Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy ne a ferjemre...

Mit tegyek, hogy ne a ferjemre vetitsem ezt ki?

Figyelt kérdés
Elkoltoztunk a hazajaba,amig nem itt eltunk,addig minden rendben volt. Igaz egyikunknek se volt a hazaja,de en egyetemre jartam, o dolgozott,mindenkinek megvolt a maga kis tarsasaga,neha kozosen mentunk el valahova,maskor meg csak ki-ki intezte a sajat kis dolgat. En vegeztem az egyetemmel,elkoltozunk,ahogy az tervben is volt. Most a doktori kepzest szeretnem itt elkezdeni, hogy kutathassak is a szakamamban. Viszont elotte ki kell hagynom 1-1.5evet, mivel ebbol a nyelvbol,ahol most elunk jelenleg meg nullan vagyok. Jarok tanfolyamra,ahol tobbnyire menekultek vannak, akik alapbol csak egymassal baratkoznak, vagy olyanok,akik nem igazan mernek nyitni, legalabbis ezt figyeltem meg. Tehat nem sikerult senkivel tarsalgasi viszonyba kerulnom mindeddig. A ferjem szulei,az orszag masik vegeben elnek,es meg hozzajuk is repulnunk kell, tehat meg az sincs,hogy ok neha beneznek. A parom dolgozik,majd ha hazajon akkor mar nem egyedul vagyok a lakasban,hanem ketten vagyunk. O eleg visszahuzodo jellem, es a regi baratai is a sok eves kulfoldi tartozkodas alatt vagy lekoptak,vagy messze elnek, ujakat meg o sem szerez konnyen. Eljarunk setalni, kocogni es hasonlok, neha 1-2 meccs,kirandulas vagy valami mas program. Igazabol jelenleg mas bele se ferne az idejebe,es ha beleferne is az lenne a gond,hogy ismet "csak" ketten vagyunk. Sose voltam az a hisztis alkat,de valahogy azt veszem eszre magamon,hogy egyre inkabb efele tendal a dolog. Akarhogy is akarok,mivel nincs kihez szolnom-vagy ha igen,csak nagyon rovid ideig-,ezert ingerult,nyugos,frusztralt vagyok. Amit ki mason,mint a paromon vezetek le sajnos,mert O van keznel. Mas is volt mar igy? Mit tehetnek ez ellen? Probalok nyitni, es tartalmasabban megelni a dolgokat,de nem tudom mivel kothetnem meg le magam.
2012. jan. 12. 11:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
eleinte nagyon nehéz beilleszkedni, tudom, mert átéltem. nekem ráadásul senkim sem volt.. :( Azt tanácsolom, h nézz utána a hobbidnak, h milyen lehetőségeid vannak. Vagy ha pl már rég szerettél volna megtanulni festeni, főzni, bármi, zenélni stb. Vannak ott népfőiskolák? azok egész olcsó kurzusokat ajánlanak. Ott lehet ismerkedni. Vagy mit szeretsz csinálni? Keress a neten rá h milyen csoportok vannak, vannak pl kiránduló csapatok stb. A nyelviskola olyan szempontból nem szerencsés, h ott se tudnak sokan az adott nyelven. És ha bejárnál az egyetemre órát látogatni? Vagy meghirdetett programokra? Hidd el az eleje nagyon nehéz, de szép lassan mindenki barátokra lel.
2012. jan. 12. 11:22
 2/14 anonim ***** válasza:
Kezdj el új hobbit, járj szervezett sportra, vedd fel a kapcsolatot kinti magyarokkal. Így ismerkedhetsz, én is megkattannék a magánytól.
2012. jan. 12. 11:22
 3/14 anonim ***** válasza:
Magyarok mindenhol élnek, keresd meg őket. Kell a magyar társaság is, hiszen senki mással nem tudsz olyan ízesen beszélni, mint a veled egy anyanyelvűekkel. Én is éltem külföldön, és ez nagyon kellett. Másrészt nyiss te az emberek felé a tanfolyamon. Ha tényleg menekültek óvatosak, bizalmatlanok, visszahúzódók. Szerintem közeledj feléjük nyugodtan.
2012. jan. 12. 11:24
 4/14 anonim ***** válasza:

Én is így voltam vele.Igaz,én a nyelvtudásom hiánya miatt éltem át.Mivel egy szót sem tudtam angolul,így teljesen elzárkóztam.Ha mégis ismerkedni akartam akkor a második mondta után lekoptattak.Ugyan ki akar beszélgetni olyan emberrel aki nem tud egy szót sem??

A férjem is inkább otthon ülős.Ő dolgozik,és örült,hogy végre otthon van..Végül is én elmentem dolgozni.Nagy nehezen(férjem segítségével) kaptam egy állást.Így már emberek közé kerültem akik hozzám szólnak,akiket nem zavart,hogy nem értem őket,a lényeg,hogy beszélhessenek..Nekem jó volt,mert hallottam őket.

Ma már van pár barátunk,de most már nem zavar,hogy csak ketten vagyunk..

2012. jan. 12. 11:26
 5/14 anonim ***** válasza:
Az előzőkhöz hasonlóan javaslom, hogy ne add fel. Próbálj megismerni embereket. Előbb-utóbb sikerülni fog. A pároddal beszéltetek erről a problémáról? Ő hogy áll hozzá?
2012. jan. 12. 11:42
 6/14 A kérdező kommentje:

A hobbim a zeneles,amit egyedul is uzok otthon, csoportosan sose szerettem. A tanfolyamon nyitok felejuk,de mivel a fel csoport azonos anyanyelvu emberekbol all,ezert valahogy nekik pont nem az en tarsasagom kell. A masik fele meg szinten hasonlo csak mas nemzetisegiekbol all,rajtam kivul 2 ember van, akiknem nem azonos a nemzetiseguk es/vagy vallasuk, de ok meg ugy amblokk senkihez se szolnak.

Jarok sportolni is, de valahogy nincs szerencsem,mert aerobikozni jarok,de oda meg egyutt mennek a baratnok,es eddig max egy 2 perces beszelgetesig jutottam el. Mondjuk az teny,hogy ok is szivesebben beszelgetnek az anyanyelvukon,amit en meg nem tudok.

Szeretnek magyarul beszelgetni, fel is hivom anyumat naponta skypeon, de az valahogy keves. 1 baratnom volt otthon, o "lekopott", mondvan,hogy en mar nem tartozom ide, talan megis sikerult 20 ev alatt felreismernem. Szeretnek magyarokkal beszelgetni,de az elozo orszagban is eleg sok negativat tapasztaltam veluk. Eddig 2 magyar lannyal vettem fel a kapcsolatot, de az egyikuk folyton segitseget akar, a masik meg szerintem kicsit azt hiszi,hogy en akarok ra akaszkodni, legalabbis valamiert nagyon nem nyit,es csak en keresem,en meg nem akarok senkire raakaszkodni,szerintem megvarom,hatha keres o legkozelebb,ha nem hat nem. Hivatalos es semmilyen mas ugyben nem szorulok masra,hisz a parom idevalosi segit, de valahogy a tarsasag nagyon hianyzik.

Egyebkent most megtanultam tobb etelt elkesziteni, mar teljesen atrendeztem a hazat, sot mikor aposomeknal voltam unalmamban,mar az o hazukat is kitakaritottam,az is boldogsaggal toltott el,csak csinaljak valamit es hasznos legyek. 6 het es beindul a delutani tanfolyamom is,akkor mar reggeltol-delutanig ott leszek,este meg ugye tanulni kell,amit feladtak, kivancsi vagyok akkor konnyebb lesz e. Lehet akkor meg mar semmire se lesz idom,de az meg ugy valoszinuleg tul egyhangu lesz. Varom meg az otleteket! Koszonom az eddigieket is!

2012. jan. 12. 11:50
 7/14 bánomisén ***** válasza:
Nem tudom, hol élsz most, de biztosan van olyan, hogy közösségi ház, művelődési ház, ilyesmi, ahol mindenféle kulturális-, gyerek- és egyéb programokat szerveznek. Általában szívesen látják azokat, akik szeretnének ebben segíteni, esetleg ott is szerencsét próbálhatnál. Lenne társaságod, értelmesen töltenéd ott az időt és még sikerélményt is jelentene, ha egy-egy program, aminek a szervezésében részt vettél, népszerű lenne.
2012. jan. 12. 11:54
 8/14 A kérdező kommentje:

Beszelgettem errol a parommal, O szerinte csak az elso par honap lesz rossz,aztan majd egyre jobban otthon tudom magam erezni,idovel biztos szerzek majd baratnoket is.

Voltam amolyan muvelodesi haz feleben, de mivel egy kis varosban lakunk jelenleg, ezert hatalmas elet itt nincs, ennek hiven a programok is kevesebbek, szerencsere 7 honap mulva koltozunk egy nagy varosba,de addig meg siman bekkantanhatok. Itt mindenki ismer mindenkit, es en vagyok az "uj". A ferfiak csak bamulnak,a nok pedig tipikusan "susmutolnak", mar ha a szomszedbol es az arobik orakbol indulok ki. A "muvelodesi hazban" probaltam kibontakoztatni kepessegeimet, de valahogy nagyona hatterben sikerult maradnom,volt 1 otletem,amit elvetettek,mondvan,hogy tul keves ember venne benne reszt, es itt megvannak a tipikus "szervezok",mint minden kisvarosban es falucskaban,akik nem nagyon adjak at a posztjukat. Masfelol azt is megfigyeltem,hogy bar azt mondjak itt szinte mindenki beszel idegennyelveket,vagy nem igaz ez,vagy csak felnek hasznalni, vagy tenyleg eddig csak elkerult a szerencse.

2012. jan. 12. 12:03
 9/14 A kérdező kommentje:
Sajnos mar ugy viselkedem a ferjemmel,mint egy idegbeteg.:S Mert igy leirva ez egyszerunek tunik,de valahogy megelve nagyon mas.
2012. jan. 12. 12:06
 10/14 anonim ***** válasza:
Bocs, de szerintem a hozzáállásoddal van a baj. Eddig akármilyen tippet adtunk, mindenre volt egy válaszod, hogy miért nem. Nem nyitnak az emberek. Jó, akkor nyiss te. Lehet, hogy ők is olyan visszahúzódóak, mint te, egyikőtöknek nyitni kell.
2012. jan. 12. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!