Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Magamra vagy a szüleim adósság...

Magamra vagy a szüleim adósságaira költsem a pénzem?

Figyelt kérdés

Nemrég töltöttem be a 18. életévemet. Kaptam 250 000 forint készpénzt.

A szüleimnek van autó és lakáshitel tartozásuk. Ez a pénz pont elég lenne, hogy mind a kettőt ki lehessen fizetni. Apám azt mondja, hogy adjam nekik, a nővérem azt, hogy tartsam meg vagy költsem el. Nem tudok döntést hozni. Jó lenne a szüleimen segíteni, de úgy érzem ez nem az én feladatom. Jelenleg nincs egy olyan konkrét tárgy amitől boldog lennék, szóval elkölteni se tudnám, csak hülyeségekre, annak meg nincs értelme.

Mit csináljak?

2012. nov. 18. 19:17
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, sztem a te családod is olyan, h akármennyi pénzt adnál, úgysem lenne elég. Egyszerűen nem lennének vele kisegítve. Szóval sztem a 250 000 ft-odat csak benyelné valami fekete lyuk, de a hitel ugyanúgy ott lenne, és a napi pénzgondok is.

De ha megtartod, akkor neked esélyed lesz elköltözni, munkát keresni, és akkor talán tudsz nekik havi rendszerességgel adni egy kis pénzt.

Ezt az összeget, ami egyszeri juttatás, csak lenyelnék.

2012. nov. 19. 10:54
 32/33 anonim ***** válasza:
44%

Aki azt írta, hogy megjött a burzsuj annak üzenem, hogy lehet, hogy nálatok ez trend vagy szokás, hogy a szülő a gyerekére nem hagy semmi mást csak tartozást, de nálunk nem. Anyám is vehetne magának több tíz milliós kocsit és még sem teszi mert tudja, hogy én fizetném ki kábé 60 éves koromban. Az, hogy kaptam 3 hónap alatt egy milliót meg azt jelenti, hogy anyám nem akarja azt, hogy nekem ebben a országban kelljen mindenféle képen maradnom, mert tudja, hogy nem akarok ezért már régóta gyűjt ő is meg nagymamámék is, hogy az érettségi után pattanhassak.

A többieknek: Ezzel egyáltalán nem jönnének egyenesbe és a kérdező is írta, hogy pár hónap múlva ugyanez lenne. Akkor nem teljesen felesleges? Egyet értek azzal aki ízt írta, hogy az a család amelyiknek Isten pénze sem elég.

2012. nov. 19. 14:56
 33/33 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előző szólóval. Nem kell itt burzsujozni. 1-2 millát nagyon könnyű összespórolni a gyerkőcnek, csak időben neki kell állni. Az enyém csak 3 hónapja született, de már rakok neki félre, hogy 18 évesen megkaphassa. Kérdező! Csak akkor add a szüleidnek, ha tényleg éheznek, egyébként valószínűleg jobban jársz, ha az életet megalapozására fordítod. Hülyeségekre ne költsd, inkább rakd félre. Ha a lelkiismereted úgy jobb, akkor vegyél a tesóidnak vmi szokásosnál szebb Karácsonyi ajándékot, és esetleg egy keveset adj a szülőknek is. Az egészet semmiképpen ne add oda!
2012. nov. 19. 17:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!