsony előtt fogja megkapni az oltást! Remek alkalom, hogy azonnal felhívd anyósék figyelmét, hogy a gyerek most kapta az oltást és ha nem akarnak úgy járni, mint néhány éve, akkor legyenek kedvesek gyakrabban kezet mosni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!