Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elegem van, hogy azt mondják...

Elegem van, hogy azt mondják a férjemre, hogy lúzer, nem való hozzám. Hogy vessek ennek véget? Nem bírom már!

Figyelt kérdés

Mióta 4 éve együtt vagyunk, folyamatosan cseszteti a családom. Nem hozzám való, semmirekellő művész, csak lehúz..ez nem igaz! Nem bírom már elviselni, hogy mindenkinek azt terjesztik, hogy a férjem egy született vesztes, az esküvőt anyám végigveszekedte. Hazugságokat terjesztenek róla, holott nem iszik, nem szerencsejátékozik, csak dohányzik, de ez önmagában nem ok arra, hogy lejárassák. Ha nem ilyen környezetben élnék és máshol találkoztunk volna, távol a családtól, meg az ismerősöktől, akkor boldogabbak lehetnénk, nem tudom, ez meddig fog tartani. Pár hónapja úgy alakult, hogy nincs munkája, egyelőre az én keresetemből élünk, de ez nem azért van, mert nem akar dolgozni, hanem mert nem tudja eladni a képeit, egy magángaléria rendszeresen vette, de a tulaj külföldre költözött és itt megszüntette a kapcsolatait. De ettől függetlenül próbálkozik és ha minden jól megy, hamarosan beindul az üzlet. Ezért a családom halálra cseszteti, hogy élősködő, eltartatja magát. Miért nem hagynak békén minket? Azon is gondolkodtam, hogy elmegyünk az országból, hogy új életet kezdjünk, nekem ez baromira fáj, hogy folyton ócsárolják, holott én eddigi életem során a legboldogabb vele vagyok.

Legszívesebben felégetnék mindent magunk mögött, nekem csak Ő kell, nem tudom már elviselni az ismerősöket, akik megszólnak minket. Ti mit tennétek a helyemben?

2012. nov. 19. 19:17
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%
Én, /mi/ nem harcoltunk, nem idegeskedtünk. Egyszerűen távolabbra költöztünk. Nekünk, a kettőnk kapcsolata volt az elsődleges. A harminc együtt töltött év, minket igazolt.
2012. nov. 19. 19:39
 12/45 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem is annak van igaza aki azt írja, hogy amíg nem mennek a képei addig kéne egy "civil" foglakozás. Tudom azt is nehéz találni, de nagyobb rá az esély mint, hogy hirtelen elkezdenek fogyni azok a képek. A festőművészkedést lehet folytatni úgy, hogy mellette van egy állása ami fix. Arról nem is beszélve, hogy bizony egy festőművész kellékei sem 2 forintba kerülnek. Szóval szerintem előbb a párodat győzd meg róla, hogy keressen állást, aztán ha lesz fix melója már nem fogják leszólni a rokonok.
2012. nov. 19. 19:40
 13/45 anonim ***** válasza:
100%

"Miért nem hagynak békén minket?"

Ez jó kérdés! Milyen csatornákon tartod velük a kapcsolatot?

Egyáltalán miért avatod be az életedbe őket?

Felhívnak a rokonaid, hogy szidalmazzák neked őt?

Vagy hogy zajlik ez?

2012. nov. 19. 19:41
 14/45 harleynagyi ***** válasza:
60%
T tudod milyen a ferjed Te tudod hogy csak ragalmazas a legjob kozlod a ragalmazo emberekel hogy nezenek eloszor tukorbe es utan torjenek masfelet palcat .. A legjob ha hidegen hagy a kritika es ne hallgasd meg vagy ne menj a rokkonok hazaba ... Mindegy milyen a velemeny a fontos Ti boldogok vagytok .....
2012. nov. 19. 19:42
 15/45 anonim ***** válasza:
86%
Szakitsd meg a kapcsolatot azokkal,akik "luzernek" nevezik. Te boldog vagy vele, és ez a fontos, remélem, hogy forditva is igaz.
2012. nov. 19. 19:42
 16/45 anonim ***** válasza:
97%
Most olvasom, hogy ez a szakmája is. Akkor viszont meg lehetne próbálni, hogy magánórákat adjon festeni tanulni vágyóknak. (bár erre kicsi a kereslet) Ha meg tényleg olyan szar a helyzet akkor olyan munkát is el lehet vállalni ami nem épp álom (raktáros, árufeltöltő, stb...)
2012. nov. 19. 19:43
 17/45 anonim ***** válasza:
37%
Nem ártana falat is ha festene egy pár kép között.
2012. nov. 19. 19:44
 18/45 anonim ***** válasza:
76%

1. A kérdező férjét nem a barátok csesztetik, hanem a kérdező családja, tehát nem lehet letagadni a helyzetet.

2. Szerintem jogos, h a kérdező védi meg a férjét, hiszen az ő oldaláról (családjától) jön a támadás. Ha a férje védené meg magát, nem csak azt kapná meg, h ingyenélő, meg eltartott, hanem azt is, h bunkó.

Kérdező, őszintén megértem a helyzetet, nálunk is ismerős. Én azt mondom, ha csak tudod, tojd le, h mit mond a családod. Ha úgy van, ahogy te mondod (nem gondolom, h hazudsz, hanem h esetleg a szerelem rózsaszín ködén át látod a párod), hogy eddig ő is rendesen betett a családi kasszába, csak most a megváltozott helyzet miatt nem tud), akkor ha megtehetitek, hogy kimarad az ő keresete, akkor ez ideiglenesen egy elfogadható dolog. Nálunk amíg feleségem tanult, eszembe nem jutott felhánytorgatni, hogy miért szerez egyszerre két diplomát, és miért nem dolgozik helyette, hanem örültem neki, h azt csinálhatja, amit szeret. Utána, amikor neki volt nagyobb fizuja, mint nekem, neki sem jutott eszébe fölhánytorgatni, h az ő fizetéséből tudunk lakáselőtakarékot fizetni. Szerintem egy szeretetkapcsolatban normális, h a házastársak nem azt számolják, h ki mit hozott, hanem élvezik a közös javaikat. Az más kérdés, h hosszútávon valóban elvárható a férjedtől, hogy ha nem tud kiépíteni új kapcsolatrendszert, akik vennék a képeit, akkor keressen állást. Konkrétan a kérdésedre válaszolva pedig azt mondom, hogy én a te helyedben (természetesen csak ha meg tudjátok tenni) a családommal közölném, hogy ezt vagy abbahagyják, vagy nem látnak egy darabig - amíg normálisan nem tudják kezelni a páromat. Egyébként abban viszont tényleg igaza volt az egyik előző válaszolónak, h ezt megteheted itthon is (feltéve, ha pl egy házban vagy utcában laktok a családoddal).

Sok erőt, boldogságot kívánok!

2012. nov. 19. 19:46
 19/45 A kérdező kommentje:

8-as, meg is vennéd, vagy csak kötözködni szeretnél? Esetleg a nevünket is kiírjam ide? Nem hiszem, hogy bármivel többet el kéne árulnom magunkról, mint ami a kérdés és a tanács, amit kérek.

Teljesen mindegy, hogy mi a munkája, vagy hogy egy ilyen helyzet lépett fel, 4 éve a családom ellene van, csak mert nem ügyvédhez mentem hozzá vagy orvoshoz, vagy olyanhoz, akinek 26 évesen 3 szintes háza van. Erről szól a felfogásuk, mióta az eszemet tudom. Egyébként megvédi magát, de az én családom, nem az övé bánt minket, tehát nyilván nekem kéne leállítanom őket, de sosem fogják megbocsátani, hogy nem úgy élek, ahogy ők elhatározták.

2012. nov. 19. 19:47
 20/45 SzilKa ***** válasza:
78%

Azt sajnos be kell látnotok, hogy itthon mostanában az emereknek egyre kevesebb a pénze, egyre kevesebben vesznek festményeket.

Én a férjed helyében próbálnék több lábra állni a művészethez közeli munkákban (pl. falfestés-dekoráció, airbrush, tetoválás).

A Te helyedben pedig nem tartanám a kapcsolatot azokkal, akik nem tartják tiszteletben a választásodat és azt, hogyboldog vagy vele. Egyszerűen ne foglalkozz velük! Aki szeret, az elfogad a választottaddal együtt és nem kéri rajtad számon, hogy ki keresi nálatok éppen a kenyérre valót.

2012. nov. 19. 19:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!