Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összeköltözés anyósomékkal....

Összeköltözés anyósomékkal. Tudnátok ötleteket adni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem a legjobb ötlet, de sajnos nincsen más megoldás. Azzal kapcsolatban várnék ötleteket, tapasztalatokat, hogy miket beszéljünk meg velük előre pl.: konyha használat, közös ház körüli feladatok. Megpróbálom a dolgok nagy részét előre tisztázni, hogy minél gördülékenyebben menjen mindkét családnak az átállás.
2012. júl. 20. 12:05
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

hát én amit legelőre tisztáznék, hogy egymás magánéletébe nincs beleszólás. Pl: ha csukva a szobaajtó, nem nyitogatjuk ki. Kopogunk, másik hálójába nem megyünk, ha mégis, csak kopogás után és engedéllyel. Nem ellenőrizgetjük a másikat. Ha külön vesztek kaját, akkor a másikéhoz nem nyúlunk, csak engedéllyel.

Nálam ezek lennének a legalapabb dolgok, mert ez az ember intim szférája az én szememben, ennyi kell. Fürdőbe nem megyünk kopogás nélkül, ne nyissunk a másikra. Nem éreztetjük, hogy kinek a háza... stb-stb. Nyilván ezt emberi módon meg lehet beszélni. Állapodjatok meg egy összegben, azon senki nem módosíthat. Én ezt próbálnám megbeszélni.

2012. júl. 20. 12:21
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

Közös helyiségek használata, anyagiak-ki mennyivel száll be a rezsibe és mikor adjátok oda, milyen csekkeket fizessetek?

Ételek készítése, vásárlása, hűtő használata.

A többi meg majd jön menetközben.

Mi 6éve élünk anyummal, mert ez tűnt a legjobb megoldásnak. Örülök, hogy most már tudunk lépni és különválunk. Nehéz lesz (még ha jól kijöttök akkor is), sajnos a generációs különbségek hamar ki fognak ütközni. Pl. az idősebbek előbb kelnek-zörögnek, kevésbé vannak tekintettel arra, hogy ti még aludnátok, vagy pihennét. Persze mindenki megértő lesz, meg alkalmazkodtok is, de nehéz, saját tapasztalatból mondom.

2012. júl. 20. 12:22
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
Jól gondold meg!Életem legrosszabb döntése volt anyósomékhoz költözni.Nem egy házba,de közös udvarra.5év alatt sok gondot okozott a banya,intim pillanatokat is tett tönkre.Mindenbe beleszól,okoskodik!Férjem tesójának nyalja a seg...t,mi meg a palimadarak vagyunk,akiket fizikailag és anyagilag is le lehet húzni.
2012. júl. 20. 12:38
 4/8 A kérdező kommentje:

Már ezerszer átbeszéltük a férjemmel a dolgot, de sajnos nincs más megoldás. Anyósomék ketten havi 60000Ft-ból élenek, így eddig is mi fizettük az albérletüket és a rezsi nagy részét. Nem bírjuk így tovább.

Az élelmiszereket tekintve külön lesz minden (külön hűtő és fagyasztó), a főzést is külön intézzük. Az mennyire lenne modortalan, ha megkérném őket, hogy csak a házon kívül cigarettázzanak?

A számlákat ezután is mi fogjuk fizetni, bár remélem ha tudnak beszállnak legalább a macskák költségeibe (oltás, eledel), mert nekünk is vannak és ők is hoznak.

2012. júl. 20. 21:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Hat,nem is tudom.Mi is mar 3 eve anyosomekkal lakunk egy udvaron de kulon van minden!De ritka nap,hogy ne legyen valami vita!Az egesz toletek fugg,hogy milyennek anyosodek,es ti is!Sok sikert!
2012. júl. 21. 22:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Én az anyósommal semmilyen körülmények között, soha nem költöznék össze.
2012. júl. 23. 19:03
 7/8 anonim válasza:
NE TEDD!!!
2012. júl. 24. 07:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Nos, hogy sikerült az összeköltözés?
2012. aug. 24. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!