Komoly kapcsolatban élők! Ti soha nem vagyok féltékenyek a párotokra?
Váá, tipikusan olyan kérdés, ami után durva lepontozás jár minden válaszra. Nem baj, én mindenkit felpontoztam. =)
Szerintem is itt sokan megszépítik a válaszokat, szeretnek kioktatni.
Nekem volt olyan kapcsolatom, ahol féltékeny voltam, éreztem, hogy baj van, és hát be is jött...de nem az ellenkező nemű haverjcsajok miatt.
Mostani párom meg egy személyben erkölcs-és tisztaságrendészet (viccen kívül).
Nála már kicsi füllentés is szabdalós horrornak számít.
De soha nem lehet tudni, tehát igen, "egészséges fétlékenység" van bennem is. De nem olvasnám el a leveleit, vagy az üzeneteit, nem kezdek el őrjöngeni, ha ránéz egy másik nőre.
"Mindkét érzelemnek köze van valaminek az elvesztéséhez...mindkettő egy fajta félelem, kinél erősebb, kinél gyengébb..."
Na jó, kábé ennyi a közös vonásuk. Sokféle félelem létezik még ezeken kívül is.
"a különbség annyi, hogy más az indíttatás!"
Ez viszont pont a lényeg, és ebben mindenképpen más a két érzelem. Erről beszéltem én is.
Azért, mert ott van az a szó, hogy féltés?
Az anyagi értékeidet is félted, hogy el ne lopják, még sincs semmi köze a féltékenységhez.
Hogy lehet egészséges a féltékenység? Akárhonnan nézem, ez egy negatív érzelem. Olyat még sosem hallottam, hogy "van bennem egy egészséges düh/lenézés/keserűség".
Ha már ennyire dobáljuk a megállapításokat, én is megállapítom, hogy az önbizalomhiányos ember mondja csak a féltékenységre, hogy egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!