Mit tegyek, hogy ne a ferjemre vetitsem ezt ki?
Én is így voltam vele.Igaz,én a nyelvtudásom hiánya miatt éltem át.Mivel egy szót sem tudtam angolul,így teljesen elzárkóztam.Ha mégis ismerkedni akartam akkor a második mondta után lekoptattak.Ugyan ki akar beszélgetni olyan emberrel aki nem tud egy szót sem??
A férjem is inkább otthon ülős.Ő dolgozik,és örült,hogy végre otthon van..Végül is én elmentem dolgozni.Nagy nehezen(férjem segítségével) kaptam egy állást.Így már emberek közé kerültem akik hozzám szólnak,akiket nem zavart,hogy nem értem őket,a lényeg,hogy beszélhessenek..Nekem jó volt,mert hallottam őket.
Ma már van pár barátunk,de most már nem zavar,hogy csak ketten vagyunk..
A hobbim a zeneles,amit egyedul is uzok otthon, csoportosan sose szerettem. A tanfolyamon nyitok felejuk,de mivel a fel csoport azonos anyanyelvu emberekbol all,ezert valahogy nekik pont nem az en tarsasagom kell. A masik fele meg szinten hasonlo csak mas nemzetisegiekbol all,rajtam kivul 2 ember van, akiknem nem azonos a nemzetiseguk es/vagy vallasuk, de ok meg ugy amblokk senkihez se szolnak.
Jarok sportolni is, de valahogy nincs szerencsem,mert aerobikozni jarok,de oda meg egyutt mennek a baratnok,es eddig max egy 2 perces beszelgetesig jutottam el. Mondjuk az teny,hogy ok is szivesebben beszelgetnek az anyanyelvukon,amit en meg nem tudok.
Szeretnek magyarul beszelgetni, fel is hivom anyumat naponta skypeon, de az valahogy keves. 1 baratnom volt otthon, o "lekopott", mondvan,hogy en mar nem tartozom ide, talan megis sikerult 20 ev alatt felreismernem. Szeretnek magyarokkal beszelgetni,de az elozo orszagban is eleg sok negativat tapasztaltam veluk. Eddig 2 magyar lannyal vettem fel a kapcsolatot, de az egyikuk folyton segitseget akar, a masik meg szerintem kicsit azt hiszi,hogy en akarok ra akaszkodni, legalabbis valamiert nagyon nem nyit,es csak en keresem,en meg nem akarok senkire raakaszkodni,szerintem megvarom,hatha keres o legkozelebb,ha nem hat nem. Hivatalos es semmilyen mas ugyben nem szorulok masra,hisz a parom idevalosi segit, de valahogy a tarsasag nagyon hianyzik.
Egyebkent most megtanultam tobb etelt elkesziteni, mar teljesen atrendeztem a hazat, sot mikor aposomeknal voltam unalmamban,mar az o hazukat is kitakaritottam,az is boldogsaggal toltott el,csak csinaljak valamit es hasznos legyek. 6 het es beindul a delutani tanfolyamom is,akkor mar reggeltol-delutanig ott leszek,este meg ugye tanulni kell,amit feladtak, kivancsi vagyok akkor konnyebb lesz e. Lehet akkor meg mar semmire se lesz idom,de az meg ugy valoszinuleg tul egyhangu lesz. Varom meg az otleteket! Koszonom az eddigieket is!
Beszelgettem errol a parommal, O szerinte csak az elso par honap lesz rossz,aztan majd egyre jobban otthon tudom magam erezni,idovel biztos szerzek majd baratnoket is.
Voltam amolyan muvelodesi haz feleben, de mivel egy kis varosban lakunk jelenleg, ezert hatalmas elet itt nincs, ennek hiven a programok is kevesebbek, szerencsere 7 honap mulva koltozunk egy nagy varosba,de addig meg siman bekkantanhatok. Itt mindenki ismer mindenkit, es en vagyok az "uj". A ferfiak csak bamulnak,a nok pedig tipikusan "susmutolnak", mar ha a szomszedbol es az arobik orakbol indulok ki. A "muvelodesi hazban" probaltam kibontakoztatni kepessegeimet, de valahogy nagyona hatterben sikerult maradnom,volt 1 otletem,amit elvetettek,mondvan,hogy tul keves ember venne benne reszt, es itt megvannak a tipikus "szervezok",mint minden kisvarosban es falucskaban,akik nem nagyon adjak at a posztjukat. Masfelol azt is megfigyeltem,hogy bar azt mondjak itt szinte mindenki beszel idegennyelveket,vagy nem igaz ez,vagy csak felnek hasznalni, vagy tenyleg eddig csak elkerult a szerencse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!