Hogyan ne robbantsak ki veszekedést anyósomékkal?
Igaza van az elsőnek. De téged miért zavar, ha ők nem mosnak kezet? Mit gondolsz, hogy ha kenyeret vagy péksüteményt veszel, azt hányan foghatták meg kézmosás nélkül? Még sem mosod meg azokat evés előtt.
A túlzásba vitt higiénia inkább káros, mint hasznos.
Bírd ki azt az egy hetet veszekedés nélkül.
Az a baj, hogy kajakészítés közben sem tiszta a kezük, wc-zés után sem mosnak kezet. Tudom, mert hangoztatják is. :(
Igen leélték így az életüket, de nekik nem okozott gondot, hogy a gyerekek valamelyike folyamatosan hányt vagy hasmenése volt, kórházba került.
Elhiszem, hogy nekik ez így jó, de azt nem fogom szótlanul nézni és tűrni, hogy a most 9 hetes kicsit vagy a 2,5 éves nagyot símogatják így...
2 éve én lettem a család legszemetebb embere, mert beadattam a nagyobb gyereknek a rota elleni oltást és mivel ilyenkor a pici székletével ürülhet az elölt vírusból (a tudtom nélkül tisztába rakták és nem mostak utána kezet), ők is és a sógornőmék is hasmenést kaptak, ráadásul náluk az egyik gyerek kórházba is került. A kicsi 3 hét múlva kapja a rota ellenit, tehát megint esélyes, hogy közellenséggé válok.
Túldramatizálod a dolgot, és elég idegesítő lehetsz. Azért csak felneveltek gyerekeket, és attól hogy nem steril környezetben nőttek fel még egészségesek. Amúgy meg ha nem ilyen hülyeségen rágódnál ű, tudhatnád, hogy sokkal több baktérium van egy mobiltelefonon vagy a számítógéped billentyűzetén mint a wc kilincsén.
Hacsak nem szívkoszorúér műtétet akarnak elvégezni anyósodék addig nem olyan tragédia a kézmosás..
Nem viszem túlzásba a tisztaságot, de azért van egy szint, amiből nem engedek. Egy 3 órás vonatút (ezalat 3-4 wc használat) után én elvárom, hogy szappannal és melegvízzel mossanak kezet. Lehet, hogy én lihegem túl a dolgot, de a mi családunkban ez a szokás. Ők ezzel szemben ecsetelik, hogy milyen koszos volt a wc, majd már mennek is a gyerekhez.
Ők maguk mesélték vidáman, hogy a gyerekek milyen betegesek voltak kicsiként, idézem: "végigfosták a gyerekkorukat". Remek, de én nem lennék erre annyira büszke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!