Ha egy nő terhes lesz védekezés mellett, miért van felháborodva hogy a férfi nem akarja a gyereket?
Hiszen azért védekeznek, nem?
Most 2 ismerősömmel is ez a helyzet, mind a ketten tényként közölték hogy a baba marad és a pasi csinál amit akar, nincs joga beleszólni a döntésbe. Az egyiküket már elhagyta a párja, a másikat is valószínűleg el fogja. Persze ők vannak felháborodva. De miért?
Én is értem a nőt is.
Inkább azzal van bajom, hogy meg sem akarják beszélni, hanem meghoznak egy döntést amit a pasinak el kell fogadnia.
Szerintem felnőtt emberek vagyunk, úgy kéne indítani minden kapcsolatban a szexkapcsolatot, hogy ezeket az eshetőségeket megbeszéljük. Nem kell úgy tenni, mintha ez ne fordulhatna elő velünk is, sajnos a védekezésbe csúszhat hiba. Jobb az elején tisztázni, mi történik, ha... És akkor sem a pasit nem éri meglepetés, hogy a nő nem akar abortuszt, sem a nőt, hogy a pasi meglép azonnal.
Az más kérdés, hogy előre lehet bármit mondani, de mint írtam, abból indulok ki, hogy felnőttek felnőttként viselkednek és meg tudnak egy ilyet beszélni őszintén.
Először is semelyik módszer nem nyújt 100 %-os védelmet a nem kívánt terhességgel szemben, tehát a férfiak kicsit szálljanak magukba, hogy rögtön a nőt hibáztatják... én lettem úgy terhes, hogy a páromnak papírja volt arról, hogy meddő, soha nem lehet gyereke!
Másodszor, hogy miért nem veteti el? Több oka is lehet:
- esetleg a kora miatt már ideje lenne szülni, fél, hogy nagyon is ketyeg a biológiai órája.
- tart attól, hogy egy abortusz után nem lehet majd gyereke, meddővé válik.
- neveltetése (abortusz=gyilkolás)
De az nagyon fontos, hogy ezeket az okokat úgy mérlegelje, hogy ha a férfi nem akarja a gyereket, akkor dönthet a baba megtartása mellett egyedül, de nincs joga gyerektartást kérni és látogatásért csesztetni a férfit.
Az a nő meg hülye, aki azt hiszi gyerekkel meg lehet fogni egy férfit, viszont mondom főleg az első két oknál maximálisan elfogadom, hogy kizárólag egyedül hozza meg a döntést!
Nem akarok bunkó lenni, de ezek a nők azok, akik később kiírogatják ide, hogy nem fizet eleget a párom, meg kell még asszonytartás is, meg ő is megcsinálta a gyereket nem csak én stb.
Persze az, hogy lehetőséget sem adtak a férfinak arra, hogy eldöntse szeretne apa lenni, arról mélyen hallgatnak.
Oké, megértem, nem mindenki vállalná be az abortuszt, de mondjuk egy pár hónapos kapcsolat után ne várja el senki szerintem, hogy a férfi majd örömtáncot lejt és nem menekül el sikítva, ha belekényszerítik az apaságba.
Előtte meg kell beszélni, és ha valaki nem akar abortuszt, nem kell olyannal lefeküdni, aki ezt megoldásnak tartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!