Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy nő terhes lesz védekezé...

Ha egy nő terhes lesz védekezés mellett, miért van felháborodva hogy a férfi nem akarja a gyereket?

Figyelt kérdés

Hiszen azért védekeznek, nem?

Most 2 ismerősömmel is ez a helyzet, mind a ketten tényként közölték hogy a baba marad és a pasi csinál amit akar, nincs joga beleszólni a döntésbe. Az egyiküket már elhagyta a párja, a másikat is valószínűleg el fogja. Persze ők vannak felháborodva. De miért?

2012. nov. 20. 13:30
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
80%

Látom ennek a vitának semmi értelme. Az a nő aki meg annyira akar gyereket, hogy a pár hetes/hónapos kapcsolatából becsúszott babát is megtartja minden áron és belekényszeríti az férfit az apaságba, az meg utána ne járkáljon bíróságra gyerektartásért.

Énnek olyan szaga van, hogy megcsináltad a gyereket, fizess, minden kötelességedet tartsd be, de jogaid nincsenek.

Tudom, hogy le leszek pontozva, de ez a véleményem.

2012. nov. 20. 14:32
 32/56 anonim ***** válasza:
20%
És ha a nő gyilkosságnak tartja az abortuszt? Vagy eleve retteg a műtéttől? Szerintem ilyenkor pl. teljesen érthető, hogy a párhónapos kapcsolatban fogant gyermeket is megtartja, mert nem akarja megöletni... Az a gyerek az övék, akkor is, ha nem a legjobbkor jön.
2012. nov. 20. 14:39
 33/56 anonim ***** válasza:
75%

ha régóta együtt vannak és becsúszik a baba,akkor megértem hogy fel vannak a nők háborodva.évekig bízol valakiben aztán a sz..ban otthagy?érdekes

de ha egy rövid kapcsolat alatt történik megértem ha a pasi is kibukik.de akkor se gerinces dolog csak úgy továbbállni.igazából ilyenkor mindenkinek sz..,könnyű kijelenteni hogy vetesse el az ember,de átélni nem ugyanaz.

2012. nov. 20. 14:40
 34/56 anonim ***** válasza:
47%

Igen, az a normális, ha egy pár még az első szex előtt átbeszél mindent.

Mi is így tettünk. Elmondtam, hogy még nem akarok gyereket, de abortuszra képtelen lennék. A párom ezt elfogadta. Ha ennek ellenére elmenekülne a felelősség elől, ha beütne a baj, joggal lennék felháborodva.

(Ha nem fogadta volna el az álláspontom és ragaszkodott volna hozzá, hogy "márpedig abban az esetben abortusz", nem kezdtem volna kapcsolatot vele).

Rákényszeríteni valakit az apaságra?

Na, ne vicceljünk már!

Ha egy férfi semmi esetre se akar gyereket, akkor ne adja ki a kezéből a védekezést!

Menjen a lehető legbiztosabbra.

Köttesse el magát, vagy kombinálja a védekezési lehetőségeket (pl. gumi mellé megszakítás is).

De emellett legyen tisztában azzal is, hogy csak önmegtartóztatás nyújt 100 %-os védelmet.

A nő meg azzal, hogy az ilyen pasi fix, hogy lelép.

2012. nov. 20. 15:50
 35/56 anonim ***** válasza:
75%
Kedves 34-es. Azért nem vennék rá mérget, hogy a mai világban kb. 2 hónap ismeretség után jön a szex. Lány odaáll pasi elé, hogy Ő így gondolja a becsúszott gyerekkel kapcsolatos dolgokat. A fiú mondjuk egyetért persze. Jön a szex, 2 hónap múlva ott a véletlen gyerek (itt kb 4 hónapja ismerik egymást, tegyük fel 17-20 év közöttiek) na nehogy már azt mondjátok, hogy nincs esély bőven arra, hogy lelép a pasi! Hiába beszélték meg... azért más róla beszélni és más szembesülni a rideg valósággal! És tulajdonképpen még meg sem tudom vetni, pedig lányom van! Tehát nem olyan egyszerű ez a kérdés. Igenis úgy kell a pasi nélkül dönteni a gyerekről, ha számol azzal minden nő, hogy egyedül is képes felnevelni!
2012. nov. 20. 17:04
 36/56 anonim ***** válasza:
48%

Én már a legelején megmondtam a páromnak, hogy ha terhes leszek, gyereket fogok szülni. Ebbe nem lenne beleszólása, és a felháborodása se lenne jogos, hiszen én előre szóltam neki, abba lehetett volna velem hagyni a szexet. Abba már lenne beleszólása, hogy ő részt akar-e venni a gyerek életében, vagy nem, de ha kell, én egyedül is vállalom.

(Félreértés ne essék, ugyan részemről teljes az abortusz-ellenesség, de senkit nem ítélek el, ha megteszi. Részben, mert az ő élete, részben, mert el tudok képzelni olyan körülményeket, amik indokolhatják ezt a döntést.)

Mindezzel azt szeretném mondani, hogy az ilyen dogokat jó előre letisztázni, vagy legalább megismerni a másik véleményét, hogy ne érjen váratlanul a másik reakciója, vagy hogy ha az ember megrögzötten abortusz-ellenes, akkor ne maradjon együtt azzal, aki szerint ez csak egy a többi védekezési mód közül. (Tudom, szélsőséges példa, de van ilyen is.)

2012. nov. 20. 21:11
 37/56 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk is ez volt. Mikor összejöttem a barátommal még 16 voltam, fél év múlva elkezdtem fogamzásgátlót használni, másik fél év múlva terhes lettem. Számunkra egyértelmű volt akkor az abortusz. Azóta is együtt vagyunk, és szerencsére azóta nem volt ilyen "baleset". Már eltelt 5 év, együtt élünk, de egyelőre a tanulás és a munka miatt még mindig nem vállalnánk gyereket. Ha bármelyikünk úgy érzi majd, hogy jöhet a baba, akkor azt megbeszéljük a másikkal. Ha mindketten benne vagyunk, akkor jöhet. Ha csak az egyikünk, akkor vár a másikra. Mi mindent megbeszélünk a kapcsolatunkban. Szerintem az általad említett pároknál a kommunikáció hiánya vezetett a kialakult helyzethez. Ugyanis ha egyszer is szóba került volna, hogy "na és mi lesz, ha becsúszik a gyerek", és a férfi kijelenti, hogy ő nem tart rá igényt (bármilyen csúnyán is hangzik), akkor a nő onnantól kezdve ezzel tud számolni, és nem érheti meglepetés. Felháborodni persze felháborodhat, csak felesleges.
2012. nov. 20. 22:31
 38/56 anonim ***** válasza:
59%

#26 (#15, stb) "Csak azt nem tudom, hogy ezek a férfiak ha például balesetet szenvednének/lebetegednének/szükségük lenne a másikra, mit szólnának, ha az fogná magát és mert neki nem kényelmes a dolog,lelépne. Persze még fel is lenne háborodva, hogy mit képzel ez, majd én (a párja) ápolom?"

Nézd, én férfiként természetesnek veszem, hogy "például balesetet szenvednének/lebetegednének/szükségük lenne a másikra", akkor a párom mellettem lenne, ahogy evidens, hogy fordított esetben én is a PÁROM mellett lennék jóban és rosszban, hisz a párkapcsolattal EZT vállaltam.

Nem tudom, érted-e, úgyhogy biztonság okáért leírom mégegyszer: a PÁROMAT vállaltam, a párom engem, MI EGYMÁST. Lehet persze bővíteni a kört, de csak közös megegyezéssel.

2012. nov. 20. 23:43
 39/56 anonim ***** válasza:
27%

"de csak közös megegyezéssel"

Én pedig úgy vélem, hogy azzal, hogy két ember szexszel, ez a közös megegyezés létrejön.

Miért?

Mert egyedül az önmegtartóztatás jelent 100%-os védekezést.

Ha valamelyik félnek megingathatatlan véleménye van a témáról, ne éljen nemi életet.

Vagy pedig, ha megtörténik a baj, ne mutogasson ujjal a másikra, miszerint:

"-De nem ezt ígérted! Hogy mertél teherbe esni! Elárultál!"

"-Már bocs, de te is ott voltál! Egyedül nem ment volna!"

Aki nem tudja vállalni a "hibaszázalékot", az ne menjen bele, vagy legalább tegyen meg mindent ellene.

2012. nov. 20. 23:54
 40/56 anonim ***** válasza:
64%

#39, nézd, közös megegyezés valóban létrejön, csak kérdés, hogy mire? Szerintem a szexre, és itt a pont.

"vállalni a hibaszázalékot" - nézd, a hibaszázalékot az ember kénytelen-kelletlen vállalni kénytelen, ez nem döntés kérdése, kívánságra nem szoktak eltűnni a terhességek... azzal ugye két dolgot lehet csinálni, két módon lehet a hibaszázalékot vállalni, vagy úgy, hogy megszakíttatja az illető, vagy úgy, hogy kihordja és megszüli. Itt a kérdés nem a vállalás/nem vállalás, hanem a vállalás módja.

2012. nov. 21. 00:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!