Elegem van, hogy azt mondják a férjemre, hogy lúzer, nem való hozzám. Hogy vessek ennek véget? Nem bírom már!
Mióta 4 éve együtt vagyunk, folyamatosan cseszteti a családom. Nem hozzám való, semmirekellő művész, csak lehúz..ez nem igaz! Nem bírom már elviselni, hogy mindenkinek azt terjesztik, hogy a férjem egy született vesztes, az esküvőt anyám végigveszekedte. Hazugságokat terjesztenek róla, holott nem iszik, nem szerencsejátékozik, csak dohányzik, de ez önmagában nem ok arra, hogy lejárassák. Ha nem ilyen környezetben élnék és máshol találkoztunk volna, távol a családtól, meg az ismerősöktől, akkor boldogabbak lehetnénk, nem tudom, ez meddig fog tartani. Pár hónapja úgy alakult, hogy nincs munkája, egyelőre az én keresetemből élünk, de ez nem azért van, mert nem akar dolgozni, hanem mert nem tudja eladni a képeit, egy magángaléria rendszeresen vette, de a tulaj külföldre költözött és itt megszüntette a kapcsolatait. De ettől függetlenül próbálkozik és ha minden jól megy, hamarosan beindul az üzlet. Ezért a családom halálra cseszteti, hogy élősködő, eltartatja magát. Miért nem hagynak békén minket? Azon is gondolkodtam, hogy elmegyünk az országból, hogy új életet kezdjünk, nekem ez baromira fáj, hogy folyton ócsárolják, holott én eddigi életem során a legboldogabb vele vagyok.
Legszívesebben felégetnék mindent magunk mögött, nekem csak Ő kell, nem tudom már elviselni az ismerősöket, akik megszólnak minket. Ti mit tennétek a helyemben?
Téged bántanak általa, a Te választásodat kritizálják.
Ha nincs élettársad, akkor is találnak az életedben kifogásolnivalót.
Hát azt gondolom egyértelműen a tudtukra kell adnod, hogy neked ő a férjed és nem számít mit gondolnak. Lehet, hogy most nem kap pénzt, de te így s kitartasz melletted.
És amennyiben ócsárolják továbbra is , köszönöd szépen, de majd keressenek meg, ha felhagynak a sértő gondolataikkal, amiknek hangot is adnak.
Szerintem is kereshetne ezekre az időkre valami munkát, de azt gondolom , hogy ez a kettőtök gondja.
Beszélj vele erről! Nem biztos, hogy lesz mindig munkád vagy, hogy máskor is elég lesz az az összeg. Mi lesz veletek?!
Kérdező! Állj határozottan a sarkadra. Ez van, Neked igy jó,
senkinek semmi köze hozzá. Ja, hogy végül is nem a férjeddel van baj, hanem a szakmájával, Veled, mert Te választottál csóró művészt, a gazdag ügyvéd helyett..
Ne szóljanak bele, ha kell, szakítsd meg a kapcsolatot velük.Ez nem úgy működik, hogy gazdag férj, jó élet..boldogság és mese.
Anyagi támogatást ne fogadj el tőlük, mert jogot formálnak
mégjobban, hogy beleszóljanak a dolgaidba.
Giccses, de igaz: Minek a kincs, ha boldogság meg nincs.
Felszolgálni nem vesznek fel egy festőt? Dehogynem. Honnan veszel ilyet, hogy nem? Ez nem igaz!
Ne mentegesd Őlustaságát.
13-as: Úgy történik ez az egész, hogy mi Bp. közvetlen szomszédságában élünk egy kisvárosban, a nagyapámtól örökölt családi házban. Mielőtt bárki belekötne, hogy a férjem biztos csak úgy beköltözött, szeretném leszögezni, hogy javarészt az ő pénzéből újítottuk fel egy nagyon szép házzá, gyönyörű, ősfás környezetben van, én itt akartam élni, ide is terveztem családot alapítani. A családom szintén itt él, de ugye mindenki a fővárosban dolgozik. A gyerekkori barátok is itt élnek, ismerősök, családi barátok.
Az anyám 2 naponta átjár megcsinálni a patáliát, mindenbe beleköt, ha éppen nincs főtt kaja, mert nem értünk rá csinálni, akkor milyen szánalmas alak a férjem(!!), hogy csak zacskós levest eszik, én meg egy vállalkozó vagy orvos mellett megtanultam volna, hogy mindig legyen ebéd, mire hazajön és nem élnénk ilyen összevissza. Ez csak egy példa. Ha nagyvonalakban nézzük, akkor hazugságokat terjeszt az ismerőseinknek, hogy "ez az okos, tehetséges lány összeállt egy semmirekellővel". Aki ismer minket, már mind furcsán néz rám, miközben a férjem az égvilágon semmit nem tett a családom ellen. A barátaim szeretik, csak a családom nem tűri el, mert hogy nekem más társat képzeltek.
Nem tudom hogy eddig szépen csendben elviselted, amikor a családod ócsárolja, vagy megmondtad már párszor a magadét, de keménynek kell lenni, és a sarkadra állni.
Nekik az kéne legyen a legfontosabb, hogy te boldog vagy, nem azon kéne kattogniuk, hogy kivel.
Én a helyedben kinyomtatnám nekik az itt leírt kérdésedet, mert ebben minden benne van.
Ha pedig sehogy sem képesek megérteni, akkor onnantól kezdve neked nincs mit tenned, hiszen akkor már nem is lehet. Akkor főjenek csak a saját levükben.
"Az anyám 2 naponta átjár megcsinálni a patáliát, mindenbe beleköt"
Evvel van a baj.
Mért jár át?
Ha Téged zavar, hogy átjött, küldd el!
Kérdés, mennyire Tied a ház. MEghalt nagypapa után először a gyerekei örökölnek, tehát anyukád vagy apukád, tehát nem Te vagy az örökös. Először ezt kell tisztázni. Ha Neked adták a házat, akkor el kell ismertetni, hoyg kizárólag a TE TERRITÓRIUMOD. Ha ez el van ismertetve; megvédheted, azaz bármikor megmondhatod bárkinek, hogy ott tartózkodhat-e vagy sem.
Ez az első.
A lelki nyugalom nulladik feltétele.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!