Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan ne robbantsak ki...

Hogyan ne robbantsak ki veszekedést anyósomékkal?

Figyelt kérdés
A veszekedés tárgya nem új dolog, eddig sem tudtam elfogadni: Anyósomék nem mosnak kezet, illetve csak nagyon ritkán és akkor sem alaposan. Persze a gyerekeiket is így nevelték. Évekbe telt, amíg a páromat ráneveletem, hogy pl. miután hazaér, alaposan mosson kezet (BKV-val jár dolgozni). Hamarosan itt a karácsony és már előre félek, mert ez azt jelenti, hogy egy hetet együtt töltünk velük. Én mindig szólok, ők következetesen hülyének néznek és bár van, hogy a kedvemért megmossák a kezüket, tudom, hogy ez csak az esetek 1%-a. A második napon már áll a bál és robbanásig feszült a hangulat. Hogyan tudnám ezt idén elkerülni?
2012. nov. 26. 07:52
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
94%
Vagy ne hivd meg öket egy hétre, vagy hallgass.
2012. nov. 26. 07:56
 2/34 anonim ***** válasza:
74%
Az a lényeg hogy kajakészités közben legyen tiszta a többivel ne foglalkozz.Leélték igy az életüket és nekik ez megfelel.A párodat rávetted arra hogy kezet mosson anyósékkal ne próbálkozz.Valahogy csak ki lehet birni,én tuti nem balhéznák emiatt.
2012. nov. 26. 07:58
 3/34 anonim ***** válasza:
20%

Igaza van az elsőnek. De téged miért zavar, ha ők nem mosnak kezet? Mit gondolsz, hogy ha kenyeret vagy péksüteményt veszel, azt hányan foghatták meg kézmosás nélkül? Még sem mosod meg azokat evés előtt.

A túlzásba vitt higiénia inkább káros, mint hasznos.

Bírd ki azt az egy hetet veszekedés nélkül.

2012. nov. 26. 08:08
 4/34 anonim ***** válasza:
20%
Ez legyen a legnagyobb problémád az életben....
2012. nov. 26. 08:15
 5/34 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy kajakészítés közben sem tiszta a kezük, wc-zés után sem mosnak kezet. Tudom, mert hangoztatják is. :(

Igen leélték így az életüket, de nekik nem okozott gondot, hogy a gyerekek valamelyike folyamatosan hányt vagy hasmenése volt, kórházba került.

Elhiszem, hogy nekik ez így jó, de azt nem fogom szótlanul nézni és tűrni, hogy a most 9 hetes kicsit vagy a 2,5 éves nagyot símogatják így...

2 éve én lettem a család legszemetebb embere, mert beadattam a nagyobb gyereknek a rota elleni oltást és mivel ilyenkor a pici székletével ürülhet az elölt vírusból (a tudtom nélkül tisztába rakták és nem mostak utána kezet), ők is és a sógornőmék is hasmenést kaptak, ráadásul náluk az egyik gyerek kórházba is került. A kicsi 3 hét múlva kapja a rota ellenit, tehát megint esélyes, hogy közellenséggé válok.

2012. nov. 26. 08:21
 6/34 anonim ***** válasza:
94%
Akkor ne hívd meg őket.
2012. nov. 26. 08:23
 7/34 anonim ***** válasza:
2%

Túldramatizálod a dolgot, és elég idegesítő lehetsz. Azért csak felneveltek gyerekeket, és attól hogy nem steril környezetben nőttek fel még egészségesek. Amúgy meg ha nem ilyen hülyeségen rágódnál ű, tudhatnád, hogy sokkal több baktérium van egy mobiltelefonon vagy a számítógéped billentyűzetén mint a wc kilincsén.

Hacsak nem szívkoszorúér műtétet akarnak elvégezni anyósodék addig nem olyan tragédia a kézmosás..

2012. nov. 26. 08:28
 8/34 A kérdező kommentje:
A párom szülei, ő hívja őket. Én meg csak nem rakom ki őket az utcára. Sajnos a párom számára is természetes, ahogy ők élnek még akkor is, ha ő már ügyel a higiéniára.
2012. nov. 26. 08:29
 9/34 anonim ***** válasza:
4%
Mit vársz el anyóséktól,hányszor, milyen helyzetekben mossanak kezet?
2012. nov. 26. 08:36
 10/34 A kérdező kommentje:

Nem viszem túlzásba a tisztaságot, de azért van egy szint, amiből nem engedek. Egy 3 órás vonatút (ezalat 3-4 wc használat) után én elvárom, hogy szappannal és melegvízzel mossanak kezet. Lehet, hogy én lihegem túl a dolgot, de a mi családunkban ez a szokás. Ők ezzel szemben ecsetelik, hogy milyen koszos volt a wc, majd már mennek is a gyerekhez.

Ők maguk mesélték vidáman, hogy a gyerekek milyen betegesek voltak kicsiként, idézem: "végigfosták a gyerekkorukat". Remek, de én nem lennék erre annyira büszke.

2012. nov. 26. 08:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!