Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek kész vagyunk a...

Szerintetek kész vagyunk a babára?

Figyelt kérdés

Mindig ugy gondoltam hogy nem lehet rá felkészülni,.Már több mint 1 éve próbálkozunk a babával és nem jön össze.

Sokszor eszembe jut hogy lehet nem is kell még nekünk gyerek azért nem jön össze.

Sokszor csalódok a páromban, mert nagyon feledékeny, megkérem valamire és elfelejti, vagy nem zárja be az ajtót de azt mondja igen, reggel meg mikor megyek dolgozni nyitva van.

Ez csak a mai két meglepetés volt igy reggel, de sokszor van olyan helyzet mikor ugy érzem ő még nem nőtt fel a feladathoz, félek ha összejön a gyerek magamra maradok vele, nem fog segíteni inkább leül a ki*szott számítógép elé. 25 évesek vagyunk,házasok, szeretem imádom, de valamiért egyre kevésbé viselem el az ilyen nemtörődömségeit..

Én vagyok a hülye?Rosszul csinálom??Nem tudom mit tegyek, segítenétek?Köszi.

2012. nov. 20. 12:04
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

Féltem a kapcsolatunkat, az a legnagyobb probléma, nem akarom hogy megromoljon, akár ilyenekért, akár azért mert nem jön össze a baba..Ami viszont eléggé rányomja a bélyegét a mindennapokra, főleg hogy uton utszélen megállítanak az ismerősők, hogy mikor jön már a gyerek.Mi mindig is fiatalon szerettünk volna családot alapítani, nem kapkodunk.

Lehet hogy ez a rossz idő van rám ilyen borulátó hatással..

Mi is szoktunk kb havonta megbeszélni dolgokat, hogy mit kéne másképp, mert ez igy nem lesz jó. Mindent meg tudunk beszélni, és ezekről is beszéltünk már, de sokszor annyira naiv és optimista hogy az már fáj. Én meg mindig mindenben a rosszat látom....két nemnormális...

2012. nov. 20. 13:43
 22/35 A kérdező kommentje:
Anyagilag..hát..türhető..Nem vagyunk gazdagok, minimálbér körül keresünk, saját házra gyüjtünk, de lehet áldozni kéne erre..Én már akartam menni, meglepetés lett volna neki de a munkahelye miatt nem tudtunk elmenni, egy ilyen bortúrára, romániába., De lehet azt kéne..Nyáron voltunk és az olyan jó volt, tényleg elkéne menni..Csak nehéz lesz összeegyeztetni a munkájával, mert sokszor a hétvégén is dolgoznia kell..néha moziba is megyünk..Kicsit begyepesedtünk.....
2012. nov. 20. 13:50
 23/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ,Ugyérzem most, hogy nem járunk mi rossz úton a szép és tartós házassághoz, csak kicsit nyugisabbnak kell lennem....

Nehéz ez az élet dolog meg minden.:) Soha nem gondoltam volna hogy ennyi energiát vesz el az embertől és a kapcsolattol a mindennapok fáradalma.

HA most sem jön össze a baba lehet kicsit félre kéne tennünk, és egymásra koncentrálni jobban..A lehető legjobbat szeretném a leendő családunknak és ha ahhoz az kell hogy kicsit lenyugodjunk valahogy akkor arra fogok törekedni.

2012. nov. 20. 14:02
 24/35 Bence_ ***** válasza:

Ha te béred kiesik akkor meg tudtok élni?

Mindenkinek más a fontos, mások a lehetőségek de egy gyerekre havonta 30 és fölfelé biztosan elmegy. Aki ennél kevesebből meg tudja oldani az örüljön a tehetségének.

Egy gyerek egy újabb személy a kapcsolatotokban, újabb változó az egyenletben. Gyerek annyi energiát visz el a kapcsolatból amennyit el tud. Ha most nincs egymásra energiátok akkor gyerek mellett lesz?

2012. nov. 20. 14:17
 25/35 Bence_ ***** válasza:

Utolsó válaszodra utalva. Sokkal jobban jártok ha most rendbe szeditek magatokat. Utána tudtok boldogan élni.

Gyerek mellett is meg lehet tanulni,de nehéz.

Kicsit olyan, hogy mikor könnyebb kijárni egy iskolát. Iskolás korban amikor "csak" avval kell foglalkozni, vagy felnőtt fejjel munka mellett?

2012. nov. 20. 14:19
 26/35 A kérdező kommentje:

Igen megtudnánk élni.De nem ez a lényeg most.

Igen értem mire gondolsz.

2012. nov. 20. 15:01
 27/35 anonim ***** válasza:

ha mindketten a minimálbéres munkát tudtok csak vállalni, akkor tanuljatok, pont addig amíg nem lesz baba, hogy jobb fizetésetek legyen, mire megérkezik.

30 éves korodig bőven várhatsz a gyerekvállalással, mert igenis fel kell készülni rá nagyon.

én is 25 éves vagyok, de egyelőre még nem tervezünk ilyesmit. informálódok, nézelődök a világban, hogy mit és hogyan kéne csinálni majd, ha eljön az ideje.

nem attól lesztek jó szülők, ha fiatalon vállaltok gyereket, hanem ha felkészültök rá érzelmileg és anyagilag is.

2012. nov. 22. 09:55
 28/35 A kérdező kommentje:

Mondom nem az anyagi része a lényeg most, nem akartam irni de a megtakarításaink(2 fundamenta) és a tandíjam levonása után maradd a minimálbér körüli összeg. Nem akarok pontosítani, de a megtakarításra szánt összeggel nem szoktam soha számolni.

Emellett van még félretéve pénzünk,de mondom nem ez a lényege a feltett kérdésemnek.

Tanulni- jelenleg munka mellett tanulok, még egy szakmát(3), és majd fősulira is akarok menni.

A páromnak két szakmája van, ö sem nagyon szeretne mást tanulni.

De nem ez volt a lényeg.

És tudom hogy nem attól leszünk jó szülők hogy fiatalon vállaljuk be és nem emiatt szeretnénk.

Hanem mert már rég 15-éves korunk óta mindketten ugy gondoltuk hogy hamar szeretnénk családot alapítani.Nekem a 30 már sok akkor bár ahogy igy haladunk lehet elhúzodik az első.3 gyereket szeretnénk, Ha nem jön össze szivesen lennénk nevelő szülök.

De nem ez volt a kérdés.

Nem voltunk sohasem gazdagok, sőt, volt olyan hogy anyáéknak kikapcsolták az áramot mert nem tudtuk fizetni,. falun nőttem fel, megtanultam spórolni.

Tudom mit hogyan oldjak meg, ezért nem lényeg most az anyagi része.

De ma az anyagias világ mi mást várhattam volna minthogy ez az első gondolata mindenkinek,Pénzed van e?-

2012. nov. 22. 13:02
 29/35 Bence_ ***** válasza:

Félre érted. Nem a zsebedben akartunk turkálni.

Már írtam, a gyerek ki mennyire hagyja de zilálja a kapcsolatot.

Ahhoz, hogy eltudjatok menni piheni pénz kell.

Pelenka, tápszer ez az ez mind pénzbe kerül. Energiába. De pl a pelenkát meg a tápszert nem tudod mással helyettesíteni.

Ezeket azért írjuk mert ez minden gyereknél előkerül, ti sem lesztek kivételek. Felkészítésnek szántam, szántuk.

Mivel párod is szeretne gyereket ezért szerintem fog vele foglalkozni.

Ha tudtok a vizsgálatokra is menjen. Így már a gyerek születésekor kötődni fog hozzá.

Akkor vállald a gyereket ha egyedül is szeretnéd.

2012. nov. 22. 13:14
 30/35 anonim ***** válasza:

Olyan bizonytalan vagyok, vagy mégsem?

Fogalmad sincs, mikor akarsz gyereket, szerinted kész vagy rá?

Akkor lesz kész a babára, ha késznek érzed magad, ezt más nem tudja eldönteni. Amíg fel kell tenned magadnak ezt a kérdést, addig nem vagy kész, bizonytalan vagy. Miért vagy bizonytalan?

Mindenki a pénzzel jön, miért, te nem azért vagy bizonytalan? Tanulás, munka, stb, ezeket nem a többletjövedelem miatt csinálja az ember? Ha végtelen pénzforrással rendelkeznétek, gondolkodnál 1 másodpercig is, hogy akarsz e gyereket? Nem, mert akkor nem érdekel, mennyit van gép előtt, mennyit segít, mit felejt el, mert megoldod máshogy. Na ezen gondolkozz el.

2012. nov. 22. 13:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!