Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Komoly kapcsolatban élők! Ti...

Komoly kapcsolatban élők! Ti soha nem vagyok féltékenyek a párotokra?

Figyelt kérdés
Annyi kérdést olvasok itt ezzel kapcsolatban, és általában az jön le, hogy az emberek többsége nem féltékeny, lehet a párjának sok ellenkező nemű barátja, elmehet haverokkal nélküle bulizni rendszeresen, és ezzel semmi probléma. Ha más nők rámásznak az sem baj, mert hát ugye őt szereti, mert vele van. Ezzel szemben az életben az ismerőseim között nem ez a jellemző hozzáállás (nem csak egy szűk baráti körben, hanem tágabb ismerősök között is). Itt csak mindenki azt mondja, ami jó lenne, ha úgy enne, de valójában ők sem így élnek?
2012. nov. 22. 11:18
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%

Váá, tipikusan olyan kérdés, ami után durva lepontozás jár minden válaszra. Nem baj, én mindenkit felpontoztam. =)

Szerintem is itt sokan megszépítik a válaszokat, szeretnek kioktatni.

Nekem volt olyan kapcsolatom, ahol féltékeny voltam, éreztem, hogy baj van, és hát be is jött...de nem az ellenkező nemű haverjcsajok miatt.

Mostani párom meg egy személyben erkölcs-és tisztaságrendészet (viccen kívül).

Nála már kicsi füllentés is szabdalós horrornak számít.

De soha nem lehet tudni, tehát igen, "egészséges fétlékenység" van bennem is. De nem olvasnám el a leveleit, vagy az üzeneteit, nem kezdek el őrjöngeni, ha ránéz egy másik nőre.

2012. nov. 22. 12:18
 22/46 anonim ***** válasza:
100%

"Mindkét érzelemnek köze van valaminek az elvesztéséhez...mindkettő egy fajta félelem, kinél erősebb, kinél gyengébb..."

Na jó, kábé ennyi a közös vonásuk. Sokféle félelem létezik még ezeken kívül is.

"a különbség annyi, hogy más az indíttatás!"

Ez viszont pont a lényeg, és ebben mindenképpen más a két érzelem. Erről beszéltem én is.

2012. nov. 22. 12:19
 23/46 anonim ***** válasza:
87%
Nálam a féltékenység és a bizalom más tészta. Megbízom a páromban, tudom, nem csalna meg, de azért nem tudnám érzelmileg teljesen semlegesen végignézni, ha valaki megpróbálna vele flörtölni még akkor sem, ha tudom, hogy visszautasítaná. Ennyi féltékenység van bennem, de nem befolyásolja a bizalmat.
2012. nov. 22. 12:19
 24/46 anonim ***** válasza:

# 18

Ott a pont!:)

2012. nov. 22. 12:20
 25/46 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem egészéges féltékenység kell,mi pl nem járunk el egymás nélkül bulizni,mondjuk alapjáraton sem vagyunk nagy partyarcok..de ha a havereivel szeretne elmenni sörözni,vagy pizzázni akkor szivesen elengedem,nem mondom,h nem járnak a fejemben rossz gondoloatok,azzal kapcsolatban ,h vajon mit csinálhat,de ismerem annyira,h elmondaná, ha valami más történne, és fordítva is így vagyunk...szóval szerintem ember és kapcsolatfüggő,h ki mennyire tombolta ki magát,mennyire bízik meg a mádikban és mennyire féltékeny...
2012. nov. 22. 12:23
 26/46 anonim ***** válasza:
59%
Nem ismerős az a szó, hogy szerelem féltés? Nyílván a alkotmányos jogban is rosszul fogalmazták meg a dolgokat...
2012. nov. 22. 12:26
 27/46 anonim ***** válasza:
100%
Az viszont igaz, h nekem is csak olyan férfi ismerőseim vannak akiket ő is ismer, akárcsak látásból is és fordítva,nem szívesen örülnék neki,ha valami idegen csajjal nagy barátságot kötne....
2012. nov. 22. 12:26
 28/46 A kérdező kommentje:
Jó sok válasz jött :) Úgy látom itt most szinte mindenki leírta az igazat, épp az ellenkezője történt, mint amiről feltettem a kérdést. Ennek örülök, nagyon sok válaszolóval egyet is értek. Valaki írta az üzenetek elolvasását, én most nem erre gondoltam, hanem amire a legtöbben, hogy a kérdésben írt dolgok azért valahol rosszul esnek a legtöbb embernek, és nem tudja semlegesen kezelni :)
2012. nov. 22. 12:29
 29/46 anonim ***** válasza:
59%

Azért, mert ott van az a szó, hogy féltés?

Az anyagi értékeidet is félted, hogy el ne lopják, még sincs semmi köze a féltékenységhez.

2012. nov. 22. 12:30
 30/46 anonim ***** válasza:
61%

Hogy lehet egészséges a féltékenység? Akárhonnan nézem, ez egy negatív érzelem. Olyat még sosem hallottam, hogy "van bennem egy egészséges düh/lenézés/keserűség".

Ha már ennyire dobáljuk a megállapításokat, én is megállapítom, hogy az önbizalomhiányos ember mondja csak a féltékenységre, hogy egészséges.

2012. nov. 22. 12:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!