Összeköltözés anyósomékkal. Tudnátok ötleteket adni?
hát én amit legelőre tisztáznék, hogy egymás magánéletébe nincs beleszólás. Pl: ha csukva a szobaajtó, nem nyitogatjuk ki. Kopogunk, másik hálójába nem megyünk, ha mégis, csak kopogás után és engedéllyel. Nem ellenőrizgetjük a másikat. Ha külön vesztek kaját, akkor a másikéhoz nem nyúlunk, csak engedéllyel.
Nálam ezek lennének a legalapabb dolgok, mert ez az ember intim szférája az én szememben, ennyi kell. Fürdőbe nem megyünk kopogás nélkül, ne nyissunk a másikra. Nem éreztetjük, hogy kinek a háza... stb-stb. Nyilván ezt emberi módon meg lehet beszélni. Állapodjatok meg egy összegben, azon senki nem módosíthat. Én ezt próbálnám megbeszélni.
Közös helyiségek használata, anyagiak-ki mennyivel száll be a rezsibe és mikor adjátok oda, milyen csekkeket fizessetek?
Ételek készítése, vásárlása, hűtő használata.
A többi meg majd jön menetközben.
Mi 6éve élünk anyummal, mert ez tűnt a legjobb megoldásnak. Örülök, hogy most már tudunk lépni és különválunk. Nehéz lesz (még ha jól kijöttök akkor is), sajnos a generációs különbségek hamar ki fognak ütközni. Pl. az idősebbek előbb kelnek-zörögnek, kevésbé vannak tekintettel arra, hogy ti még aludnátok, vagy pihennét. Persze mindenki megértő lesz, meg alkalmazkodtok is, de nehéz, saját tapasztalatból mondom.
Már ezerszer átbeszéltük a férjemmel a dolgot, de sajnos nincs más megoldás. Anyósomék ketten havi 60000Ft-ból élenek, így eddig is mi fizettük az albérletüket és a rezsi nagy részét. Nem bírjuk így tovább.
Az élelmiszereket tekintve külön lesz minden (külön hűtő és fagyasztó), a főzést is külön intézzük. Az mennyire lenne modortalan, ha megkérném őket, hogy csak a házon kívül cigarettázzanak?
A számlákat ezután is mi fogjuk fizetni, bár remélem ha tudnak beszállnak legalább a macskák költségeibe (oltás, eledel), mert nekünk is vannak és ők is hoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!