Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy ne a ferjemre...

Mit tegyek, hogy ne a ferjemre vetitsem ezt ki?

Figyelt kérdés
Elkoltoztunk a hazajaba,amig nem itt eltunk,addig minden rendben volt. Igaz egyikunknek se volt a hazaja,de en egyetemre jartam, o dolgozott,mindenkinek megvolt a maga kis tarsasaga,neha kozosen mentunk el valahova,maskor meg csak ki-ki intezte a sajat kis dolgat. En vegeztem az egyetemmel,elkoltozunk,ahogy az tervben is volt. Most a doktori kepzest szeretnem itt elkezdeni, hogy kutathassak is a szakamamban. Viszont elotte ki kell hagynom 1-1.5evet, mivel ebbol a nyelvbol,ahol most elunk jelenleg meg nullan vagyok. Jarok tanfolyamra,ahol tobbnyire menekultek vannak, akik alapbol csak egymassal baratkoznak, vagy olyanok,akik nem igazan mernek nyitni, legalabbis ezt figyeltem meg. Tehat nem sikerult senkivel tarsalgasi viszonyba kerulnom mindeddig. A ferjem szulei,az orszag masik vegeben elnek,es meg hozzajuk is repulnunk kell, tehat meg az sincs,hogy ok neha beneznek. A parom dolgozik,majd ha hazajon akkor mar nem egyedul vagyok a lakasban,hanem ketten vagyunk. O eleg visszahuzodo jellem, es a regi baratai is a sok eves kulfoldi tartozkodas alatt vagy lekoptak,vagy messze elnek, ujakat meg o sem szerez konnyen. Eljarunk setalni, kocogni es hasonlok, neha 1-2 meccs,kirandulas vagy valami mas program. Igazabol jelenleg mas bele se ferne az idejebe,es ha beleferne is az lenne a gond,hogy ismet "csak" ketten vagyunk. Sose voltam az a hisztis alkat,de valahogy azt veszem eszre magamon,hogy egyre inkabb efele tendal a dolog. Akarhogy is akarok,mivel nincs kihez szolnom-vagy ha igen,csak nagyon rovid ideig-,ezert ingerult,nyugos,frusztralt vagyok. Amit ki mason,mint a paromon vezetek le sajnos,mert O van keznel. Mas is volt mar igy? Mit tehetnek ez ellen? Probalok nyitni, es tartalmasabban megelni a dolgokat,de nem tudom mivel kothetnem meg le magam.
2012. jan. 12. 11:13
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Arra is reagaltam,hogy nyitok. De ha valakinek van 8 masik,akivel az anyanyelven tud beszelgetni,szerinted velem fog? Masfelol sokan nem is beszelnek idegennyelvet,alapbol uyg nem is tudunk kommunikalni. Ha valakihez oda megyek heti 4x, es max egy hogy vagyig jutunk 2 honapja,akkor valoszinuleg nem kivancsi ram. Hobbim meg mar van, ugyhogy ezeket a "tipikus" otletek mar nekem is eszembe jutottak,mert hulye en se vagyok. Nem veletlen tettem fel a kerdest. Ne haragudjatok,nem bantasnak szantam, de tenyleg probalkozom,azert raeroltetni senkire nem fogom magam.
2012. jan. 12. 12:17
 12/14 anonim ***** válasza:
Vállalj munkát, és ismerkedj a kollégákkal.
2012. jan. 12. 12:33
 13/14 A kérdező kommentje:
Munkat a nyelv hianya miatt nem kapok,ami valahol termeszetes. Meg mosogatni se vesznek fel,de a ferjem azzal vigasztal,hogy ott az esetek 99%-ban csak kulfoldiek vannak,tehat a nyelvet nem gyakorolnam,akkor meg hogy akarok csatlakozni a doktori programba. Ez nem kifogas,tenyek,de nyilven leirod,hogy ez se jo,es menjek el au-pairnek mikor mar van csaladom,bar meg gyerekem nincs, a ferjem mar a csaladom. Tehat ha igy nezem tenyleg eleg remenytelennek tunik,de legalabb a nyelvvel ugy erzem haladok. Hetvegen lesz egy csaladiosszejovetel,az talan feldob.
2012. jan. 12. 12:39
 14/14 anonim ***** válasza:

Milyen nyelvű országról van szó és te milyen nyelveken beszélsz?

Miért nem barátkozol neten? Amíg nem költöztök nagyobb városba a virtuális barátság is több mint a semmi.

Kezdj olyan hobbiba ami hosszú időt vesz igénybe így elrepülnek az órák: kertészkedés, kötés, varrás, festés, fényképezés stb

A fő kérdésre válaszolva: Egyszerűen ne vezesd le rajta, mert el fogod veszíteni. Inkább járj el valami küzdősportra és üsd ki magadból a feszkót, vagy jógázni, úszni, bármi. Ezeken a helyeken is lehet ismerkedni.

Amúgy én is külföldön élek a párommal és nincs 1 barátunk se. A munkahelyemen beszélgetek az itteni nyelven. Ha ráfekszel rendesen a nyelvtanulásra - és mivel úgysincs más dolgod - 2-3 hónap alatt olyan szinten leszel, hogy fogsz tudni beszélgetni bárkivel. Szóval ez a cél lebegjen a szemed előtt. Nézz filmeket az ország nyelvén stb. Mellesleg párodda milyen nyelven kommunikálsz?

2012. jan. 12. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!