Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek kész vagyunk a...

Szerintetek kész vagyunk a babára?

Figyelt kérdés

Mindig ugy gondoltam hogy nem lehet rá felkészülni,.Már több mint 1 éve próbálkozunk a babával és nem jön össze.

Sokszor eszembe jut hogy lehet nem is kell még nekünk gyerek azért nem jön össze.

Sokszor csalódok a páromban, mert nagyon feledékeny, megkérem valamire és elfelejti, vagy nem zárja be az ajtót de azt mondja igen, reggel meg mikor megyek dolgozni nyitva van.

Ez csak a mai két meglepetés volt igy reggel, de sokszor van olyan helyzet mikor ugy érzem ő még nem nőtt fel a feladathoz, félek ha összejön a gyerek magamra maradok vele, nem fog segíteni inkább leül a ki*szott számítógép elé. 25 évesek vagyunk,házasok, szeretem imádom, de valamiért egyre kevésbé viselem el az ilyen nemtörődömségeit..

Én vagyok a hülye?Rosszul csinálom??Nem tudom mit tegyek, segítenétek?Köszi.

2012. nov. 20. 12:04
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

igen én is gondoltam rá hogy na kimegyek ismét leellenőrizni az ajtót, de kétélü mert akkor meg megsértődik hogy nem bízok benne..Hülyeség tudom, és meg kellett volna néznem. Megsztoktam amugy.

Tényleg szeretem imádom, még ezeket is elnézem neki és ezekkel együtt szeretem, csak most valahogy tényleg kibuktam, máskor nevetek, hogy nem is te lennél ha nem igy csinálod ahogy..

Ezt nem értem, hogy mért van olyan mikor semmi gond nincs ha ugy viselkedik ahogy, máskor meg nagyon felhúz.

2012. nov. 20. 12:20
 12/35 A kérdező kommentje:

amugy 5 éve vagyunk együtt, nemrég esküdtünk.

Igen mikor nem válaszol, elmélyül valamiben, aztán annyira nehezen esik ki belöle hogy percket gondolkoz mire válaszol,

Viszont azt nem próbáltam még hogy ilyenkor előbb megérintem és ugy beszélek, ez jó tipp köszönöm.

Őt is bántja hoigy nem jött össze sokszor ezen gondolkodik el (ezt mondja legalábbis), én meg szuoktam neki mondani hogy ne ezen agyaljon, inkább fantáziáljon playboycsajokkal mint minden normális férfi:)

Próbálom kizökkenteni.Én meg próbálok ugy csinálni mintha minden rendbe lenn és erős lennmék..De sokszor nem..

És ilyenkor ezek a kis apró butaságok kiboritanak...

2012. nov. 20. 12:25
 13/35 anonim ***** válasza:
48%
Ne haragudj, de szerintem nem csak a párodnak, de Neked is érned kell még a gyermekvállaláshoz.
2012. nov. 20. 12:35
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek kettőtök döntése, nem SEGÍTENI kell neki, hanem részt venni a nevelésében, mert ha kettesben marad vele, akkor majd nem tudnak mit csinálni. Az ajtós eset durva. Feledékenység ellen írjál cetlit neki. Mit dolgozik, nem lehet, hogy azon jár az agya vagy kimerült? Mindig ilyen?

A gyerek szerintem már jöhet, amit viszont ajánlok: nyomd majd a kezébe néha, te meg foglalkozz magaddal, mert magától nem fog eszébe jutni, hogy azzal a gyerekkel törődni is kellene.

2012. nov. 20. 12:51
 15/35 sippara ***** válasza:

Mi még közelében sem vagyunk a gyereknek, de ugyanez a "probléma". Bizonyos napokon én is sírógörcsöt tudok kapni az ötszázadik "elfelejtettemtől", vagy nyitva hagyott ajtótól, vagy attól, hogy ezredik alkalommal sem válaszol, mert játszik a gépen, vagy tv-t néz, vagy olvas...

Alapvetően persze tudom, hogy sokat dolgozik (én most itthon vagyok egy baleset miatt), kell valami, amivel kikapcsolja az agyát...

Nekünk az szokott segíteni, ha egy könnyebb nap (vagy akár hétvégén) este mindent kikapcsolunk (tv, gépek, telefonok), és beszélgetünk egyet. Sértődés nélkül elmondjuk mindketten, hogy mi az, ami az utóbbi időben a másikban zavart/idegesített, ami miatt csalódtál benne, satöbbi. Tartunk egy ilyen estét 1-2 havonta (amikor érezzük, hogy feszültség van közöttünk), és azóta minden rendben :)

Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett :) Röviden: mondd el neki ezt így, amit leírtál, és beszéljétek meg.

2012. nov. 20. 13:02
 16/35 sippara ***** válasza:

Utolsó vagyok, csak elfelejtettem valamit:

Talán abban is tud segíteni a párod, hogy hogyan hívd fel a figyelmét. Nálunk az segít, ha odamegyek, megérintem, szólok (Drágám, lenne rám egy perced?/meg tudnád állítani kicsit?), megvárom, amíg befejezi, amit csinál, és csak aztán kezdek a mondandómba... Tízből nyolcszor működik, de persze tudod, kinek van kedve ekkora cécót csapni egy villanykapcsolásból :D Ha már felállok és odamegyek, nekem is egy mozdulat :D

2012. nov. 20. 13:06
 17/35 anonim ***** válasza:
Ha meg kell kérdezned, kész vagy e a babára, szerinted kész vagy?
2012. nov. 20. 13:19
 18/35 A kérdező kommentje:

Utolsó: jogos..

Amugy igen elég stresszes a munkahelye, rengeteg munkája van, és elég rossz a légkör.Sajnálom is érte, de most pont szabin van, és igy felejt el ilyesmit.Minden mást megcsinál amit kitalál, csak épp azt felejti el sokszor amire én kérem..

De már megbántam hogy ilyen hülyeségeken kiakadok..Mindig ez van..

Lehet egyáltalán felkészülni egy gyerekre??

Tudom hogy ha lenne azért vele kapcsolatban mindent megtenne és semmit se felejtene el. De néha meginog a határozottságom..Mint pl most

2012. nov. 20. 13:30
 19/35 sippara ***** válasza:

Ha viszont te is belátod, hogy túlreagálod egy kicsit, akkor nincs is probléma, nem? :)

Tényleg csak stresszesnek "tűnsz". Próbálj meg kicsit kikapcsolni és megnyugodni, nem agyalni.

2012. nov. 20. 13:36
 20/35 Bence_ ***** válasza:

Anyagilag, hogy álltok?

Ha szeretnétek babát akkor családi béke érdekében 1-2-3 havonta menjetek el hosszú hétvégére, ahol a körülményekhez képest mind hárman pihentek.

2012. nov. 20. 13:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!