Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy nő terhes lesz védekezé...

Ha egy nő terhes lesz védekezés mellett, miért van felháborodva hogy a férfi nem akarja a gyereket?

Figyelt kérdés

Hiszen azért védekeznek, nem?

Most 2 ismerősömmel is ez a helyzet, mind a ketten tényként közölték hogy a baba marad és a pasi csinál amit akar, nincs joga beleszólni a döntésbe. Az egyiküket már elhagyta a párja, a másikat is valószínűleg el fogja. Persze ők vannak felháborodva. De miért?

2012. nov. 20. 13:30
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
93%
Én mindkét felet meg tudom érteni. A nő részéről azt, hogy ha már becsúszott, akkor nem akarja elvetetni, mert egy kis élet növekszik benne. És azt gondolja, hogy ha már együtt van valakivel, az azért van vele, mert vele is szeretne élni, tervezni a jövőt stb. A férfi részéről pedig megértem, hogy az elején tisztázták a dolgokat, mégis hirtelen egy ilyen nagy dolog elé lett állítva választási lehetőség nélkül. Én úgy gondolom, hogy egy jól működő kapcsolatban egy olyan dolgot is meg lehet beszélni, amit nem vártak. Ha nem sikerül megoldaniuk, akkor alapvetően nem egyeztek a terveik a jövőre nézve.
2012. nov. 20. 13:39
 12/56 anonim ***** válasza:
81%
Igen. Ezért megérthető mindkét fél. Az egyik oldalon ott az abortusz, ami a nő csonkolása, hatalmas lelki-testi trauma, egy élet elvétele stb. Viszont a másik oldalon meg rászakad a férfire egy emberért való anyagi meg mindenféle felelősség és teher legalább 18 évig. Így is-úgy is szär helyzet.
2012. nov. 20. 13:39
 13/56 A kérdező kommentje:

Én is értem a nőt is.

Inkább azzal van bajom, hogy meg sem akarják beszélni, hanem meghoznak egy döntést amit a pasinak el kell fogadnia.

2012. nov. 20. 13:41
 14/56 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem felnőtt emberek vagyunk, úgy kéne indítani minden kapcsolatban a szexkapcsolatot, hogy ezeket az eshetőségeket megbeszéljük. Nem kell úgy tenni, mintha ez ne fordulhatna elő velünk is, sajnos a védekezésbe csúszhat hiba. Jobb az elején tisztázni, mi történik, ha... És akkor sem a pasit nem éri meglepetés, hogy a nő nem akar abortuszt, sem a nőt, hogy a pasi meglép azonnal.

Az más kérdés, hogy előre lehet bármit mondani, de mint írtam, abból indulok ki, hogy felnőttek felnőttként viselkednek és meg tudnak egy ilyet beszélni őszintén.

2012. nov. 20. 13:46
 15/56 anonim ***** válasza:
31%
Ha választanom kéne, hogy a gyerekem vagy a férjem, ráadásul ez elé a döntés elé a férjem állítana, a gyereket választanám.
2012. nov. 20. 13:47
 16/56 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez egy olyan dolog, amit nem akkor kéne megbeszélni, amikor már megvan a "baj", hanem már az első szex előtt, hiszen 100%-os biztonság nincs, és egy alkalomból is lehet gyerek. Ha akkor nem egyeznek az álláspontok, van idő kompromisszumos megoldást keresni (amennyire ilyen helyzetben lehet), vagy inkább bele se kezdeni az egészbe. Ha élesben az egyik fél megváltoztatja a véleményét (bepánikol, közbeszólnak a hormonok, stb.), az persze más kérdés, de alapvetően lennie kellene egy vésztervnek, amihez mindkét félnek tartania illene magát. Szerintem.
2012. nov. 20. 13:47
 17/56 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteget lehet hallani, hogy védekezés mellett lett terhes. Nagyon sokat ismerek Én is. De olyat is nem egyet, akik megvallották, hogy annak idején nem véletlenül lett éppen terhes. Éppen a napokban mondta el egyik kolléganőm, hogyan is fogant a lánya, akit ma már imád az apja is, de akkor amikor kiderült a terhessége, elhagyott a párja. Biztosan vannak olyanok is akik gondos védekezés mellett lesznek terhesek, de nem ennyien, ahányan azt állítják. Én, ha férfi lennék, és nem akarnék még véletlen sem gyereket, akkor tennék is ellene, inkább több módszert is alkalmaznék egyszerre.
2012. nov. 20. 13:49
 18/56 anonim ***** válasza:
72%

Először is semelyik módszer nem nyújt 100 %-os védelmet a nem kívánt terhességgel szemben, tehát a férfiak kicsit szálljanak magukba, hogy rögtön a nőt hibáztatják... én lettem úgy terhes, hogy a páromnak papírja volt arról, hogy meddő, soha nem lehet gyereke!

Másodszor, hogy miért nem veteti el? Több oka is lehet:

- esetleg a kora miatt már ideje lenne szülni, fél, hogy nagyon is ketyeg a biológiai órája.

- tart attól, hogy egy abortusz után nem lehet majd gyereke, meddővé válik.

- neveltetése (abortusz=gyilkolás)

De az nagyon fontos, hogy ezeket az okokat úgy mérlegelje, hogy ha a férfi nem akarja a gyereket, akkor dönthet a baba megtartása mellett egyedül, de nincs joga gyerektartást kérni és látogatásért csesztetni a férfit.

Az a nő meg hülye, aki azt hiszi gyerekkel meg lehet fogni egy férfit, viszont mondom főleg az első két oknál maximálisan elfogadom, hogy kizárólag egyedül hozza meg a döntést!

2012. nov. 20. 13:54
 19/56 anonim ***** válasza:
70%

Nem akarok bunkó lenni, de ezek a nők azok, akik később kiírogatják ide, hogy nem fizet eleget a párom, meg kell még asszonytartás is, meg ő is megcsinálta a gyereket nem csak én stb.

Persze az, hogy lehetőséget sem adtak a férfinak arra, hogy eldöntse szeretne apa lenni, arról mélyen hallgatnak.

Oké, megértem, nem mindenki vállalná be az abortuszt, de mondjuk egy pár hónapos kapcsolat után ne várja el senki szerintem, hogy a férfi majd örömtáncot lejt és nem menekül el sikítva, ha belekényszerítik az apaságba.

Előtte meg kell beszélni, és ha valaki nem akar abortuszt, nem kell olyannal lefeküdni, aki ezt megoldásnak tartja.

2012. nov. 20. 13:54
 20/56 anonim ***** válasza:
46%
15. vagyok. Látom,lepontoztatok. Szóval az a normális viselkedés, hogy ha a pasi lelép ilyen helyzetben. Ha a nő védekezett, neki is új a helyzet, ilyenkor lenne leginkább szüksége a másikra.
2012. nov. 20. 13:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!