Miért nem fogja fel hogy ő itt egy senki? Utálva van.
A nevelő apám mindenért csak kiabálni meg veszekedni tud, nem jó neki semmi amit csinálo. Anyám az normális csak akkor nem amikor rajta van. Suli miatt, délutáni/esti csavargás meg minden miatt veszekedés van. Meguntam már és nem is hallgatok rájuk. Titokban csináltattam orr pc-t de fuuuu milyen balhé volt :D most befestettem a hajamat szőkéről feketére, anyám a sirás szélén állt a másik meg csak szövegelt. Ez egy szar apa, nincs semmi beleszólása a dolgaimba. Már régóta visszapofázok neki elég rendesen és mostmár kezdi észrevenni magát. Jó, lehet hogy ezekről szólnom kellett volna de ha szólok akkor nem lett volna a válasz mert anyám az 5 éves kisfiának néz még mindig. Nem tudom hogy tudott összeállni egy ekkora farokkal, mások előtt meg játssza a mintaapát csak kár hogy átlátnak rajta. Az kéne hogy anyám elváljon tőle. Múltkor a csávó adott egy pofont de a kétszeresét kapta. Nagyon nem bírjuk egymást. 1- 2 éve még próbáltam megfelelni neki és magamban kerestem a hibát de rájöttem hogy a hiba ő maga. Na azóta nem hagyom magam akkor se ha igaza van. Mit tegyek? Meg tudnám ölni annyira rühellem. Ezzel az öcsém is így van.
17/F
Kérdező, én általában a kamaszoknak szoktam igazat adni a konzi szülőkkel szemben, na most a te eseted a kivételek egyike. Igenis, minimálisan elvárható tőled, hogy az emberi tiszteletet add meg anyukád társának (szeretni nem vagy köteles, az embernek kijáró tiszteletet megadni igen).
"Na azóta nem hagyom magam akkor se ha igaza van. Mit tegyek?" - pl. hagyd abba ezt az óvodás szintű duzzogást, amikor igaza van, azt ismerd el, amikor nincs igaza, akkor meg normálisan, érvekkel állj ki a magad igaza mellett. Viselkedj tisztességes ember módjára, ennyi. Hihetetlen emberi gyengeségre vall, ha valaki nem képes elismerni a másik igazát, és elnézést kérni, ha egyszer igaza van a másiknak.
Ja, és pont annyira "valaki" vagy éppen "senki", mint te magad. Ő anyukád társa, te meg anyukád gyereke vagy. Ennyi. Amikor őt "senkized", magadról mondasz véleményt.
Én veled vagyok nem ellened. Ha pénzt se kapsz tőle és csak elhanyagolható mértékben járul hozzá az életedhez, akkor végképp senkid. Annyira tiszteld csak, hogy ő anyukád faszija, az ő választottja, gondolj az édesanyádra is. Ha igaza van, akkor ismerd el. Nem szégyen. Amúgy meg ne hagyd magad semmiképpen, mert nem az apád. Anyukád miatt próbáld meg elviselni, de ha az utadba áll bánj el vele kegyetlenül.
Te se lehetsz egy bárányka, ez nem is baj, de próbálj jófej lenni, ha ezt nem értékeli, akkor viselje a következményeket. Te vagy a férfi, neked kell megnyerni a dominanciaharcot, de ez elsősorban kötelességekkel jár reád nézve. Ha nagyon idegesít kérj segítséget apukádtól.
Próbáld kerülni a konfliktusokat, de védd meg a tekintélyedet :).
Ugyan , kedves válaszolók.Mindnyájan voltunk tinédzserek.Mindegyikünk lázadt és mindegyikünk csinált őrültséget.Igen nekem is voltak piercingjeim , fültágítóm is.De kinőttem belőle.
Hogyha korlátozol egy tinédzsert az önmegvalósításban az annál rosszabb , nagyon megromolhat a szülő-gyerek kapcsolat.
Ezért ha lesz gyerekem én nem fogom korlátozni hogy egyéni stílusa legyen amennyiben ez nincs befolyással az egészségére.
Én sem kedveltem anyu férjét és nyomattam ugyanezt a dumát, hogy ő nekem senkim és ne próbáljon nevelni, meg utasítgatni. Csak egy bibi van az elméletben. Velük élsz. Ugyan úgy felelősséggel tartozik érted (és tökmindegy, hogy 7 vagy 17 éves vagy amíg nem vagy nagykorú és másokat büntethetnek a te hülyeséged miatt). Szerinted ha bármi történne apád nem venné elő őt is? Nem az lenne az első, hogy anyáddal együtt őt is felelősségre vonná? Nem jogi oldalról beszélek, de a saját apámat ismerve, ha lógtam volna a suliból anyámat ÉS az élettársát/férjét vette volna elő és kérte volna számon apám. Nem azért, mert akkora pajtik, hanem mert vele élek és igenis elvárta tőle, hogy odafigyeljen rám ha már ő nem tud 0-24ben. Ennyi az oka.
Másrészt együtt éltek, naná hogy vannak viselkedési normák amiket elvár tőled és nem csak azért, mert a nevelő apád, hanem azért mert az nem normális, hogy csak az egyik fél alkalmazkodik a másikhoz, a másik meg tesz rá nagy ívben.
Ja és az, hogy hét közben nem engedi, hogy este az utcán lógjál valószínűleg nem azért van, mert meg akarja keseríteni az életed, hanem azért mert másnap iskola van és igen sok "régimódi felfogású" embernek nem normális ha iskola időben este csavarogsz. Hidd el,nem te vagy az egyetlen akinek nem engedik meg.
Dikk kitörölték az egyik válaszomat. T. Almeida te meg nagyon elhiszed magadról.
Nem én élek velük hanem ő velünk. Az addig oké hogy szabályok, elvárások stb de nehogy már hétvégén se menjek sehova meg szünetbe se. Ezt főleg elfelejtheti. Abba is bele egyeznék hogy mondjuk pénteken nem megyek de szombaton igen vagy forditva de neki az se jó. Tisztelni meg akkor fogom ha ő is fog engem. De nincs miért. Azért nem költözhetek apázmhoz mert sokszor van olyan hogy hetekig vayg hónapokig nincs otthon. Nehogy már mindig az legyen amit ő mond, úgy tudom vagyunk rajta kivül 3an is.
Kedves Kérdező! Örülj neki hogy van még ember aki ezek után törődik vele hogy hol vagy, és mit csinálsz! A baj ott lenne ha már sz@rna a fejedre!
Kérlek nőj fel, elég idős vagy már ahhoz, hogy mocskolj egy olyan embert, aki foglalkozik veled! Ha nem érdekelné ki vagy és mit csinálsz, akkor kellene így beszélned róla. De nem vagyok ott, nem tudhatom!
Csak onnét indulok ki hogy nekem is volt/van nevelőapám, aki egész a kirepülésemig egzecírozott, most látom be hogy miért: mert embert akart belőlem faragni.
Mellesleg a férfiaknál a hajfestés b*zis!! :)
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!